Пена за виткање на косата

Discussion in 'Коса' started by Mimi, Nov 10, 2009.

1. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Неможам да редактирам па еве пак ќе пишам мислење. Се извинувам што е едно по друго. Значи ја пробав горенаведената пена, ми ги дефинираше локните супер но бидејќи косата ја чешлам после сушење откако ја исчешлав локните се изгубија ама затоа па косата ми е мазна и не ми е разлетана. Дефинитивно ќе продолжам да ја користам. Е сега барам совет за начинот на употреба.. Дали пред да ставам од пената треба да ја исчешлам косата за да после не морам да ја чешлам а со тоа и да останат локните .. ?

2. k.i.m

k.i.m Популарен член

^Ако ја исчешлаш пред да ставиш пена, нема да ти испадне многу виткана, можеби така само малку брановидна.
    Јас дојдов да прашам за тоа што имаш и ти прашано, дали е штетно ако ставиш пена со поминат рок? Еднаш ете, не постојано да користиш. Гледам немаш пишано некакви последици :D ама еве јас ставив на раката малце од таква пена и како да ми се подисуши кожава малку... или само халуцинирам!? :?:

3. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Искрено два пати ставив и ја баталив. Многу ја лепи косата што е случај со повеќе пени. За други последици, не забележав.

4. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Таква е структурата на самата пена, мора да лепи. И лак за коса ако прснете на рака - ќе лепи. :)
    И не ја лепат пените косата, треба да знаете како и колку да нанесете.
    Сум имала негативно искуство само со Интеса пената - никако не можев да ја усогласам со мојава коса и ја баталив. :sweat:
    Тафт имаат одлични пени и никогаш не ми ја лепеле косата, а верувајте, сум ставала така количински повеќе. :wasntme:

andreina likes this.
  5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Intens користам но пред да ја нанесам ја подигам т.е. гужвам со крпа ја стискам..... потоа нанесам пена стискајќи ја и како стиснам се до крај ја збирам и ја врзам....инаку со дужифузер или не знам да ја правам иле нз до што е проблемот што не ми излегува убава :emo:

6. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Девојки, препорачајте ми пена за коса која убаво ќе оформува брановидни кадрици.
    Моментално ја користам оваа, но ми треба некоја која ќе витка поубаво.
    Се мислев да ја земам Тафт зелената или пак некоја од Нивеа. Секој предлог е добредојден, очајно сакам виткана коса. :D

7. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Јас ги имам пробано сите пени и ниедна не ми беше убава. Локните секогаш ми беа крути, неправилни.. незнам, онака ептен се приметува дека не се ,,мои,,. Со Hobby (нешто слично на пена е), се формираат убави кадрици :)

andreina likes this.
  8. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Пена користам само кога ке ја виткам косата и за да пробам дали ке ми се извитка имам земено пена од балеа 50 мл. 55 денари ваква супер е и ценава и милитражата

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Многу ретко користам пена.Еднаш се навиткав со пена и после 1 саат како ништо да не сум направила. :D И од тогаш,само ја пеглам. :emo:

10. marija.980

marija.980 Истакнат член

А за што се користи пената :!:
    Може некоj да ми обjасни :D

11. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Може да постираш слика за која пена поточно се работи? :)

12. tea4e

tea4e Популарен член

Како ја нанесувате пената? На водена коса или...?

13. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Користев Тафт пена и никогаш повеќе тоа чудо не го ставам на косава.Ми направи огромни гнојни акни,какви што сум немала досега.Си реков ај да не не е од пената.И дадов шанса повеќе пати (со долга пауза измеѓу) и секогаш иста приказна.И тоа баш на деловите каде што косата се допира до кожата:кај слепоочниците,страничниот дел од образот,вратот,рамењата.Имав дури и на темето.Кој ја користи пената ,а има огромни гнојни акни што печат и се чуди од кај се нека ја фрли одма у канта.

14. Marossa

Marossa Популарен член

За Тафт розевата пена зборуваш?
    Оти јас веќе 3 години ја користам,па ми прави совршени локни и се ми е во ред со кожата.
    Можеби си алергична на некоја од супстанциите внатре :^)

andreina likes this.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

И мене ми се случуваше истото со Тафт пените. Но не ги користам скоро 10 години.
    Сега редовно ја користам на Нивеа, без алкохол е и не ја слепува. На влажна коса ставам едно топче пена во раката и рамномерно го нанесувам на долниот дел од косата и врвовите, па ја оставам сама да се исуши за поприроден изглед, или ако се брзам сушам со дифузер.

Всушност пена и не треба да се нанесува на коренот, тогаш косата изгледа слепено а и затоа се појавуваат акни, но ете, тогаш со тафтот сум немала искуство.

16. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Nivea и Taft, добри се, порано многу често ставав пена на косата и добро ми стоеше така брановидна.
    Имам користено и Интеса, добро ми ја правеше, но не ми се допаѓаше мирисот.

17. JustFun

JustFun Истакнат член

Мојата коса не може повеќе да се витка затоа што ми е премногу изгорена..А порано од прво нанесување веднаш ми се навиткува. Сега и цела да употребам не може.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Го имав користено порано Тафт и можам да кажам полош производ не сум користела.

19. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Еве за оваа пена зборувам[​IMG]
    Можно е мојата кожа да реагира лошо на некоја од состојките.Не ставав на самиот корен ,туку по должината на косата.Акните ми се појавија баш каде што прамените се допираат со лицето и затоа прво помислив дека некој од производите за лице што ги користам не ми одговара.Најмалку очекував дека тоа е предизвикано баш од пената за коса.Што помалку користење на хемикалии толку подобро

20. lattie

lattie Популарен член

Ја користев оваа пена Najdobra.jpg ми беше совршена не ја лепеше косата и убаво мирисаше, но неколку год по ред неможам да ја најдам ја нема со ова пакување дали оваа taftcurlflexmousse.jpg е иста ко плавава ?