1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пена за виткање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од Mimi, 10 ноември 2009.

1. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Ај препорачајте ми пена имам права кратка !добро,не прекратка) коса и сакам да купам пена и да ја ставам на коренот на влажна коса за да ми направи малку волумен бидејки коренот ми еобично слепен..каква пена да земам?? има нели од субрина, шварцкопф, нивеа.... ???

2. Hell0.kitty

Hell0.kitty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    40
    А јас да прашам нешто..значи пена за коса не употребувам но по препорака на некои форумџики ја купив кремата Хоби .Е сега дали незнам да ја употребувам но косава кога и ставив за прв пат - вчера и ми е како крута и не ми е баш виткана :?: природно имам искршена коса не е локни. Ќе ми каже некој како да ја употребувам на косата, како да ставам ? :)

3. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8
    Јас на средно мокра ставам сосема малку во комбинација со тафт розевата за локни, сушам со дифузер и сум многу задоволна... Иначе и мојата е накршена.:)

4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Не користи пена ако косата не ти е природно виткана. Се добива ефект на водена коса која не може да се исуши. Подобро купи си лак за коса Тафт многу се добри и немаш чувство дека ти лепи кожата од лакот :)

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  5. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Јас еднаш користев таква пена но да бидам искрена не знам како да ставам од неа. Имам локни и сакав малку да ги дефинирам и на крај бев ваква. :|

6. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    jas imam prava kosa sakam da mi bide kosata vitkana kakva pena bi mi preporacale probav so taft no ne mi pomaga i sakam kosata da ima volumen no ne da mi bide razvejana sakam da mi bide mazna so sjaj :)

7. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Користам Intesa пена за коса и сум многу задоволна.Имам убави кадрици,и бидејки сакам да ги дефинирам ставам пена на влажна коса и ја сушам со фен.Навистина убаво ми излегува :) :)

8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    5.192
    Eптен сум задоволна! :)

9. Ket.Rin

Ket.Rin Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    970
    Ја користам оваа пена и презадоволна сум. Косата ми е лелеава и после бањање ако не ставам пена ми е океј, ама следниот ден ми спласнува и не ми е ни права ни виткана. Така да, златна пена, нигде без неа :)

10. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    И јас имам апсолутно права коса,ништо живо не може да ми ја одржи виткана кога ќе ја навиткам.
    Стои така час-два и после се исправа.
    Имам пробано со пени Интеса,Тафт и една од некојаси анонимна фирма,ништо не можи да ги задржи локните.
    Помош?

11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    ладна трајна ондулација и чао пријатно ]:) :rofl: :rofl:

12. Angie.97

Angie.97 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    14
    Абе каква пена...

Земи си фигаро. :P

13. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    Јас користам Nivea cream gel...во мало сино пластично тегличе.265 ден.го има во сите маркети. Сепак кога ќе ми стаса костата за кратење ни тоа не помага. Треба редновно потскратување, за кадриците да добијат супер изглед. позз

14. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Мојава права коса ретко што успева да ја додржи виткана. Сум пробувала со се: витлери, крпчиња, преса, фигаро и за еден до два часа ништо од локните. Сега користам пена од Тафт...не е тоа тоа, не е како што сакам, ама може да помине. Ја земам 5ката пена и 5ката лак за подолготраен ефект...

15. lucky-girl

lucky-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    и јас ја користам оваа,но сега и ја смениле опаковката ако ја барате,целата е розова :) инаку сум презадоволна и со мала коорекција наутро можам така да поминам цел дел со убава коса па следниот ден да ја измијам ако сум во брзање :D

16. Minnie89

Minnie89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    даааа пенава е многу добра,ниедна друга не е како оваа :D

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.903
    Допаѓања:
    81.169
    Искрено се разочарав.
    Си купив пена за коса на Тафт, сребро боја е шишето, со заштита од топлина бла, бла ...
    Косата ми е иста ко да не сум ставила ни П од пената. Инаку, права ми е едно 10 сантима од коренот надоле, а после некако брановидна, чудна е .
    До мене ли е, погрешно ја нанесувам, или едноставно ја имам најинаетливата коса на свет !? :^)
    И не ми е јасно, језиво ми е кога ставам пена од помислата дека може да почне да ми опаѓа косава од неа.
    Кај сите е така по определен период или ?
    Шубе ми е, и така мојава интензивно паѓа периодов.

18. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Може да се користи и за виткање на косата според мене најубава е на taft curly look

19. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    девојки кажете некоја пена за коса што стварно помага...користам тафт ама..некако не ми е баш нај нај..дали јас незнам правилно да ја нанесувам или нешо друго е нз..ама од коренот неколку сантиметри ми е права и надоле виткана..но не е тоа тоа.. :| :worried: :/

20. whiteflower

whiteflower Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Девојки да ве прашам случајно да не имате ваков проблем во врска со пена за коса : Значи каква и пена да купамм по 2-3 недели се суши и не пени а внатре е полнаа ??? Дали знаете која е причина и дали и кај вас се случува истото или само кај мене ....Инаку ја користам лореал пената за волумен и сум задоволнаа а и тафт сината е добра....