голем оптимист и да нема надеж за нешто дека ќе се оствари или на крај краева за испит на факултет дека ќе се положи јас си се андевам
Кога навистина сакаш нешто, понекогаш мора повеќе да се потрудиш...Не можеш да се откажеш само затоа што е тешко...Мораш да ги надминеш пречките и да се соочиш со твоите стравови...на крајот секогаш се исплати! Животот е полн со издигнувања и падови, но ако веруваш во себе, секогаш ќе те следи успех...цени ги пријателството, љубовта и надежта...никогаш не се потценувај себе си...верувај дека можеш СЕ...бидете опимисти...позитивно расположени,така и ќе успееме во своите цели !!!
Не сум преголем оптимист а ни преголем песимист. Ја имам фатено средината, не е златната средина веќе тоа е нешто друго. Гледам секогаш да бидам цврсто решена да ги постигнам сите поставени цели и произлезени предизвици во животот. Но во исто време знам дека и несекоја цел може да ја постигнам онака како што јас сакам, очекувам или замислувам. Понекогаш сум спремна и да доживеам пораз. Животот не е ниту бајка ниту кошмар, само една реалност . После дождот доаѓа сонце! Затоа, после секој пораз гледам да се завртам кон сонцето , со нови сили кон идната цел, секогаш се трудам да не заборавам дека Можеби нема да заврсши се баш сјајно бидејки кога ќе летнам премногу високо , може да се сопнам а ударот е премногу болен и после ми е потешко да станам.
Јас себе си би се нарекла реалист, ма да многу би се побуниле. Па да, на моменти сум многу песимистичка (ПМС или ко ќе тргне нешто наопаку) како што најверојатно би рекле некои мои другарки, ама пак некогаш сум и премногу оптимистичка како што домашните умеат да ме потсетат (или на пример последно време, 20 сек пред крај на ракомет, губиме незнам колку разлика јас уште велам ќе победат ). Но и двете се моменти, а практикувам да бидам реалистична, без разлика колку тоа песимистички или оптимистички им звучи на тие околу мене.
Најчесто оптимист.Е сега, и најголемите оптимисти си имаат жути минути кога стануваат најголеми песимисти...
За мене викаат дека сум многу голем песимист, ама јас мислам дека сум само РЕАЛНА. Секогаш ја согледувам ситуацијата и се надевам на подобро, ама го очекувам и најлошото.
Другарките и семејството ме знаат како голем оптимист... Но тоа е сепак, бидејки сметам дека светот е прекрасен, иако има и негативни нешта. СО ОПТИМИЗАМ НАПРЕД!
Зависи од ситуацијата, ако работата оди на лошо и тоа многу лошо онда сум песимист, а ако се е умерено, ништо лошо туку најобично сум оптимист. Но, пред се сум реалист!