Sekogash gledam pozitivno na sekoja mozna rabota mozebi i treba nekogash i da bidam pesimistka no sepak pozitivno e podobro barem kje shirish energija
Секогаш се надевам на добро, позитивна сум, се трудам- но реално ги гледам работите. Според мене подобро е да гледам реално и да се надевам отколку на крајот да се разочарам...
Огромен оптимист Некако не се пронаоѓам во песимизмот.Секогаш гледам позитивно на работите и сакам таа позитивна енергија да ја пренесувам и на луѓето околу мене.Но со оглед на тоа дека животот е составен од подеми и падови некогаш токму преголемиот оптимизам ме доведува до тоа да се разочарам во многу работи....
Се се има и свои добри и свои лоши страни. Знаете која е убавата страна да си песимист ? Убавата страна да се биде песимист е што во секој случај или се потврдува дека си бил во право или си пријатно изненаден.
За да не се разочараш, не треба да се надеваш. Не сум песимист, меѓутоа не сум ни оптимист, не очекувам само нешто од Господ да падне. Си се залагам за работите и реалист сум, не летам многу во облаци дека ќе биде боље и се тоа. За да ти биде подобро треба сам да си направиш. Така да, би рекла реалист (златна средина). поздравче
Па си заборавила и садист, човек што се иживљава со друг човек. Јас сум оптимис никако не гледам од темната светлата страна. Таква сум
Разлика меѓу оптимист и песимист: Оптимистот насабајле го отвора прозорецот од спалната и вели: „Добро утро Боже! „ Песимистот, истото го прави насабајле и вели: „Божеее, утро е! „
Не очекувам ни малку ни многу,така да знам каде сум и што сум живеам во реалноста,затоа што сметам дека реалноста сум јас