1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Песимист или оптимист?

Дискусија во 'Психологија' започната од Angelche, 7 август 2010.

1. emptyFeeling

emptyFeeling Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    5
    Реалист ;)

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.948
    Само позитивно 8)

3. Ondula

Ondula Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    1.044
    Претежно оптимист, но некогаш и реалист.

4. Dimkovska123

Dimkovska123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    62
    Па повеќе песимистички размислувам, но се трудам и малце оптимист да бидам :D

5. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    И реалист и оптимист :emo:

6. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Оптимист. :)

7. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Оптимистка :D

8. brianna

brianna Нов член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Според денешницава ако си реалист всушност ке испаднеш на некој начин дека си песимист,но најдобро е да ја најдеш позитивната страана на крајот на краиштата и ќе делуваш оптимистичќи. :)

На Heartbeat му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.511
    Допаѓања:
    17.523
    Дефинитивно јас сум најголемиот Песимист кој постои на цел свет . Секогаш гледам негативно на работите и секогаш ги гледам опциите кои се за да се случат / избегнат лошите работи . Незнам зошто но така ме тера . :?: :| . Но исто така сум и голем реалист . Безразлика низ што се треба да поминам , дали било добро или лошо . :)

10. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Дефинитивно оптимист. Покрај толку многу лоши работи што ми се случија дефинитивно сум оптимист и го сакам животот.

Оптимизмот е најдобар лек за се дефинитивно. Толку многу срања доживеав последниов период, но не дозволив сето тоа да ме скрши :)

11. Paolita

Paolita Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    150
    Секоја чест за тебе! Јас гледам колку што можам пооптимистички да размислувам ама некако не ми оди. Толку многу лоши работи ми се случуваат, толку неправди...

12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Реалист. Многу реализмот го мешаат со песимизмот, но не е така. Ја гледам вистинската страна, не ми е потребна нереалната. :)

13. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.917
    Кога животот ти дава илјада причини да се откажеш најди барем една да продолжиш.
    Оптимист

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Порано бев песимист, се мислев на лошо, на мрачни работи, ама мама секогаш ми викаше мисли позитивно биди оптимист и сега што и да ми се случи размислувам оптимистички ;)

15. Goticarka

Goticarka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    139
    хах, епа вака: јас сум песимист и не дека се правдам туку ке кажам дека песимистот не е само со мрачни мисли и дека на с'е гледа со лошо. Туку, песимисто поопширно ги гледа раборите. Додека оптимистот си вели ке биде во ред и .ништо не превзима ситуацијата може и да се влоши додека пак песимистот си вели дека не е Ок и веднаш презима мерки да среди работата хахахахах ете има логика... и песимисти, останете такви; ;)

16. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Оптимистот! и покрај се што ми се изнаслучи и покрај сите лоши работи јас си го сакам животот и гледам кон светлата страна :)

17. YourBoddy

YourBoddy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    70
    ТОТАЛНО СИ ВО ПРАВО! И јас сум песимист и не гледам никогаш лошо на работите. И да знам дека 90% некоја работа ќе ми се исполни, не се надевам. Не се надевам затоа што сешто е можно да се случи и после ќе бидам разочарана пошо сум била убедена дека ќе биде така како што сум замислувала, но нели во последен момент се си е можно... Подобро да се израдувам и изненадам кога ќе се случи отколку пред тоа да си се надевам само... На неродено дете капа не се крои.

На Goticarka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Реалист кој тежнее понекогаш кон песимизмот,ама со едното око кон оптимизмот.
    Се трудам реално да гледам кон работите,не сакам претерувања воопшто.
    Обично се згрозувам од нереалните оптимисти,кои за апла работи што се гледа дека не чинат наметнуваат мислење дека чудо ќе се стори и ќе се променат.(понекогаш си мислам дека можеби тоа им е заштитен зид па нека им е.).
    Претераните песимисти пак од една страна ме плашат и го избегнувам нивното присуство,од причина што се ми се чини дека тоа гго прават за привлекување внимание.

19. Bennet

Bennet Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    55
    Дефинитивно реалист, иако се согласувам со nevermet18 дека често го мешаат песимизмот со реализмот. И многу се нервирам кога некој ќе ми рече: ,,Секогаш гледаш песимистички на работите." ...Не, не гледам песимистички, туку гледам како што е и како може да биде.

20. TheBlueMoon

TheBlueMoon Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    645
    Во поголема мера сум оптимист, но најчесто се трудам да бидам реалист.

Се случува и да има денови кога станувам на лева нога. Ништо не ми се погодува, се нервирам, ова-она, па гледам малку по песимистички на работите. Но во главно, тоа не се случува често.

Инаку најубаво е да си реалист или златна средина. Ако си голем песимист, никогаш нема да бидеш среќен. Ако си пак, претерано позитивен, често ќе се разочаруваш.