Форумџика на годината

Песимист или оптимист?

Discussion in 'Психологија' started by Angelche, Aug 7, 2010.

1. emptyFeeling

emptyFeeling Истакнат член

Реалист ;)

LittlePinky likes this.
  2. lovemme

lovemme Форумски идол

Само позитивно 8)

3. Ondula

Ondula Популарен член

Претежно оптимист, но некогаш и реалист.

4. Dimkovska123

Dimkovska123 Истакнат член

Па повеќе песимистички размислувам, но се трудам и малце оптимист да бидам :D

5. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

И реалист и оптимист :emo:

6. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Оптимист. :)

7. veteruska

veteruska Популарен член

Оптимистка :D

8. brianna

brianna Нов член

Според денешницава ако си реалист всушност ке испаднеш на некој начин дека си песимист,но најдобро е да ја најдеш позитивната страана на крајот на краиштата и ќе делуваш оптимистичќи. :)

Heartbeat likes this.
  9. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Дефинитивно јас сум најголемиот Песимист кој постои на цел свет . Секогаш гледам негативно на работите и секогаш ги гледам опциите кои се за да се случат / избегнат лошите работи . Незнам зошто но така ме тера . :?: :| . Но исто така сум и голем реалист . Безразлика низ што се треба да поминам , дали било добро или лошо . :)

10. Psihologue

Psihologue Активен член

Дефинитивно оптимист. Покрај толку многу лоши работи што ми се случија дефинитивно сум оптимист и го сакам животот.

Оптимизмот е најдобар лек за се дефинитивно. Толку многу срања доживеав последниов период, но не дозволив сето тоа да ме скрши :)

11. Paolita

Paolita Истакнат член

Секоја чест за тебе! Јас гледам колку што можам пооптимистички да размислувам ама некако не ми оди. Толку многу лоши работи ми се случуваат, толку неправди...

12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Реалист. Многу реализмот го мешаат со песимизмот, но не е така. Ја гледам вистинската страна, не ми е потребна нереалната. :)

13. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Кога животот ти дава илјада причини да се откажеш најди барем една да продолжиш.
    Оптимист

cresa-jagoda likes this.
  14. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Порано бев песимист, се мислев на лошо, на мрачни работи, ама мама секогаш ми викаше мисли позитивно биди оптимист и сега што и да ми се случи размислувам оптимистички ;)

15. Goticarka

Goticarka Истакнат член

хах, епа вака: јас сум песимист и не дека се правдам туку ке кажам дека песимистот не е само со мрачни мисли и дека на с'е гледа со лошо. Туку, песимисто поопширно ги гледа раборите. Додека оптимистот си вели ке биде во ред и .ништо не превзима ситуацијата може и да се влоши додека пак песимистот си вели дека не е Ок и веднаш презима мерки да среди работата хахахахах ете има логика... и песимисти, останете такви; ;)

16. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Оптимистот! и покрај се што ми се изнаслучи и покрај сите лоши работи јас си го сакам животот и гледам кон светлата страна :)

17. YourBoddy

YourBoddy Истакнат член

ТОТАЛНО СИ ВО ПРАВО! И јас сум песимист и не гледам никогаш лошо на работите. И да знам дека 90% некоја работа ќе ми се исполни, не се надевам. Не се надевам затоа што сешто е можно да се случи и после ќе бидам разочарана пошо сум била убедена дека ќе биде така како што сум замислувала, но нели во последен момент се си е можно... Подобро да се израдувам и изненадам кога ќе се случи отколку пред тоа да си се надевам само... На неродено дете капа не се крои.

Goticarka likes this.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Реалист кој тежнее понекогаш кон песимизмот,ама со едното око кон оптимизмот.
    Се трудам реално да гледам кон работите,не сакам претерувања воопшто.
    Обично се згрозувам од нереалните оптимисти,кои за апла работи што се гледа дека не чинат наметнуваат мислење дека чудо ќе се стори и ќе се променат.(понекогаш си мислам дека можеби тоа им е заштитен зид па нека им е.).
    Претераните песимисти пак од една страна ме плашат и го избегнувам нивното присуство,од причина што се ми се чини дека тоа гго прават за привлекување внимание.

19. Bennet

Bennet Истакнат член

Дефинитивно реалист, иако се согласувам со nevermet18 дека често го мешаат песимизмот со реализмот. И многу се нервирам кога некој ќе ми рече: ,,Секогаш гледаш песимистички на работите." ...Не, не гледам песимистички, туку гледам како што е и како може да биде.

20. TheBlueMoon

TheBlueMoon Популарен член

Во поголема мера сум оптимист, но најчесто се трудам да бидам реалист.

Се случува и да има денови кога станувам на лева нога. Ништо не ми се погодува, се нервирам, ова-она, па гледам малку по песимистички на работите. Но во главно, тоа не се случува често.

Инаку најубаво е да си реалист или златна средина. Ако си голем песимист, никогаш нема да бидеш среќен. Ако си пак, претерано позитивен, често ќе се разочаруваш.