Песимист, во последно време голем песимист, само мислам на нешто лошо и почнав дури да заборавам.. од што мислам премногу на глупости.
Увек песимист. А можи да се кажи дека е случно на реалист, зато шо појче грди работи се случуваат во животов.
Вечен оптимист. И кога најлоши работи се случуваат, знаеш дека после лошо доаѓа добро. Кога најтемни мисли би те нападнале, како ќе ги избркаш од глава ако не бидеш оптимист? Оптимистичкото мислење е must have.
Зошто некои луѓе се нарекувааат реалисти (и велат дека не се песимисти туку ја гледаат реалноста) а всушност ја гледаат само лошата страна на реалноста (јас тоа би го нарекла песимизам). Но таа одредена личност ми е најдобра другарка.
Оптимист за секоја една работа , и навистина да нема излез пак сум си оптимист затоа што после секое лошо доаѓа добро а и во секое лошо има и добра страна така да .... Си велам некогаш:хм не сум единствена оваа што и се случува и затоа не се разочарувам утре или анредниот пат ќе биде подобро. Сум и ќе бидам вечен оптимист несакам негативни мисли,несакам лошо расположение и гледам да избегнувам луѓе кои се песимисти Искрено да ви кажам среќна сум што сум баш таква личност (мора молку да си се пофалам де )
Оптимист во се. Некогаш и не е баш најдобро да сум бидејќи не ги согледувам работите реално, но таква сум, секогаш гледам на светлата страна
Еве,јас и правам друштво и на ДаркЛејди...Абе во секое едно нешто морааа јас да го гледам негативното,многу многу ретко сум оптимистична...Песимизмов ме убива
До пред 3 години и јас бев многу голем песимист, па после бев голем оптимист, сега не знам што сум. За некои работи гледам позитивно, а за некои одма црни мисли ми пролетуваат низ главава.