Петкратно убиство кај Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ickovska, 13 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    неможам повеќе да гледам цел ден сум во солзи многу ми е жал за моите браќа премногуууу...
    да ми се укаже можност би ги уништила сите ШИПТАРИ нека ги нема од нашава земја.. Ако се Албанци нека си одат во Албанија што бараат тука
    Луѓе се ни земаа се ми се плаче веќе не можам да ги гледаммммм ...
    Каде што се они нема мир.. немам ни јас мир од нив опколена сум од нив..

:( :( :( :( :( :( :( : :(
    Јас не би можела никогаш на некој такво да му пружам ни рака ни ништо а нашиве девојки што одат со нив па ич не можам да ги разберам

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Во 20 и 30 во Ново Лисиче кај Јарболот ке се палат свеќи за децата. Кој сака да оддаде почит,нека оди.

На Miss-Independent, Unique.chick и thelittle17 им се допаѓа ова.
  3. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Мислам дека и да се откријат виновниците ќе се молчи, дали трајно или времено не знам. А може и веќе да се познати.

Албанците во Македонија првиот пат изиграа успешно сценарио на обесправени и пред цела светска зедница имаа оправдување дека само си ги бараат правата. Сега кога просечен Албанец има повеќе права од просечен Македонец (на факултет, при вработување и сл.) нема да им помине истото сценарио по вторпат. Затоа, сега бараат да ги нападнеме и пак тие да се ,,жртвите,,. Мислам дека сакаат повторување на Косовското сценарио, сопствена територија од нашата територија. Знам дека во вакви случаи се разгорува омраза и со право, меѓутоа сега мора да се направат мудри и неизбрзани чекори.

Петтемина Македонци нека почиваат во мир, на убијците од срце им посакувам без разлика дали во улога на Бог или карма или некој друг спроведувач на правда, да ги стигне казната за стореното.

На Divinebutterfly, Li0ness, Stam и 2 други им се допаѓа ова.
  4. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    3.316
    ;( Ццц, ова е ужас!!! Не ми се верува, мислев дека само ги убиле, а види што се им направиле и како ги мачеле ... ;( Па ова е душмански бре, ова ни на животни не се прави, а камоли ли на млади деца :x

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Cега гуглам нешто

Darko Naunov ƝuƝe
    i jas bev na pogrebot toa shto go napisal na forumot e vistina cista vistina ubijcite se izivuvale so nasite drugari tepani iskrseni race prsti nosevi modri celite pukani vo race vo glava vo grb strasna slika BOG DA GI PROSTI
    Кире Александар Филип и Цветан ми се први комшии значи ги знам добро на сите им нема нешто (На Кире му ги извадиле очите,На Александар Раката му е исечена..) Ги Малтертетирале .ццц Каков народ е ова ! СМРТ ЗА ШИПТАРИТЕ!!!!!!!!!!!!

Aко сте со слабо срце не читајте... бога молам да не е вистина, бога молам.....
    вакво нешто само болен изопачен извртен и гнасен ум може да направи.

6. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    преземено од друг форум, многу реален пост за моменталнава наша ситуација, многу :x

Убијците пукале од три вида автоматско оружје
    сабота, 14 април 2012, 17:40

Повеќе лица од блиску стрелале во четирите момчиња на железарското езеро. Во сите е пукано од три типа автоматско оружје. Во телата на момчињата пронајди се траги од неколку куршуми. Министерката Јанкуловска тврди дека испрашани се 50-на лица, ама осомничен и мотив за убиството нема. Убиените според МВР биле случајна цел на сторителите кои најверојатно на езерото пристигнале со возила.

Министерката не ја исклучува и можноста сторителите да не се македонски државјани. Се надева дека убијците не се избегани од земјава.

Обдукцијата е завршена и се подготвува писмен наод кој треба да се достави до истражниот судија. Доказите на терен се собрани, а се вешатачат и неколку возила кои таа вечер се пронајдени на езерото.

Полицијата нема податоци дека убиството има меѓуетнички мотиви.

Она само нека се надева и нека се прави наудрена, а ќе гинат луѓе како круши. Срамота..

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Леле се надeвам дека ова се само измислици...не знаете колку се надевам дека луѓево лажат,и шпекулираат (тоа нив на душа нека им оди ако можат за вакви работи да измислуваат)..
    Се надевам дека кутриве душички не биле малтретирани и починале брзо и без болка ;( ;( ;( Срцето ми се стега...

На Miss.Ricci, Stam, Fearless и 2 други им се допаѓа ова.
  8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Се надева??? Се надева?!
    Господе прости и, незнае што зборува

На DigY и Hipster им се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Повеќе би рекла=Господе, земи си ја вересијата. КО на пр. Јанкуловска. :|

10. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    2.272
    Знаеш Мања, чисто се сомневам дека ова така лесно ќе се заборави. Голема трагедија е за нашиот народ. Убиени се пет луѓе, од кои четири момчиња во најубавите години. Прочитав најмладиот оваа година требало да биди матурант.
    Се прашувам само кој болен ум би можело да го стори ова?! Да масакрираш нечие дете, нечиј сопруг..
    И се надевам дека убијците ќе бидат фатени и ќе си ја добијат заслужената казна, а не само десетина години.
    Сочувство до семејствата. Почивајте во мир душички. ;(

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Треба да и се каже дека се на Косово?! И веројатно е да се мешани и од тука и косовари. Тие се вакви монструми. Кои и да се да даде Господ крв да проплукаат, животот да им биде хорор!! Тоа се ѓаволско племе, тоа не се луѓе. :x Семе да им се сотре!!
    Многу сум гневна многу ;(

На delfinaa, DEBELUSKA и Alesii им се допаѓа ова.
  12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Посмешна и понепромислена изјава здравје. Ставена е таму да се надева божем, се слушнала ли што зборува :?:

Неспособни, ако не се расветли случајов значи секој може на најбртуален начин да те убије среде бел ден и гајле да нема.

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  13. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Леле мајко, малку ли им било тоа што ги убиле, зошто морале да ги малтретираат и да се изживуваат со нив ;( Оф леле мајко ;(

Ако бе, ако ни е ова.....Македонче глупаво, само си седи си ќути, си кукаме по телевизии, а други ни ја кројат судбината, зашто, нели, нас нигде не нема.... :@

Не е ни до власта, луѓе.....До народот е. Не 500, и 1500 години да не мачи некој, ќе си ќутиме пак. И пак за некое време ќе се случи нешто слично или не дај Боже поголемо, и пак ќе се изнаплачеме и толку..... :@

Се надевам дека убијците и нарачателите ќе ги стигне правдата. Не кажувам што поточно им посакувам.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Гнаси албански ! Ниедна казна нема да биде доволна за она што им го направија , па уште ги измачувале , како малку да им е тоа што се убиени . Немам доволно зборови за да ви објаснам што ви посакувам , се надевам дека ќе горите во пеколот .

15. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Ако има таму нешто горе , ако постои некој те молам погледни , погледни во каква болка монструмите не завија . Прееска гледајќи ги вестите се воздржував цело ова време ама кога го видов погребов и статијата кај што таткото на едниот нз кој беше брзините ми се веќе измешани . Кажал

Стани сине те молам стани , тато наместо тебе да легне

Ова ме скрши . Не можам ни да опишам колку гнев има во мене колку бес имам собрано. Одсекогаш сум ги мразела од дното на душава .Но со ова покажаа дека само метак меѓу очи е спасот од нив . Искрено нит ми се слави нит празник нит делник ми се гледа . Од вчера осеќам некоја тежина не можам ни да дишам како што треба . Кога видов дека во црна земја од кај што никој не се вратил одат 20 годишни деца бе !!! Кој има право ова да го прави , кој има душа да одземе на ваков дивјачки начин животи . Да ми паднат в раце не би ги пријавила . Би ги земала би ги мачела со денови и на живо масакар ќе им правам . Да зажалат што се родиле . Да молат побрзо да умрат . Ова е момент кога едноставно она човечното свеста и жалта во мене умира . Кај што се претворам во нешто што обично не сум .

За крај нека им е лесна црната земја .Нека почиваат во мир .Сочуство до фамилиите правдата мора да биде задоволена.

А тие што ќе одат на дочек , а најголем дел ќе одат . Најдобронамерно ви препорачувам да се тргнете од темава бар денес .Верувајте ви влијае , тагата и гневот ќе останат во нас довека . Ама мора да ви помине колку толку . Јас ќе гледам да се понашам колку што е можно понормално вечерва .

На interesna и DigY им се допаѓа ова.
  16. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    Милошевииииииииќ стани од гробот и врати се ...само ти си лекот за нив!
    Убаво им напраи ,ги избрка и ги побрка сите...ама ние глупава нација моравме да ги прибереме,,,,епа еве сега што не снајдува

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.283
    Допаѓања:
    12.141
    Не еднаш, милион пати плукам на оваа глупава држава , да ти е*бам и држава и власт и опозиција и сеееееееееее,,,како можеа на тие невини души какоооо ???? Ке пукнам :devil: , а тие родители сега како им е нив ;( , зошто бе Боже зошто не и помогна ???? :( ;( :| ;(

18. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    А што се случи со полицаецот што ги уби двајцата Албанци, го затворија ли ???

19. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    потресена и реовлтирана сум мислам ќе пукнам, сочувство до семејствата.

Сега читам по интернет за албанците низ регионот и секоја држава веќе ги има во голем број, еве на прмер во Загреб наводно се множеле, но таму никој не ги ни чешла, никој не зборува со нив нити се дружи ги игнорираат како да не постојат, наводно сами меѓу себе си комуницираат, (за кое сум 100% сигурна дека е така бидејќи лани една албанка која живее во Хрв. кога патувавме за Загреб се жалеше дека таму не и е убаво да живее бидејќи никој со нив не зборувал нити се дружел“ поубаво и било у МКД) додека во нашава Македонија ние македонците да можеме и газот да им го лижеме, и немојте одма да ми рипате дека не е така кога јас на свои очи имам видено како се повеќе македонци си се дружат со Албанци и си одат по кафиња, запрепастена сум, а истите тие македонци не знаат што јас имам видено од нивните „другарчиња“ кога не се со нив и како тие се однесуваат спрема се што е македонско.

Ахх Македонијо Македонијо секогаш ќе бидеш ебена странка, затоа што сме пиздолисци, само лижеме...

Душата ме боли за овие луѓе што денес го изгубија својот живот на таков начин како и за сите оние што пред многу години го дадоа за наша слобода за да денес ние си се друшкаме со албанци! :@ :@ :@ :@

На E...V...I...L и Alanna им се допаѓа ова.
  20. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    И небото над Скопје тивко заплака. Капка по капка, вир. И солзите од Радишани се слеваат заедно со нив. Течат на истото место. Солза по солза, и пак вир. ;(

http://www.sky.mk/makedonija/20133-%D0%98%D0%BD-%D0%BC%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BC-%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%98%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B8%D1%80.html .... ;(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.