Песимист...голем и незнам зошто али таа политика ми успева....кога очекувам полошо, некако скоро се ми се изгледа подобро отколку што може да биде
Оптимист за се. Секогаш размислувам позитивно за се и на сите работи во животот сум гледала од посветлата и подобрата страна
Дчко ми многу добро ме познава и ми вели дека сум голем песимист , многу лесно се откажувам , ако не е така како што имам испланирано веднаш кревам раце
Во последно време сум голем песимист, но полека-полека се трудам да размислувам пооптимистички. Со песимистичко размислување ништо не се постигнува, само си правам полошо да ми биде на самата себе
ОПТИМИСТ некогаш е навистина тешко да ги игнорирам фактите и неправедностите во животот, поготово кога имам околу мене некој кој ме потсетува на нив, и ќе ми рече ама ова, ама она. Ми викаат дека многу лебдам. Како и да е, она што не можам да го изменам, секогаш го прифаќам, колку и крупна работа да е во прашање. Ако е тешко во моментот за прифаќање,се исклучувам со мислите , и ќе си одлетам негде , и ќе најдам некоја ситница за да ја имам насмевката повторно на лице. Ме прашуваат како може да сум постојано насмеана. Мислам дека не е важно толку како стојат работите, колку што е важно како гледаме на нив. На секоја работа може да се погледне и од позитивен аспект. За мене чашата е секогаш полуполна. Најдобар пример за оптимист ми е вицот што го ставив пред некое време на Фемина. Спојлер Како можеш да се утешиш кога гулаб ќе ти се исере на рамо? -Среќа што кравите не летаат
Порано бев голем песимист, се мислев дека нема да се случи нешто што сакам, дека се е црно, но потоа со тек на време го променив мислењето, сега сум најголемиот оптимист, бидејки се е во психа, ако нешто толку силно посакуваш да се случи и веруваш дека ке се случи, навистина се остварува
Отсекогаш мислев дека сум оптимист но, се покажа спротивното. Јас сум многу голем песимист. Не може нешто да ми пројде низ мисли, а да не размислам за сите можни негативни страни или сите лоши работи што можат да се случат. Всушност во глава постојано имам црни мисли.. но, не знам, често знам и реално да гледам на некои работи, без залажување дека ќе биде добро/лошо. Така што не можам да решам дали сум песимист или реалист.
Се трудам секогаш да сум оптимист , секогаш да гледам на посветлата страна .. но многу често знам да бидам и песимист .. и тоа ужасно ме нервира , ама што да правам таквасум
Веќе долго време верен реалист. Таква сум шо да правам. Неможам да гледам лошо на се или да гледам добро на се. Го гледам такво какво шо е. И да,некогаш е убаво, но некогаш е добро да бидиш и оптимист, ако ништо друго бар психички ќе се чувствуваш подобро