Петкратно убиство кај Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ickovska, 13 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Убијците како и да е, кога-тогаш ќе се најдат, ќе отидат во затвор и? Убиените неможат да се вратат, џабе е се.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  2. love.butterflies

love.butterflies Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    23
    Ужасно е ова што се случи. Очигледно е дека нема за долго да се има мир.. А уште поочигледно е дека неможе да се истребат оние кои ни донесоа толку неволји, само уште полоша слика ќе имаме.. Сигурно сите ние сме патриоти и си ја сакаме нашава Македонија, но уште колку патриоти ќе умрат за да бидеме мирни.....
    Нека им е лесна земјата на невините души што не напуштија..

На Natshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Имаат! И те како имаат. Кога тие можеа нам да ги убијат нашите зошто ние да не можеме да им запалиме куќа? Демек материјално ќе ги оштетиме? :^) Или можеби не им враќаме на адекватен начин? Примерот што го даде апсолутно нема врска со она што мене ми беше поентата. Заб за заб, око за око. Тоа беше она што сакав да го кажам. Ситуацијата нека ескалира де, има потреба од тоа. Доста трпевме толку време понижување. Мир и хармонија на некое друго место, во Македонија сега засега тешко.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Леле,ја гледам сликата и не ми се верува :doh: не можам да се воздржам повеке.До кога вака ке живееме?каде живеам јас воопшто?Невини луге ке страдаат се додека не се среди ситуацијата во земјава.
    Тито,врати се...

Се надевам дека ке ги најдат убијците кога тогаш и не доживотна казна затвор,не смрттна казна туку за нив некој како Фрицел.Да ги чува во подрум,да ги мачи секојдневно без престан и да ги одржува што е можно повеке во живот за да зажалат за тоа што го сториле :@ :@ :@ :@ :@

Ах срциња мили ;(

На love.butterflies му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Се покритично станува како изминува времето.Сега ако убијците се Албанци и нашиве вратат на ударов...Богами ќе гледаме реприза на 2001 год. Така ми изгледа мене. Но овој пат ко преживи причаче. :|

6. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    Убијците како и да е нема да се најдат драга......најверојатно ќе исценираат и на крај ке осудат некој невин.Гарант.....

7. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Ми беа другари, премногу добри, секогаш спремни да ти помогнат,добрите луге секогаш страдаат.. Излишано е се што ќе се каже сега, веќе џабе е.. :(

8. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Ако се Албанци нека протерат се живо и дивоооооо :@ Заеднички соживот со некои кои немаат мозок во тоа главите? :@ Ми е страв веке да прошетам по градовите,полна сум со страв :@ Шо народ ке беа ова :@
    Да бев во Авганистан побезбедна ке бев...
    Што им сметаа бееееееее.Штооооооооо?Имаат ли совееееест?Можат ли да спијат мирно????Клети кучиња :@

thelittle17 Жал ми ееее што си ги загубила другарите,знам како ти е зошто и јас пред 2 години изгубив другар.

И гледам имало уапсени македонци заради протестите изгледа...странци во своја држава сме :fubar:

На Mer4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    како и да е..шиптар или македонец не вредело да се земе живот на таков суров начин..
    останавме без другари браќа луѓе со кои го поминувавме времето..и само тага и болка останува во нас гневни за стореното барајќи одмазда ќе направиме да биде големо..сами си го бараат, бараат реванш.а ние не се држиме заедно..господе помагај..

10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Pelikuna од сите има лоши. Не само од Албанци. Веруј ми, од искуство ти кажувам. Но во овој случај, мислам дека ќе да се Албанци. Нема назад. За жал. А како што е народов сега растревожен плус сол на рана дека е празник.... идеме во неповрат, така ми се чини.

На lolita97 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Имаш докази??? Некој може да рече дека Valerin е таа што ги убила ладнокрвно па ајде да ја отепаме нејзе и нејзиното семејство(кои можеби не ни знаат дека си ти злосторникот).
    Како прво затоа што жителите на таа куќа не го убиле и не го потпомогнале убивањето на тие млади луѓе.
    Второ, палењето на куќи нема да ги врати од мртви убиените.
    Трето на тој начин даваш одобрување и тебе некој да те нападне само затоа што си увртел у неговата луда глава дека и ти си крива иако не си.
    Четврто: на оние кои ќе им нанесеш зло, со нив ќе мораш повторно да се сретнеш ако не на Земјава тогаш во царството на бестелесните души или во некое следно отелотворување. Затоа реков дека тоа е ѓаволски круг!
    Поентата ти е погрешна тоа сакам да ти кажам. Ти велиш:
    А еве што во врска со тоа рекол Исус Христос во Евангелието според Матеј(глава 5 стих 38-39):
    „38 ”Сте чуле дека било речено: ‘Око за око и заб за заб.’
    39 А Јас пак ви велам: не противете му се на злото; туку, ако некој те плесне по твојот десен образ, сврти му го и другиот.„

како и:

43 ”Сте чуле дека било речено: ‘Љуби го својот ближен и мрази го својот непријател’.
    44 А Јас ви велам: Љубете ги своите непријатели и молете се за оние, кои ве гонат;
    45 за да бидете синови на вашиот Татко, Кој е во небесата,
    Кој прави Неговото сонце да изгрева над злите и над добрите, и дава дожд на праведните и на неправедните.
    46 Зашто ако ги љубите оние, кои ве љубат вас, каква награда имате? Зар и цариниците не го прават тоа исто?

На love.butterflies му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    4.291
    Без вреѓање на кучињата.. Тие имаа повеќе душа од тие што го сториле ова гнасно дело.. Монструми се тоа..

На anabel-a, JuLleE, Breezy и 5 други им се допаѓа ова.
  13. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Навистина ли на вас ви е Велигден уништен? Чудно затоа што сите сте дома со блиските. 90% од сите што пишуваат не ни можат да ја замислат болката низ која семејствата поминуваат и колку нивниот Велигден е уништен, ама статуси, коментари, фрштат цел Божји ден.

Ужасно е жално тоа што се случи, голема трагедија е. Нека почиваат децата во мир.

А исто така е ужасно што се има по интернетот. Па тоа Хитлери, па тоа пцуења, плукања, колнења, секој си дава свои претпоставки, секој е паметен, секој е во право, па политики, па едно па друго, како божем нешто од тоа ќе ги врати децата. Ја би ете и куќи да палиме доколку тоа ги врати нив, но вака само излегуваат нашата (не)човечност на виделина. Според мене требаше да се почека, да видат ете што ќе стори мвр, владата, полицијата, да се дознае некоја можна причина за конфликт меѓу убиецот и жртвите, и дали првично било меѓуетничко, па после ако не го решат случајот како што треба тогаш да се протестира. И не со камења и палки да биде протестот како што прочитав во една група, туку протест. Кај се однесе рабоата, на војни, умирања на блиски, па едно, па друго. Како можам јас да кажам дека вака било и во 2001ва и дека пак ќе има војна кога сум имала цели 9 години и уште мрсулите сум си ги јадела. Со исклучок на оние што биле позрели тогаш и повозрасни се друго што прочитав си викав дека се глупости и дека се пишува само за да се зголеми нервоза. Мала е, но не и исклучена можноста убијците да се најдат и да си добијат (што не постои такво нешто)соодветна казна...
    Се пред време знаеме бре.

Ич не е битно кој бил на власт кога имало војна, а кој е сега. битното е сега да не се доаѓа до уште поголеми конфликти и расправии, а како што гледам, нашиве луѓе се способни меѓу себе да се потепаат ако не се согласуваат, а не па со некој од друга националност.

На AnaKarenina, anabel-a, booba и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Јас само ке кажам дека ми е многу жал за младиве момчиња :( Не е фер ова што се случува,да излезеш од дома и да се пазиш да не те рокне некој право у глава или пак да не ти фрли некој бомба да ти пукне и експлодира под нозете.......Немам коментар во оваа држава дали постои некој кој ке го сопре оваа зло или ке се правиме ко да ништо не било.......Постои ли власт во оваа држава??Постои ли некоја моќ која ке ги заштити граѓаните на Македонија а ке воведе ред со насилниците и манијаците???
    Многу жално..нека почиваат во мир ..тие сеуште не го ни виделе најубавото од животот,премлади загинаа ;( ;( ;(

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    teddybear не знам за другите, ама мене лично, многу ми влијаеше ова. затоа и сеуште зборам на темава. ако ми беше сеедно сигурно негде ќе бев сега. а седам дома. не ми е денот дефинитивно.

16. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Свесна сум дека постојат и лоши Македонци,ама ова беееее :@ бесна сум луге...растревожена сум и разочарана сум.Додека ни палаат знамиња и цркви,додека ни убиваат луге сите молчаат и наместо навистина да се одат на протести јаки сме преку тастатурата,да се убие некој албанец еве како ке настане немир,А ние молчиме...Како бре баш за празник бре се случуваат вакви работи наместо се слави ние тагуваме...
    24 часа поминаа без никакви информации министерке.
    Мора да се смени нешто.Странци сме овде,гледам брзо ке не истребат сите :@

17. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Незнам дали ќе осудат некој невин или не, ама моабетот ми беше дека убиените неможат да се вратат помеѓу нас. :(

18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.383
    Допаѓања:
    142.775
    Никако не можам да сфатам кој болен ум би можел да направи вакво нешто.
    Жално е згаснувањето на пет животи, и уништувањето на уште многу други - на нивните семејства и пријатели.

Во последно време се случија многу неубави случки кои влијаат на губење на чувството на сигурност. А тоа е една од основните потреби.

Целиот ден чувствувам болка поради изгубените животи. Болно е ова што се случува.

20. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    На вести слушам повторно во светот негде нова војна, ново насилство..
    Ни треба мирен сон, ни треба невиност, да нема СТРАВ и СОЛЗИ! ♥

На vesna23 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.