1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Песимист или оптимист?

Дискусија во 'Психологија' започната од Angelche, 7 август 2010.

1. dete22

dete22 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    многу голем песимист сум за себе ,а за другите секогас сум оптимист и оптимистички им помагам а себеси никако и никогаш оптимист :(

2. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Мн би сакала да сум ОПТИМИСТ .... АЛи за жал не е така... И на се глеам песимистички :devil:

3. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    ОПТИМИСТ во душаа.. :) Секогаш позитивно мислење и за мене и за луѓето околу мене ! :)

4. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.271
    Порано бев страшна песимистка, режисер на хорор филмови не ми беше рамен :lol: ! Да се кандидирав за награда, ќе освоев прво место :tmi: ! Само помина и тоа. Сега завртив нова страница во животот.
    Тоа ми беше поука за да разберам:
    Оптимист за се. Зашто нема да успееш во ништо, ако не веруваш дека тоа го можеш. :)

На Srekicka, LivingGlam и tinkerbelll им се допаѓа ова.
  5. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Повеќе песимист одколку оптимист :tmi: Незнам зашто сум таква,си викам самата колку си попозитивна толку поубави нешта ќе ти се случуваат ама...Кога ќе почнам некои хорор филмови во глава да си правам,се на најлошо,или нема шанси ова да се случи,нема шанси она..Се трудам да го сменам ова кај себе затоа што истоштува многу,и стварно нечини.
    Колку е само поубаво кога ќе си речам супер ќе биде,се ќе биде во ред се ќе биде како што сакам јас!Одма ми се подига расположението и се чувствувам многу поубаво :) Се трудам се почесто да го правам ова и се надевам дека ќе успеам,тотално да ги одстранам тие песимистички мисли.

6. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Ух порано бев страшен песимист, бев од оние патетични личности поставувајќи си зошто мене, па какоо па бла бла, сериозно. Ама сега знам дека има многу полоши случки и животни судбини од мојата, и сосема се сменив, гледам сеосема раално и смирено на работите, ако нешто не успее знам дека има повторен обид, знам дека може да се сменат работите на подорбо, и верувам во тоа.. единствено немам големи очекувања од другите што до негде е добро, и стално сум со резерва спрема одредени. Инаку сега да можам да кжам дека сум оптимист, и дека самиот треба да се трудиш и градиш и ќе биде..

На WildCherry и LivingGlam им се допаѓа ова.
  7. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Ко мала(тинејџер де) си бев невиден песимист, ама одкако се заинатив дека ке бидам нешто у живот и дека мора да напрам нешто и дека ке бидам среќна и полна со мир и љубов пред се, е од тогаш сум непоправлив оптимист .

И знам дека ке успеам, и знам дека сите ке успеат во замисленото, и знам дека ме бива и знам дека можам во се што ке намислам . Не постои таа сила на светов што ке ме запре за да успеам и крај !

И искрено одкако се сменив од песимист во оптимист многу убави работи почнаа да ми се случуваат во животот. И што ми е најбитно си имам постојан мир, и ширам позитивна енергија .

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  8. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    39
    песимист сум за се негативно мислам..незнам што понатаму :((

9. funkygirl

funkygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    408
    Песимист,со повремени оптимистички напади.

10. vanessa.k

vanessa.k Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    15
    Песимист сум за школо..ама за све друго сум оптимист

11. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Па јас сум златна средина.
    За во школо секогаш сум голем песимист :devil:
    За дома,домашните проблеми,моите проблеми секогаш гледам кон посветлата страна :)
    Е синока баш бев голем песимист поради тоа што дома ќе чекам нова година, не дека несакам и дека нема да ми биде мило со моите дома туку незнам едноставно ми падна мн криво и зборував разни безобразни песимистички работи...ама ете сега сум мн подобро ама пак ми се вртат песмистички работи за на училиште денес :@

12. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Зависи за што. Ама сепак златна средина. На пример премногу сум песимист за школото. Ако ни речат имате повторување нареден час, умов ме мами кон изненаден тест :D

13. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    дефинитивно оптимист ;) за мене нема нешто што е невозможно,ако се биде упорен и ако веруваш во тоа ќе успееш ;)

14. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Вечен оптимист, иако крајниот епилог испаѓало дека поисплатливо ми е да сум песимист.
    Но, не сакам повеќе лажни надежи и страдања поради неостварени цели, но не сакам ниту да патам во песимизам.
    Затоа, сум неутрална, што ќе дојде, нека дојде... :)

15. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Златна средина :lol:
    Бидејќи за некои работи сум песимист а за некои оптимист :)

16. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Нешто измеѓу :D . За ова прашање зборував со еден психолог и ме оцени мене како реален оптимист, постоела и таква категорија на луѓе кои знаат кога да се надеваат на нешто а кога не.

Всушност кога имам основа да се надевам на нешто, знам дека може да се оствари сум оптимист, а обратно доколку знам дека нема.

17. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Оптимист секогаш.
    Оптимистот никогаш не е разочаран...Тој секогаш ќе каже- ќе биде подобро :)

18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.734
    Допаѓања:
    23.219
    И јас сум пола пола, малку поќе накај песимист :lol:

19. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на: