Vo sekoj slucaj podobro pominuvaat optimistite,zatoa sto pesimizmot mu steti na zdravjeto i na celokupniot nas zivot.
Некогаш бев ептен оптимист, сега сум повеќе песимист. Работите ќе тргнат на лошо. Ако не тргнат, топ, баш ќе бидам изненадена и ќе ми биде убаво, во спротивно не сум се ни надевала дека нешто ќе биде убаво и сум спремна за она лошото
оптимист до одредена граница, длабоко во себе понекогаш имам сомнежи ама се обидувам да размислувам позитивно , многу пати се испостави како добар рецепт за посреќен живот доколку не ја гледаш прво темната страна
Би сакал да го погледнете ова видео. После тоа вреди човек да се подзамисли, како живееме и каде живееме...
Најчесто песимист. Ако испадне лошо барем нема да се разочарам бидејќи сум очекувала, а ако испадне добро ќе бидам изненадена и среќна.
Оптимист , реалист и песимист. Секогаш се трудам да ги разгледам сите варијанти во било која ситуација . Ако нешто ми се случува мене , се вадам од мојата кожа и размислувам од друга перспектива , размислувам како некој од кој би побарала совет , помош или мислење. Ако му се случува на некој друг , се ставам во неговите чевли и се обидувам да ги разберам причините поради кои тој донел одредени одлуки.