1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Петкратно убиство кај Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ickovska, 13 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Греоата ;( ;(
    Што најдоа во тие момчиња па што ги убија.
    Искрено сочуство до нивните блиски.

2. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    И небото денес плаче за нив. ;( Срам да им е на оние кои го направиле ова. :fubar: Бел ден да не видат!
    И каква е оваа држава бре? :^) Може да се убива иднината на Македонија, а власта ќе седи со скрстени раце. Направете нешто, направете! :!:

Искрено сочувство до нивните семејства.

3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672

На Okica, chipmunk, Victorian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. pafpaf

pafpaf Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    109
    Ужас. :(

Сочувство до семејствата и блиските на убиените.

5. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Најпрвин сочуство до семејството.
    Јас не знам каква е оваа држава... навистина жалосно
    овој што го направил ова јас би го запалила на сред плоштад и него и неговата фамилија.

6. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Многу сум потресена од ситуацијава! Ич не ми е сеедно! Господ нека им ги прости душите, нека почиваат во мир! Златни дечиња, кутар човек! Навистина, не сум се почуствувала така лошо одамна, солзи сами ми леат од очи... ;( Испраќам најдлабоко сочуство на фамилиите! ....
    Грешам душа на ваков празник, имам лоши мисли, ама тие монструми кои ги убија, им посакувам се најлошо да ги снајде... Господ гледа се, ќе дојде ден кога ќе платат за ова што го направија....
    Ех, на Велигден, во црна дупка..... Господ нека ни е напомош на сите..... :(

За државава, народов, владава, МВР....да не правиме муабет, излишно е, имам мн теории и разлагања, ама не ми се пишува за нив, зошто ми се гади веќе..... 5 млади животи згаснаа и никој не може да ги врати!

7. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Не знам ни сама колку сум гневна поради сево ова што се случи. Прво сум шокирана, зошто ваква работа само имам читано по стрипови и низ книги со трилер жанр. Ама не.
    Ова бидна во наше Скопје. Околината, ама тука е. Блиску.
    Утре ова може да му се случи на било кој. И нема кој да одговара. Гневна сум, лута, што од никаде нигде, се најде некој - некои да пука во недолжни млади момчиња и еден човек кој сигурна сум бил сведок на убиствата и настрадал како недолжно лице плус.
    Се прашувам само каде ја носи крвта оваа клета земја наша?
    Дали ќе има одговори и конкретни санкции за тие монструми што сигурно знаеле што прават кога земале невини човечки жртви во свои раце?
    Милион прашања имам, а само гнев и тага чувствувам. Имам доста познаници од тој регион на градов, кои ми кажуваат лице в лице дека во населбата им се чувствува морбиден неспокој. Завиени во црнила млади мајки, татковци кои требале да се гордеат на своите синови, матуранти или сеедно, постари, да кукаат над тоа грозоморно дело што уште никој не може ни да му влезе во траг?

На тој Велики Петок, јас си го повторив најголемиот оксиморон во мојот живот.

Господе, не верувам во тебе.

Колку и да звучи невернички и проклето, никој не може да ги оплака тие солзи, да го расчисти тоа гневило на луѓето кои стоеле со барикади и барале правдата да се најде, да се расветли случајот, зошто ова ги премина сите граници.
    И да не ми се занесуваат со молк, со медиумско стивнување, да ми симнуваат ѕвезди за соживот, кога очигледно нешто е труло во државава наша!
    Страв ми е да копам подалеку, зошто кога гледав вести, само емотивно ме скршија судбините на нивните мајки, татковци, вујковци, блиски другари.
    Сами, ќе продолжат ли да бараат спас во правдата што којзнае каде ќе стигне и дали ќе биде правилно пресудена?

Страшно, свирепо, за осуда.
    Немам веќе ни сила да размислувам, само знам дека многу пропуштаме, многу губиме, а не сме ни свесни до која мера стигнало тоа.

Нека почиваат во мир дечките, и сочувство до фамилиите.
    :x

На Breezy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    ova stana zemja kade coveckiot zivot ne vredi ni 1 denar! Se drugo e povazno... trebase denot da bide ubav, praznicen, poseben... namesto toa sto docekavme?! TRAGEDIJA, zgrozena sum...

9. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Оди и кажи им го ова на фамилиите ...
    А ако авторот на напишаново беше изгубил чедо , брат , братучед се сомневам дека ќе мислеше вака

Фала Богу дека никој не сака војна |( мислам алоо никој не рече дека сака. Ама ако ми го убива народот ќе ја има . Ќе гинат мои луѓе ама ќе гинат и нивни ! Мир секој сака ама не по цена да ми убиваат Македонци а да молчиме во име на миорот и соживот . Ште те молам имаме 1545456 причини за одмазда и пролевање на крв .Оди прашај ги нивните фамилии дали може да заборават и да молчат зошто нали мирот по секоја цена |( Ако јас се прашувам треба еднаш да ја решиме ! Им давам рок од 1 месец културно и мирно да исчезнат од тука или ...
    Доста беше од крпење со нив соживот нема и на сите им е јасно дека само прашање на време е кога ќе пукне .

И иде Бајрам наскоро ...

На TennisBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    да ни дозволеа во 2001 да продолжиме нив веке ке ги немаше ама тоа е нашата држава
    срамота и за оние "македонски" девојки што ги гледам со Албанци како се муваат по ќошиња а не знаат дека еден ден можеби и нејзиниот брат или сестра ке го убијат...
    Никогаш не сум се плашела од нив и нема ни да се плашам..
    колку само би била поубава нашата држава ако ги нема

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022

Eeee да ни дозволеја ама не се случи тоа.Се секавам на една изјава на човек на тв...Цел живот живееме со Албанци,тие доагаат кај нас ние кај нив.Политиката не не интересира.Се насмеав само и си реков:Aааа братче не знаеш кој ке ти зарие и кога нож во грб.Гледам многу наивен народ има.
    За врска,баш пред некој ден другарка која студира во Штип,седи на стан случајно беше сведок како дечко албанец претепа девојче,македонка...
    Ајде да ги видам оние кои се лудо заљубени во албанци и кои велаат :Ама тој мене ме сака,не се сакаме...Еве што може да ти направи албанец.Видовме какви се.

Не сакаме војна,не сакаме немири ама кој е другиот начин да се спречи ова?Не гледам,ако нејкаат милум тогаш силум.

12. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Од вакви дегени мене ми е страв да учам во Скопје...
    Срамота. Гнаси.
    Сите по ред со нож за крставици половиот орган да им го сечат...кора по кора!

А политичарите нека си ги прчат по канцеларии,ние да си гинеме.

13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Многу ми падна жал.Па децата беа во најубавите години од своите животи. :worried:
    Нека почиваат во мир.Се надевам дека случајот ќе се разреши набрзо...и ќе ги фатат убијците. :@

14. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Едино не ми е јасно,зошто постариов маж кој е убиен со сигурност се изјавува дека е сведок ? Сведок на што ? Ако тој е сведок, не држи вода муабетот дека ова е одмазда на меѓуетничка основа. Ако е сведок кој се нашол на погрешно место,во погрешно време,ондак со причина се бирани токму тие четири деца.
    Но,нема доволно добра причина за да ваков монструмски чин.Згадена сум.

15. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    затоа што се даваат само претпоставки, ништо не се знае, бидејки сите немаат криминално досие можеби децата биле сведоци на убиството на постариот човек.
    но нашата министерка и сите други даваат само исти изјави, не кажуваат ништо конкретно

16. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    ај достате со претпоставки кога сите убаво знаеме од кого и зошто се убиени.

ДОКАЗИ

-одбрани се млади луѓе,невини,во цутот на младоста-значи добро знаеле каде ќе го боли народот
    -НЕслучајно убиството е извршено на најтешкиот христијански празник Велигден-пак добро знаеле каде го боли народот.
    -имало повеќе убијци зашто е пукано од три различни оружја-значи биле професионалци.
    -од 18.30 до 22.30 имале доволно време да ја фатат и Америка-значи ни под точка разно они не се во Македонија,туку се веќе мнооогу далеку
    -децата биле доста примерни и мирни-значи сите сомненија дека се убиени заради дрога,долгови и такви ствари отпаѓаат.
    -И најчудното и нагрозното нешто во цела постапка на МВР-во сите држави прво што се праи е затворање на сите гранични премини и претрес на сите кои поминуваат-они тоа не го направија.

На Divinebutterfly, thelittle17 и Alanna им се допаѓа ова.
  17. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Нека почиваат во мир! :(

Што побрзо нека се разреши мистеријава и нека се казнат психопатите

18. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.426
    СИТЕ ИМААТ ПРАВО ДА ЗНААТ !!!

НЕКА ЗНАЕ МАКЕДОНИЈА ШТО И СЕ СЛУЧУВА, ЗАТОА ШТО СИТЕ МЕДИУМИ МОЛЧАТ!!!

МОМЧИЊАТА СЕ МАСАКРИРАНИ, НЕШТО ШТО ЈАНКУЛОВСКА НЕ ГО КАЖА НА ПРАШАЊЕТО, ДАЛИ МОМЧИЊАТА СЕ МАЛТРЕТИРАНИ !!!

Димитар на форумот КАЈГАНА...
    Само што си дојдов од капела, неможев да останам на погреб. Децата се МАСАКРИРАНИ, сите се брутално претепани и врз сите се изживувале,носовите искршени, буквално лицата не им се познавале пукано им е во РАЦЕ И ВО НОЗЕ(?), грклан, очи, тил којзнае низ што поминале за сите има некаква информација освен за ситуацијата на Кире Тричковски (најверојатно најлошо поминал?) искрено вчера душата ми плачеше и ме стегаше цела вечер еве и одсабајле, плус вчера не ме пуштаа да влезам во Радишани на протести од 3 влеза пробав, премногу сум гневен на ситуацијава...

БОГ ДА ГИ ПРОСТИ СИТЕ, НЕКА ИМ Е ЛЕСНА ЗЕМЈАТА.

Пост на dimitarp, на форумот Кајгана...

На TennisBabe и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Иди шетај серко, на брат ти или татко ти да му се случи ова да те видам дали вака ќе пишуваш. Засрами се и заќути, бидејќи не си Македонец (ако беше, немаше вака да сереш) да видам на твој сонародник да му се случи ова, ќе земеш пушка и ќе праиш масакр. Ако ова не е ништо за тебе и ако 5 невини деца не се причина за жалење и за бурно и жестоко реагирање, па не знам што треба да биде. Затоа не тропај бе!!! Ти мене ќе ми кажуваш како изгледала војна. Не сме ние глупави, добро знаеме што претставува ова петкратно убиство.
    Не вредиш за да ти се обрати човек, ниту вака анонимно на форум. Пикни си ја твојата замисла за мир и војна у гс, ако ова не е војна, не знам што е. Најди некој шиптарски форум и таму сити се.

Ваков сериозен настан помина со обдукција на 5 тела за само 1 ден :o СТРАШНО.
    Да не ги викнаа луѓето на Хорејчио на помош. А онаа дотичната изјавувала дека децата не биле тепани. Зошто не откријат дека пред да ги разрешетаат ги испотепале?! (не е за верување дека одма ги пукале, такви бездушни гадови прво се изживувале со нив)

Нека се засрами цела политика позиција и опозиција, а Претседателот вчера изјавил да не се користел настанот за собирање политички поени, како може да мисли на политички рејтинг во ваква ситуација.

На TennisBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Не знам дали биле масакрирани, знам само дека ги нема. А можно е да мислат дека биле масакрирани зашто ги отвараат на судска медицина за обдукција. Во секој случај...нив ги нема повеќе....

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.