Оптимист. Секогаш, секаде, за се! Имам некои верувања дека ако сакаш да ти успее нешто, треба да го гледаш тоа нешто како веќе постигнато и направено. Верувам дека се зависи со каква енергија ќе го сработиш нештото, ако речеш од старт дека не ја бива, навистина ништо нема да постигнеш. Затоа треба само верба и труд. Со комбинација од овие 2, резултатот секогаш ќе биде позитивен. Па и да не биде, некогаш судбината сака да ги повториме нештата по неколку пати за да сфатиме колку се тие всушност битни за нас. Затоа што нешто доколку повеќе се помачиш да го добиеш факт е дека повеќе ќе го цениш... И за љубовта сум отимист, сметам дека вистинскиот постои. Можеби некоја ќе го најде од прва рака, можеби ќе го најде на 20 пат, но ќе го најде. Убаво ми е да сум оптимист и позитивна. Обожавам кога ширам позитивна енергија а исто уживам кога сум со позитивни луѓе. Ме исполнуваат комплетно. Најдобри се
Песимист сум јас секогаш на работите гледам црно што е навистина одвратно . Колку би сакала да се сменам ама посилно е од мене иначе порано бев оптимист не сум била секогаш ваква.
Порано бев повеќе накај песимист, ама после некои работи кои ми се случија сега сум повеќе оптимист. Поточно сум некоја средина, ама пак пред луѓето сум скоро секогаш оптимист во нормална граница
Секоагаш сум оптисмист.Неможе другачие.Студирам психологија и тоа е најважно за мене да го научам како иден психолог
Прво сум песимист,но кога ќе пробам да си ги контролирам мислите на тоа ме научи ТАЈНАТА одма се насочувам во спротивната насока и станувам ОПТИМИСТ.
Реалист Кој секогаш ги гледа и проценува работите онакви какви што се, а во приватниот живот од она што се случува секогаш гледам да извлечам поука и да ја видам подобрата страна на работите. Што ќе рече повеќе оптимист Секогаш се надевам на подобро нормално со реални согледувања и критикувања за поправање на грешките
Порано бев реалист барем сега така гледам на таа работа но моментално т.с. веке подолго врме се сметам за песимист Не дека сакам да сум песимист но реалноста ме прави таква личност.Реалноста за жал е сурова па ете ме овде си пишувам со трошка надеж дека во иднина ке гледам поинаку на сите работи.
Доживотен песимист! Се сметав за реалист, ама другите ми викаат дека многу песимистички гледам на работите. Па добро, точно е. Изгледа зошто сум Јарец.
Зависи во одредени ситуации. Кога се работи за некој друг и кога му треба совет СЕКОГАШ оптимист... ама затоа кога ќе треба да мислам за мене, само црни мисли низ глава ми шетаат. На крај секогаш испаѓа се во најдобар ред и за џабе сум си тупела глава.
Море ја сум средина, доста работи прво ги гледам многу песимистички, но со нечија подршка истите ми стануваат оптимистички Не сум голема оптимиста но верувам во нештата кои сакам да бидат реалност
Мајка ми ми вика дека не познава поголем песимист од мене, а јас на тоа и викам дека не сум песимист туку реалист...