Петкратно убиство кај Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ickovska, 13 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Жално е што овде неможеш да си искажеш мислење а да не видеш навреден дека трескаш глупости и дека твоите коментари се безпотребни и после јас уништувам тема . Факт е едно - неможете да поднесете мислење кое што се разликува од вашето и при тоа мора да се пронајдете во некој пост и обавезно ќе се цитира . Како и да е незнам зашто баш вие се пронајдовте во овој пост ама очигледно некој си ја има мувата на капата. Веќе имам пишувано дека мразам лажни моралисти кои кукаат по форумов за тоа колку се тажни , па нема цела недела да изегувале , цел ден плачеле , торти не направиле од жал и слично . Епа лажете ! Секако тие ликови ќе ги видиме уште утре в темата вашите нокти како плачат зашто ноктот им е скршен и тоа им е најголемиот проблем моментално . И на крај се извинувам затоа што си изнесов свој став , следниот пат ќе побарам мислење и дозвола од вас за тоа што и како да пишувам . Цинични сте и целото преувеличано плачење и жалење е само една обична фарса .

На andromedae и Ordinary им се допаѓа ова.
  2. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    Убициот може да биде Македонец, Албанец, или Вонземјанин, не е важно што е, треба да биде КАЗНЕТ!

Вакво страшно дело може да направи само некој психопат.Искрено се надевам дека не е албанец, мислам дека никој од нас не сака да го почуствува мирисот на војната.Исто така се надевам дека не Македонец, срамота е да се убиваме меѓусебно,и тоа на празник.

Но за жал, и јас го делам истот мислење со повеќето фрумџики дека ова е дело на некој проклет шиптар.

Но мирни никако не треба да седиме!.Ако продолжиме вака ке стане странци во сопствена држава.Сега ке се види кој е прав патриот.А они кои се чукаа в гради на УТАКМИЦИ, сега први ке бегаат!

Неможам ни да замислам каква болка сега чуствуваат семејствата на загинатите.Навистина жално. ;(

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124
    ПОЧИВАЈТЕ ВО МИР! ;(

4. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    4.297

Бидејќи и јас изразив сочувство кон блиските на убиените, се пронајдов во пoстов твој..

Ќе се земам пример самата.. Јас ќе излезам утре, ќе си поминам убаво но пак во мене ќе остане жалењето кон овие деца.. Зошто? Не затоа што би требало да сум лажна моралиста по тебе, туку затоа што навистина ми е жал. Затоа што утре задутре вака можам да завршам јас или било кој друг. Затоа што тоа се македонски млади деца..

И да, јас искрено жалам за нив..

Ти можеш слободно да си искажуваш мислење но не можеш така слободно да обвиниш некого дека е лажен моралист или не знам таму што веќе пиша.. Олабави малку..

На love.butterflies му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.908
    Допаѓања:
    108.061
    Племиња! Дивјаци!
    Што не го ценат животот!! Се закануваат со војна, 2001 , а се вистински плашливци!!
    Каде се?? па сигурно не седат во МК и чекаат да ги фатат! |( Се знае каде бегаат, Германија , Швајцарија..
    Премногу ми е жал што им се случило на децата , нека почиваат во мир!

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Многу ограничена делуваш. Ако се случи овој масакр за кој премногу ми е криво не значи дека утре и да ми се скрши нокт нема да ми е и за тоа криво. Има разлика од криво до криво. Тоа е живот, ова е нокт. Глупости, крајно си фокусирана. Тоа е сосем друга тема, друга работа. Ако жалам за убиствово, а утре се утепам по скали или скршам нога нема да плачам?! Животот продолжува, се може да се случува, не можеме да го вратиме времето и да отидеме таму и да го спречиме убиството со сите сили и моќи. На најблиските животот едвај им продолжува, сигурно дека тие многу повеќе патат, ама сигурно и нам не ни е сеедно и ни е жал, мака и имаме мрак на душа. Ти не си ние, и ти не можеш да знаеш подобро од нас и било кој поединец како му е нему. Тоа во реалноста не можеш, а не па на форум кај што гледаш само форумски ликови. Искоментирав зошто ме изиритира твоето мислење што нема врска со вистината. И тебе ако не ти е жал, не значи дека и на другите не им е, па сакаш да ја напраиш ситуацијава као „ај на никој не му е жал, тоа е што е сеа што да праиме“. Не се труди залудно, што и да пишеш трагичната вест си останува, нашата тага и сочуство остануваат, исто и Велигден кој утре ќе биде дочекан останува. Секако дека трагедијава влијае врз сите тие настани, ама не ги спречува.

7. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Избришано од модератор

На Pelikuna, Breezy и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  8. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124

Kaко мислиш да не спаси ? :^
    Извинете за офф

9. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Нема потреба јас утре да не излезам заради ова, или да не се дотерам на пример заради ова што се случи. И да го направам тоа, ништо не би сменило, апсолутно. Што ако ги излакирам ноктите, се начукам и излезам? Па и дедо ми умрел и сум го жалела и ќе го жалам, но тоа не значи дека не треба да продолжам да живеам, нели? Никој не вика дека нема да слави Велигден, туку жално е ова што се случи, и денес стварно Македонија беше шокирана, не верувам дека некаде не се спомнала темава.
    А чекај, тебе воопшто не те погоди ова што се случи? Онака ладнокрвно си ги гледаше вестите, и ни за момент не почувствува тага и бес?
    Некој ќе се расплачи на ова, некој нема ни да искоментира ќе си чува за себе, некој потајно ќе жали, но не верувам дека нормален човек нема да се натажи за ова што се случи. Само што секој различно си се покажува. И да, форумот е за да цитирам ако прочитам мислење кое е спротивно од моето, и да искоментирам. Инаку не би бил форум. Мене ме нервира што секогаш кога некој ќе ве цитира веднаш се повлекувате навредени, а всушност ова е форум и 100 пати да се реплицира не е погрешно. И не, не ја имам мувата на капата, нема ни зошто. Кажав дека ќе славам Велигден и ќе излезам, нормално, но жал ми е за ова што се случи и тоа премногу, зошто знам како е да изгубиш близок човек, а недај боже вака млади деца.

И гледам дека сакаш да се покажеш интересна и со некое си различно мислење као не просветли овде на сите ние што "лажно " жалиме, ама си одбрала погрешна тема да се понашаш вака детски.
    Исфрустрирана си од други личности, признај.

На 1209, MandyLane, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Почивајте во мир и сочувство кон блиските на убиените :( .Се надевам дека правдата ќе биде задоволена и виновниците ќе трунат во затвор.

И стварно нема потреба уште толку да се создава тензија во темата.Еве мене ако ме прашаш,навистина немам многу желба да се радувам покрај ваква тажна вест.Навистина е трагично и жално што баш на вака убав празник се случи такво нешто.

11. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Извинувањето ти е прифатено, иако мислам дека никој не посочи да помислиш дека не смееш да си го искажеш мислењето, само некои личности си го искажаа својот став кој не се совпаѓа со твојот.
    Може има и такви како тие опишаните во твојот пост, таквите ги има и секогаш ќе ги има, не велам не, но не генерализирај девојко, не сме сите исти. Никој тука не ги оплакува загинатите, ниту пак се повива во црнина, но сепак, луѓе сме, чувствуваме доза на тага, емпатија кон болката на семејството, има некои личности што знаат како е да изгубиш близок па со сочувствуваат со семејствата. Тебе не ти е криво за она што им се случило на семејствата, не си помислила барем еднаш како би се осетила ти да си на нивно место? Тоа се вика соочувство. Несакам да кажам дека го немаш, но не сме ние цинични, твојот пост е полн со цинизам, иронија и сарказам кои баш и не се потребни во ваква тема. Искажи си ги фрустрациите на друго место.
    Несакам да те навредам, ниту да влегувам во конфликти со тебе, однапред се извинувам ако ме сфатиш погрешно, но тоа е тоа.

12. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Значи немаше потреба од таков коментар девојче.Те молам воздржи се барем додека не помине ова.
    Како е можно да не жалиме?Убиени се невини лица,деца пред кој целиот живот беше пред нив...а и стариот човек.Зар заслужиле да умрат на ваков брутален начин.Велигден како Велигден како и секоја година се слави ама ова,никој нема да го заборави.Колку и време да поминат овој Велигден ке биде запаметен по овој настан.
    Не,бар јас не можам да славам додека се случуваат вакви немири во земјава.Да ти е страв да излезеш од дома,да ти е страв да прошеташ по улиците со мисли дека некој од позади ке те нападне.
    Мања,никој не те навреди,ама мислам дека немаше потреба од таков коментар.Уште кога ке ја погледне некој сликата очите му се навираат со солзи.Бар за мене.

Еве што кажува жител на Радишани

13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.744
    Ajде смирете ги страстите, темава не служи за препукување на лична основа, доста е самата трагедија.

Мене не ми е јасно зошто утре е ден на жалост само во општина Бутел, кога цела Македонија жали. Треба да се испочитуваат момчињата и нивните семејства.

На BlackSwan5 и Ordinary им се допаѓа ова.
  14. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    До скоро мислев дека електричната столица е нешто најгрозоморно ....ама до скоро .

15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ако се тие, премногу права им дадовме, ама не ние народот, туку политичарите што беа тогаш на власт, само ќе ми текне на Рамковниот договор и тука ми застанува крвта. А тие се обично малцинство, како и другите малцинства, што се повеќе?! Ништо! Ах брееее, многу им е дозволено, тоа е тоа. И на политичарите нивни, и на народот нивен, па ние сме ставени во подредена ситуација.
    Пола и више од војската е албанска. Што сакате повеќе од тоа?! Па и да пукне војна, тие за нивните ќе се борат. Тоа нас не ни одговара, мора да се сфати тоа. Не е само да подлегнуваш под провокации, а немаш грб. А ние немаме грб. ФАКТ!

16. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Најсериозно!!! Па ти самата се побиваш себе си. Еве те цитирам:
    Убаво кажа за насловот: „,,Петкратно убиство кај Скопје„. Значи насловот не е „Ги дознавме кој се убијците„ ниту е насловот „Таа и таа националност се убијци„.

Ако велиш дека не може да се поврзе со религија, зошто тогаш го спомнуваш религијскиот празник Велигден?
    Интересна работа, тие велат дека НИЕ правиме тоа да биде невозможно. Го знаеш вицот: „Зошто будалиот кога ја трескал главата во бетонски ѕид овој распукал? - Бидјеќи попаметниот попушта.„
    Сите ние мислиме за себе и за најблиските дека сме добри. Ако ти сега нападнеш некој втор поради тоа што некој трет некого утепал, тогаш сестрата на овој вториов ќе рече исто „Добар човек беше. Зошто мораше да го напданат?!„. А за тоа време третиот можеби си го собира хонорарот од некоја странска тајна служба која можеби го платила да предизвика меѓуетнички нереди во земјата бидејќи на некои властодршци во моментот така им одговарало.Земи в предивд дека има луѓе и битија кои еднај чекаат вжештување и возвраќањем бидејќи од истото профитираат!
    Не го оправдувам. Никој не треба на друг да му го прекинува животот. Ти си таа што истото го оправдува повикувајќи да се возвраќа со иста мера. Немој. Не дај Боже некој да те послуша, потоа другите ќе повикаат на одмазда, на крај не дај боже ти да паднеш жртва на одмаздата поради одмазда. Секој притисок предизвикува само противпритисок.
    Токму обратно. Затоа што НИЕ не се нафаќаме да бидеме подуховни постои опасност да бидеме магнет за слични како нас(космичкиот закон гласи: Сличностите си се привлекуваат!) - недуховни, наметливи, агресивни и тн. Кога ние би сме станале подуховни оние недуховните дел самите ќе си заминат, дел ќе бидат допрени и самите да станат попродуховени и мирољубиви.
    Која е таа една цел?

17. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    А кај спомнав јас дека не жалам и дека ова што се случи е ситница и ќе помине , не е страшно демек ? Ако постои некој во нашава државичка кој што не е тажен денес - тој не е човек . Јас најдобро си ги знам своите чувства , Македонка сум и секако дека ме боли смртта на овие деца кои што можеа да бидат мои другари , братучеди и сл. И треба сите да жалиме - јас стојам зад ова , загуба е за целиот наш народ . Само неможам да ги сварам оние кои што претеруваат со плачењето по форумов затоа што не се искрени и не жалат толку како што пишуваат овде . Нема потреба да се пронаоѓате сите во моите постови затоа што и јас жалам како вас , но не сум завиена во црно , не дигам раце од празници и не паѓам во несвест заради случувањата . Кога навистина некој толку жали не излегува да се забавува уште утре и не го заборава овој настан за 2 дена . Уште еднаш ќе повторам дека во мојот пост ниту еднаш не се спомна дека не е зално тоа што се случило или пак дека треба да се заборави туку баш спротивното .
    Ко разуме - сватиче !

На andromedae и Anabelle им се допаѓа ова.
  18. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    178
    Никој не вели дека само најблиските искрено ги жалат но ова е форум и нема ништо лошо ако се изрази сочуство ипак тие се наши деца и навистина е жално ова што се случи.Твојов коментар воопшто не е интересен никој тука не пиша дека ке се завие во црно и празников нема да се слави или не знам што,секој кој што има малку човечност во себе ке изрази сочуство не знам што ти засметало толку.Ако не ти е денот воздржи се од вакви коментари. Почивајте во мир

19. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Тотално те разбирам девојко, но пристапот ти беше сосема спротивен од тоа што си сакала да го искажеш.
    Три пати мери, еднаш сечи. Ако не си сакала да бидеш сфатена погрешно, поинаку би си го формулирала мислењето.
    Доста беше од вакви конверзации, сепак темава не е отворена за вакви дебати.

20. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Криви се политичарите,никој друг.За оваа ситуација во државата и за тоа што овие племињата шиптарски си земаа толкава слобода.
    И јас се согласувам дека утре треба да биде прогласен ден на жалост.И стварно уште еднаш доста со препукувања на темата.Доволна беше трагедијата.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.