Петкратно убиство кај Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ickovska, 13 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    Неофицијални полицски информации говорат дека прво се убиени младите деца, а потоа и средновечниот рибар, кој се нашол на местото на настанот. Братот на 45-годишниот рибар за Канал 5 Телевизија изјави дека најверојатно младите деца ги познавале убијците, и дека неговиот брат е ликвидиран затоа што бил сведок на масакрот. Мештани од околните села изјавиле дека во Четвртокот вечерта околу 19 часот слушнале пукање и дека биле испукани осум куршуми.

Поединечен Македонски медиум пренесува дека младите биле построени пред да бидат пукани со огнено оружје, како и дека четири од петте тела биле наредени едно до друго, што укажува на чиста ликвидација. Телото на постариот рибар било пронајдено 100 метри подалеку. На сите жртви им е пукано во горниот дел од телото.

Некои интернет портали објавија шпекулации за можните мотиви, а една од нив е одмазда за неодамна убиените млади Албанци од Гостивар, кои беа убиени од полициски службеник бидејќи беше нападнат додека ја носел дома својата малолетна ќеркичка.

2. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    НЕКА ЗНАЕ МАКЕДОНИЈА ШТО И СЕ СЛУЧУВА, ЗАТОА ШТО СИТЕ МЕДИУМИ МОЛЧАТ!!!!

МОМЧИЊАТА СЕ МАСАКРИРАНИ, НЕШТО ШТО ЈАНКУЛОВСКА НЕ ГО КАЖА НА ПРАШАЊЕТО, ДАЛИ МОМЧИЊАТА СЕ МАЛТРЕТИРАНИ !!!!
    Раширете ја веста ... сите имаат право да знаат

На TennisBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  3. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Нека почиваат во Мир
    Јас не сум во Македонија штотуку дознав за оваа вест од Фб се потресов се изнаплакав колку жално ;( ;( ;( на ју тјуб гледав за да дознаам што точно се случило но "никој не знае ништо" сите молчат а на фб и фемина пишува оти се масакрирани .. До каде ќе оди ова вака во нашата држава како да се вратам дома .. ;( ;( ;(

4. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Да, баш се прашувам Зошто граничните премини не беа затворени???? Пиле не смееа да пуштат да прелета.
    И после не криви ја државата. Хах, катастрофа невидена.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.911
    Допаѓања:
    108.149
    СИТЕ ИМААТ ПРАВО ДА ЗНААТ !!!

НЕКА ЗНАЕ МАКЕДОНИЈА ШТО И СЕ СЛУЧУВА, ЗАТОА ШТО СИТЕ МЕДИУМИ МОЛЧАТ!!!

МОМЧИЊАТА СЕ МАСАКРИРАНИ, НЕШТО ШТО ЈАНКУЛОВСКА НЕ ГО КАЖА НА ПРАШАЊЕТО, ДАЛИ МОМЧИЊАТА СЕ МАЛТРЕТИРАНИ !!!

Димитар на форумот КАЈГАНА...
    Само што си дојдов од капела, неможев да останам на погреб. Децата се МАСАКРИРАНИ, сите се брутално претепани и врз сите се изживувале,носовите искршени, буквално лицата не им се познавале пукано им е во РАЦЕ И ВО НОЗЕ(?), грклан, очи, тил којзнае низ што поминале за сите има некаква информација освен за ситуацијата на Кире Тричковски (најверојатно најлошо поминал?) искрено вчера душата ми плачеше и ме стегаше цела вечер еве и одсабајле, плус вчера не ме пуштаа да влезам во Радишани на протести од 3 влеза пробав, премногу сум гневен на ситуацијава...

БОГ ДА ГИ ПРОСТИ СИТЕ, НЕКА ИМ Е ЛЕСНА ЗЕМЈАТА.

Пост на dimitarp, на форумот Кајгана...

;( ;( ;(

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150924091839018&set=a.312277394017.191294.308690724017&type=1&theater

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    48.413
    Od ona sto jas go znam najloso e pominat Cvetanco, tatko mi kaza deka mu rekle da ne odi da go gleda zasto liceto mu bese celo masakrirano,site se maceni ama on najveke. Drugoto dete vo liceto bilo ok, osven ustata koja mu bila pokriena sto znaci nesto mu se desilo tamu ;( epten mi e zal,zasto gi macele tolku. Inaku edno od decata ostanalo zivo otkako si zaminale ubijcite, se javilo na sestra mu, ispustilo nekoi krici i vrskata se prekinala. Potoa tatko mu otisol i toj gi nasol, a ne kako sto velat drugi ribari :(

7. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Многу ми е жал :( Нека почиваат во мир!

Вистина,како бе така не проверуваат на гранични премини? Па и да ги затвореа тогаш за излез... Ниту спомнаа нешто...

А обдукцијата ок е,можи и за толку време да се изврши,тоа одма се гледа се,искусен патолог одма се ќе знае и ќе најде,и траги од оружје и насилство,тоа се прави и во рок од 1-2 часа,па и докази можи да се земат од телата...

Криво ми е искрено толку млади и се,греота така да се изживуваат врз нив :tmi: Тоа само некој од омраза можи да го направи.

Леле анастасијаки...
    Абе морници ме лазат од се ова! :x

8. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Еден Хитлер за сите шиптари, само тоа е лекот. Копилиња гнасни, кои се они да решават за туѓи животи, кои? Море се’ да им умре, сите да умрат, ни еден не ни треба во нашата држава. Вошни гадни. Толку сум револтирана, што не знам колку клетви изнакажав на овој ден. А, онаа Јанкуловски што чека, ШТО? Ебати државата, ебати власта. Цркви палат, ниеден уапсен, убиства, уште што не. Сите права им ги дадовме, а они? Кажав јас се спремат за војна копилињата, ама никој не веруваше. Кога наш полицаец уби двајца од нив, албанките одма рипаат на темата, а кај се сега? Не ни требате бе, не ни требат такви примитивци како вас, неандерталци неизживеани, одете таму од кај што сте дошле, од некоја планина.

На meandyou му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Едно е сигурно и веќе јасно.Убиствата се извршени ПРОФЕСИОНАЛНО.Начинот на ликвидирање,не оставањето докази,убиството и на сведокот...што значи дека се од некој добро обучени служби,најверојатно државни.Прашањето е од која држава?
    Најтрагично е што дечките се само случајни избрани жртви,за остварување на цел.
    Само се надевам дека целта не е да есклаираат меѓуетничките односи,пошто ондак тешко ни на сите...
    И иако се случајно избрани ,сепак е гледано да се погоди каде што најмногу боли...Не убиле возрасни луѓе,УБИЛЕ ДЕЦА.
    Убиците и да се фатат,тие е се најдолу во ланецот...Оние кои што ја издале наредбата НИКОГАШ нема да бидат фатени,и тоа е она што уште повеќе револтира. :|

Eдит:Граничните премини и да ги затвориле џабе би било,сигурно и биле контролирани,ама телата касно се откриени...после скоро 3ипол саати после убиството.Имале време не една,две граници да поминат...

10. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    уште и македонците што протестирале ги уапсиле
    епаа ДА ТИ СЕ ПЛУКНАМ ВО ДРЖАВАТА ГИ АПСЕА ЛИ ШИПТАРИТЕ ВО ТЕТОВО, ГОСТИВАР И СКОПЈЕ КОГА ВО НИВЕН БЕШЕ ПУКАНО..

ДА ИМ СЕ СЛУЧЕШЕ ОВА НА ШИПТАРИТЕ СИТЕ ГРАНИЧНИ ПРЕМИНИ КЕ ГИ ЗАТВОРЕА И СЕ ЖИВО И ДИВО КЕ ДЕМОЛИРАА... СЕУШТЕ НЕ МОЖАМ ДА ПОВЕРУВАМ ВО КАКВА ДРЖАВА ЖИВЕАМ ...

До кога ќе дозволуваме да не газат во сопствена држава? Умре ли Македонецот во вас или пак се срамите од тоа што сте Македонци?

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Еве и јас на што наидев на фб
    John Mladic Пост на Димитар на форумот КАЈГАНА.......Само што си дојдов од капела,неможев да останам на погреб.Децата се МАСАКРИРАНИ,сите се брутално претепани и врз сите се изживувале,носовите искршени,буквално лицата не им се познавале пукано им е во РАЦЕ И ВО НОЗЕ(?),грклан,очи,тил којзнае низ што поминале за сите има некаква информација освен за ситуацијата на Кире Тричковски(најверојатно најлошо поминал?) искрено вчера душата ми плачеше и ме стегаше цела вечер еве и одсабајле,плус вчера не ме пуштаа да влезам во Радишани на протести од 3 влеза пробав,премногу сум гневен на ситуацијава...

БОГ ДА ГИ ПРОСТИ СИТЕ,НЕКА ИМ Е ЛЕСНА ЗЕМЈАТА.

Пост на dimitarp, на форумот Кајгана ...

НЕКА ЗНАЕ МАКЕДОНИЈА ШТО И СЕ СЛУЧУВА, ЗАТОА ШТО СИТЕ МЕДИУМИ МОЛЧАТ!!!!

МОМЧИЊАТА СЕ МАСАКРИРАНИ, НЕШТО ШТО ЈАНКУЛОВСКА НЕ ГО КАЖА НА ПРАШАЊЕТО, ДАЛИ МОМЧИЊАТА СЕ МАЛТРЕТИРАНИ !!!!

Раширете ја веста ... сите имаат право да знаат ...
    пред 47 минути · Ми се допаѓа
    Zoran Burevesnik Bozinovski eve, raširena e sega...
    пред 46 минути · Ми се допаѓа · 1

Нека зе зне дека децата биле измачувани и масакриани. Според мене стоителите или пак вистинските сторители никогаш нема да се пронајдат

12. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    луѓе само што го читав ова
    вистина ли е луѓе,денеска на погреб не отидов,вчера цел ден диазепами пиев и еве денеска пак,многу сум потресена,само сликата и од цеко и од аце ми се појавува,пробував да добијам некои нивни роднини но никој не ми крева слушалка.Неможам луѓе да се соземам,ако навистина ова им се случило,ако навистина вака ги измачувале..на ваков убав ден јас со клетви уште од утрово.Мора да се најдат монструмите,мора да се казнат,мора..Почивајте во мир браќа мои

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    :o зарем вистина??
    леле бееее како мозеле така??
    зално знаци... :(
    што се случува со дрзавава??
    со лугево?
    зарем не мозе да се излезе надвор?
    зарем нема полиција ли?
    што е што???
    незнам веке..стварно узасно и зално... :(

14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Слушнав дека Курбан им пишувале по грбови.... вајда станува збор за освета за тоа во Гостивар.

15. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Kire e najbrutalno pretepan i ubien zatoa nikoj nisto ne kazuva za nego, site gi vidovme i za site znaeme samo za nego ne. Nikoj ne e ostaven bez kjotek inace, site bile lom od glava do peti, im bilo pukano i vo race i vo noze.. i ne e tocno deka tatkoto na Aleksandar gi nasol tuku ribari, a tatkoto podocna doznal od drugi

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Баш во понделеников бевме на судска медицина и имаше обдукција на некое тело кое го нашлево река, знаea одма патлозите колку точно време седел во реката и на глас кажа јасно дури пред нас.
    Дума поточно убаво си кажа баш на крај кога си одевме, ние ја наоѓаме вистината, ама не спречуваат таа да излезе на виделина.
    Според законите тие работат за полицијата и судот и не верувам дека Дума не видела одма за што се работи и не поднел извештај до полиција за нивната вистинска сосотојба.
    Ама прашање е колку полицијата го прикажува тоа, и колку ја кажува целата вистина.
    Како беше за сиротиот Мартин,криеа со денови дека имало такв случај воопшто.
    Истата ситуација и со оние мавровските работници, незнам што се случи со сиротите луѓе беа касамепни на грбовите.
    Морбидно е ова што се случува, читам и не ми се верува, во 2 светска војна како сме.
    Страшно.
    И што чека Јанкуловска не ми е јасно, кога мисли дека убеврува дека си ја работи добро работата, кого???
    Жал ми е само за семејствата никогаш нема да преоболат, ама никогаш.
    ;(
    Нека почиваат во мир, сироти, а овие идиотиве безчуствителни, кои и да се бoлни умови, ќе ги казни и правдата ама и господ.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    а да прекинат со тоа да гледат филмови..леле бе ова е живот а не филм..
    лелеееее узасно

18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Убиството било извршено околу 6-7 часот ко што разбрав. А најдени се во 10 и 30. Горе на обдукција задњиве две недели е пуно со работа. Не чисти Господ. И така ни е. Не знаеме да се сакаме. Да си пружиме рака. Сами меѓу себе ќе се изедеме ко нација.

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Aман бре луѓе AMAH!!!!!! вистина ли е ова мамицата нивна???? ;( ;( ;( ;( ;( ;( дека ги малтретирале или?
    само дезинформации? зашто не се каже? и така им пишале позади на грбот?
    леле, господе боже, дај боже да е лажно и да е дезинформација луѓе..... Mи се сврте кога прочитав, сироти деца кој знае низ што поминале...
    ;( ;(

20. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    По ужасен Велигден здравје ...
    Да им е**м мамицата нивна :@
    Двајца ли нивни беа убиени ? Сигурно сега ради тоа дупло враќаат, :@
    Место свеќи за празникот, за здрајве да се палат, тие на гроб .. Наместо за убаво да се соберат, матура да им слават тие ги испраќаат .. Жално, жално неможам да се соземам.. Па и по коментариве дека биле мачени .. ццц од глава не ми излегуваат зборовите на таткото што ги прочитав наназад :'(
    Што и да прават, и да ги најдат и не - децата никогаш нема да се вратат :(

На Divinebutterfly и girl-miri им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.