1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Педофилија

Дискусија во 'Психологија' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.061
    Допаѓања:
    66.787
    Како би била нова тема од овие мислења? Ти ова што го збориш е сосема друго од целава претходна дискусија и да, ќе нема апсолутно смисла да се одвои.
    Од принцип никој не отворате теми, па се вакви некои оф топици се нижат, наместо кога веќе сакате да дискутирате за нешто и пишувате да го сместите во нова тема. Па од принцип. Тука сте, пишувате, не е само до модераторите да гледаат да се скрпи новата тема, можете и да отворите. Од принцип.

На senjorita-v и Biljarkata им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.864
    Допаѓања:
    178.859
    Ок. Од принцип ќе отворам нова тема ко ќе имам вишок слободно време.
    Не е само до модераторите, ама да бев модератор ќе ја напраев досега од веќе напишаното, место да бришам по сто пати.

На senjorita-v и RainBow им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.350
    Допаѓања:
    20.278
    А што е оф топик тука?
    Не збориме за кифли и буреци, збориме за педофилија де.

На senjorita-v и st-el им се допаѓа ова.
  4. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    228
    Личните напади кон мене се оф-топик јас би кажал. Што мора да ме вреѓате само што не ги следам патријархалните и религиозните стандарди кои наведуваат дека морам да сексуализирам одредена облека?

Мене настанот во Шпанија ми е комплетно незначаен. Не ни го рекламирам не ни го критикувам и не верувам дека пораката му е нормализација на таков вид на театарска облека.

5. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.405
    Допаѓања:
    9.806
    Не пишал такво нешто, ама кој педофил ќе каже секси ми се децата? Не треба да го банираш, ама види му ги постовите, деца во подвезици биле слатки, биле карикатура итн...Според мене не е ок, затоа и членкиве реагираат. Не е толку страшна сликата што е постирана, пострашно е како тој објаснува што е нормално, деца во подвезици исто било како деца во купачи.

На senjorita-v и st-el им се допаѓа ова.
  6. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    228
    Не мислам дека се слатки, комплетно неутрален мајндсет имам кон целиот настан.
    Јас повеќе сум загрижен зошто толку инсистирате дека мора луѓето да ги сметаат децава за секси. Јас никогаш не би сексуализирал дете, независно од како е облечено.

7. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.350
    Допаѓања:
    20.278
    Тој што им рекол вака да се облечат, така рекол оти тоа го смета за секси. Или да ти цртаме треба?
    Никој нормален нема да експонира деца на овој начин.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    228
    Тоа е ваша неоснована претпоставка. Не мислам дека организаторите тоа го имале на ум.

9. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    4.728
    Никој ништо не инсистира.
    Немаш неутрален мајндсет, ако мислиш дека е нормално девојчиња да носат подвезици, долна облека наменета за возрасни жени на музички настан во Шпанија. Не манипулирај, не ти проаѓа овде.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  10. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    4.728
    Зошто не ми одговори каква е личноста со која делиш интимна конекција?

11. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    228
    Малце постара од мене.

12. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.405
    Допаѓања:
    9.806
    Не би дискутирала на темава без поента, но бидејќи директно ми се обраќаш и ме цитираш ќе ти одговорам.
    Прво, мене лично во што и да ми биде облечено дете не може да ми биде секси, затоа што е ДЕТЕ.
    Второ, подвезици се по дифолт секси долна облека, не се купачи за на плажа. Исто како што камшик по дифолт е садо мазо. Децата тоа не го знаат, и што и да им облечеме ќе го носат, но возрасните го знаат и тоа остава извитоперена слика кон која не е природно да имаш неутрален мајндсет.
    И трето, сето ова оди во јавен настан во Шпанија како да е нормално, а не е.

На SummerGirl, CameliaMiller, senjorita-v и 2 други им се допаѓа ова.
  13. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    228
    Знам, веќе ми објаснивте дека вие ја сметате за секси облека, ама тоа не важи за сите луѓе. За мене тоа се само хулахопки со каиш. Некои уште сукњите ги сметаат за секси облека.
    Единствено може да ги посоветувате родителите на тие деца дека некои манијаци би можеле да ги сексуализираат во таква облека, но родителите и децата не се криви за понашањето на такви манијаци и педофили.

14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.130
    Допаѓања:
    124.898
    Сексуализираш со тоа што облека наменета за возрасни, на настан носена од деца, се обидуваш да ја претставиш како нормална појава. А, не е!
    По 3458886799ти пат... Не се за деца!
    IMG_20240426_213109.jpg IMG_20240426_213219.jpg IMG_20240426_213401.jpg IMG_20240426_213546.jpg

На SummerGirl, CameliaMiller, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    228
    Последната реченица ти кажува дека некои жени ги носат само бидејќи им се допаѓаат како практични и удобни. Истото нешто што јас ви викам, дека не сите ги гледаат како секси облека.

Мажите и сукљи и штикли ги сметаат за секси. Не смееме тоа да го користиме како пример за што е или што не е дозволено одредена жена да носи.

И лол, сега не смеат и високи чорапи да носат?!

16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.130
    Допаѓања:
    124.898
    Клучен збор, жени.
    Жени ги носат. ЖЕНИ, не деца!

На SummerGirl, senjorita-v и st-el им се допаѓа ова.
  17. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    4.728
    Тој девојчињата како жени ги гледа, така гледаат очите негови....
    Еве ја поентата на муабетот, тој девојчиња од 12,13 г, па и помали ги гледа како возрасни жени.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    5.400
    А што имале на ум?
    Т.е кој е тој ум што ги напикал децава во, не е ни облека, да изгледаат како за во бордел?
    Според тебе, што сакал организаторот да ни укаже и прикаже со танга, подвезици и црни траки на гради кај малолетни лица, односно деца пред пубертет?

На SummerGirl, st-el и bicycle им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.350
    Допаѓања:
    20.278
    За мене и транс жени не беа жени де, ама не е тоа битно ко шо јас не сум битна во случајов.
    Не знам како да ти објасни човек ама во едно општество не може 100% субјективно да гледаме на работите.
    Оти некој друг смета и дека девојка од 16 години е зрела за мажење ама факт е оти не е

Деца по секоја цена треба да се заштитат. Дали збориме за ваква облека, дали збориме за учество во политички кампањи или за нивно користење за било какви пропаганди, треба и треба да се заштитат. Нека не е сексуално, моментот е користиш деца во сумњива облека за да пренесеш порака која нема врска со деца.
    Деца можеш да ги учиш и вклучуваш во некои хуманитарни акции, да ги учиш како да се грижат за околината, можеби како да садат дрвца, па понатаму спортски активности. Срањава не.

Како дете учествував во приредби кај што сум носела костими од дедо мраз, долг фустан или панталони и маичка. Подвезици никој не ми облече, фала богу. И кога ме носеа моите на шопинг, избирав облека соодветна за дете, подвезици не избирав. Не ни имаше во бутици.

На SummerGirl, senjorita-v, Viveki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    228
    Па не гледаме субјективно. Се зависи од контекст. Има разлика од носење ваква облека на школо или на перформативен настан, исто како што има разлика помеѓу носење купачи на плажа и купачи на работа.