1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Педофилија

Дискусија во 'Психологија' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.617
    А каде јас па ги бранам САД да ми е знати? Не ги жалам бе среќо Израелците, туку ако треба да одберам кој да ми е комшија, пре би Израелец него Палестинец. Едноставна е математиката - кој се разнесува по молови, возови, трамваи, плоштади? Израелци? Шо знам еве, обично се муџи.
    Мене не ми е гајле кој ги бомбардира, дали Израел или Русија, гајле ми е да не дојдат навака само.
    Иран е исто така, исламистичка република, која се обидува да наметне шариа, и се надевам дека бар жените ќе се мафнат од тоа срање.
    Нити се замарам Израел да го бранам или сите нивни воени конфликти, конкретно за муџите и нивните шариатски земји и обиди за шариатски земји - не треба да постојат, толку.

За последното - да - ако се декларираат како јудеисти, инаку имаат сосема легален цивилен брак. И кај нас иди у црква пробај да се разведеш, да видиш дали е баш едноставно разведувањето црковно. Затоа скоро пола од Израелците не си ни замараат воопшто да бидат во брак, живеат вонбрачно. Плус минимална возраст за брак е 18 години, казниво е силување во брак (нешто кај нас уште не можеме да докажаме дека постои) итн.
    И не ми споредувај жити бога со овие кај што жените не смеат очи да им се гледаат, со тоа дека требало замисли богати процедура за да се разведат во Израел, и не, не е само од мажите „дозволата“.

Без оглед - како што кажав, не мора да значи дека ако не ги сакам муџите, ги сакам Израелците. Ни нив не ги сакам, само ако мора едни да ми се на ова тло, преферирам Израелци. Ете толку просто.

На fbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    39.700
    Па истиот што ги бомбардира, тој ги носи навака. Тој им поставува екстремни исламисти на власт, им прави безредие, им носи закони каде што цветаат педофили, убивачи, касапи...

Луѓето таму се заложници на исламистички фундаментални групи спонзорирани од исти центри на моќ кои кај нас сакаа да носат закони за родител 1, родител 2, и ја сеат нивната пропаганда по интернет просторот. Па ако упали, арно, ако не, следна година пак.

И додека на запад се ужаснуваат луѓето за вакви педофилски закони во Ирак, истите тие центри на моќ им носат закони во нивните земји каде чичковци во сукњи може да користат исти вециња и соблекувални со нивните ќерки.

Не ги осудуваат педофилите поради разни дупки во законот, ги модифицираат законите за помалку да лежат, а некои ги пуштаат и порано од затвор. Ги носат по училишта и градинки да им предаваат на деца итн. итн.

Да се потсетиме како го бранеа Холанѓанецот што им беше на олимпијадата:

Dutch Olympian who raped a 12-year-old girl ‘is not a paedophile’, official says

И јас нејќам да ми се муџи комшии, нејќам ни евреи.
    Ама мене муџите не ми ги носат евреите овде, а евреите ми ги носат муџите.

Убаво пиша Биљарката. Пред бомбардирањето и сеењето на исламски фундаментализам, луѓето таму беа слободни како и тука. Цветаше ред и поредок, педофилите гниеа во затвор и имаше слобода и безбедност.

Значи се што треба е да се елиминира злото кое иде од истиот центар на моќ, и ќе се ресетира ситуацијата таму.
    Толку е просто.

На Mrs. right, Biljarkata и Amellie13 им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.617
    И каде го оспорувам тоа, де посочи ми?
    Ги бранам, правдам, поддржувам САД некако?
    Злото нема да се елиминира само по себе пошто злото постои од овие војни и национализам, што свој, што туѓ, злото создава државички по Балканот (чудно само нели, сВе тоа муџахедински државички се)... Не спорам кој стои позади, зборувам за фактичка ситуација денес, денес најголем непријател ми и ти се муџите, тука или по Европа, произволно. Баш фин соживот имаат во цивилизирани земји, освен што не, немаат соживот, и таму каде што никако никој не ги опресира, прават срања и не можат да се привикнат на поинаков живот, поточно не сакаат да се привикнат.
    Кукала им мајка на Германците, на пример, ама па ни за нив не ми е жал, сами си ги прибраа. Ај нас може и на сила ни ги донесоа Косоварите, ама дојчландери (и други) сами беа многу хумани. Нека им е со среќа.

4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    39.700
    Истите тие што сега ја пуштаат пропагандната машинерија дека таму сите луѓе во Левант се педофили, терористи и треба да се бомбардираат и сотрат, се истите оние кои сееа пропаганда Refugees welcome.

Е тие истите намерно не ги казнуваат муџите кои сеат хаос и терор по Европа. Безброј примери има во темава назад и во други теми како законите не важат за нив.
    Значи се е тоа смислено за народот да се плаши, и полесно да се контролира.

Истиот центар на моќ ја предизвика бегалската криза во Косово и не примора да ги примиме избеглиците од таму. Потоа ги вооружа да се борат против нас, дозволи етнички да не чистат од западна Македонија, потоа ги пушти на слобода од Хаг, и ни ги насади во парламент.

Утре, пошто тоа е крајната цел со нас, ќе не исчистат како сега Палестина што ја чистат, на ваков или онаков начин. Тогаш пак ќе биде пуштена пропаганда на интернет како Македонците се затуцани, од тука потекнува тероризмот (Гемиџиите), корумпирани се, вакви се, такви се, криминалци се, и заслужуваат да бидат збришани од земјата ако нејќат да бидат Бугари/Албанци/Срби... Да си ги оправдаат своите акции пред домашната публика.

Впрочем и таква пропаганда се водеше за нас во 2001 на запад. Стихијна и не вака апла, ама во глобала исто беше.

Затоа муџите не ни се најголем непријател, туку се само продукт на непријателот кој стои позади се што се случува.

На butterfly_91, Mrs. right, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.863
    Допаѓања:
    178.826
    Абе добро, за никој не ти е жал, никој не им е крив...и за непалците и пакистанците на балкан, никој нема да биде крив, нели работници фалеле(facepalm).

6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.617
    Не разбирам, треба да жалам муџи?

7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.617
    И океј се согласуваме дека продуктот е проблемот, ај ќе ја дриблаш сега guns don't kill people, people kill people(аналогија правам), знаеме, затоа треба да им се земат guns на people.

Чаре?

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    39.700

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.750
    Допаѓања:
    266.617
    Со шо бе Били да ги нјукаме, со црешово топче? :D

10. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    39.700
    Се прави се да се исфрли педофилијата како медицинско пореметување. Еве следна е Хрватска која ќе го усвои ова:

https://croativ.net/who-u-raljama-p...acije-vise-nisu-poremecaji-nego-stanja-46060/

Јеl li nešto službeno bolest ili nije definirano je u dokumentu Međunarodna klasifikacija bolesti i srodnih zdravstvenih problema (MKB) koju izdaje Svjetska zdravstvena organizacija. Ta se klasifikacija mijenjala tijekom desetljeća, a u svijetu je trenutačno aktualna najnovija verzija MKB 11. U Hrvatskoj je na snazi službeno i dalje deseta verzija, no uskoro ćemo i mi prijeći na najnoviju. Što je dakle novog u MKB 11? Osim što je pedofilija izbačena iz poremećaja, osim ako osoba ne djeluje po svojim sklonostima, na što je Narod.hr već ranije upozorio, nova klasifikacija izbacila je razne seksualne poremećaje iz kategorije poremećaja u kategoriju stanja

Što više nije poremećaj?
    Zanimljivo je da su iz najnovije verzije klasifikacije bolesti i poremećaja (MKB 11) koja će se uskoro početi primjenjivati i u Hrvatskoj, kako smo i ranije upozoravali, izbačeni iz sektora “poremećaji” cijeli niz tzv. parafiličnih poremećaja koji su kao takvi postojali u staroj verziji klasifikacije (MKB10).

U parafilične poremećaje spadaju ekshibicionistički, voajeristički, pedofilični, froteristički poremećaji, poremećaj seksualnog sadizma, seksualni mazohizam i transvestitski poremećaj…. Oni se prema novoj klasifikaciji smatraju poremećajima tek ako osoba koja pati od njih tako i djeluje. Dakle, ako netko razmišlja o seksualnom odnosu s djetetom, to nije poremećaj.

Poremećaj je tek ako to pokuša ostvariti.

11. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    228
    Ова е критериум за дијагноза што им важи за сите парафилни пореметувања, не е посебно издвоена педофилијата. И конкретно ова не се однесува на педофилија, туку на педофилно пореметување, што според овој медицински стандард е различен термин наменет само за дијагнозата.

Не постои никаков напор за да стане педофилијата прифатена во општеството, тоа е само теорија на заговор од анти-ЛГБТ движења кои се трудат да ја поистоветуваат со ЛГБТ.

Последна измена: 3 декември 2024