Петкратно убиство кај Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ickovska, 13 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Топ уште граѓанска војна ни фали, и ќе станеме тампон зона па ќе се кољаме. Патиме од неспособност. Жал ми е од коренот на душата, како некому по рандом избор можеш да му станеш плен и порака до некому! Онаа мустаклијана што не ја бива не ја бива ама како не и е срам да наведне глава и да рече давам отказ..

2. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    солзи ми натекоа од ова што го прочитав...вечна им слава нека почиваат во мир ангелчина млади.......а те убијците проклети да се нека бог му врати за се од еден помалце да останат племето да му се сотри.....господе прости ми што на овој ден го казувам ова.... ;( ;( ;( ;( ;( ;(

На miss.ella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Страшно, незнам со каква душа прават вакви работи, да убиваат :x :x Едно ме нервира, таа проклета Америка што во секоја манџа ја има, мора секаде да се меша, да не беше таа, до сега немаше да има вакви работи :@ :fubar: Страшно е тоа што го доживеале ова, како и нивните семејства :( .Ма едно е јасно, незнаат нашиве да си ја чуваат државава и после ќе не немало, па ако продолжи вака и ќе не нема :fubar:

4. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Го делам твоето мислење! Професионалци се! Пукање од зад грб, подредени! Да убиеш човек во бегање, не е воопшто лесно! Алудирам на сведокот!
    Се соочуваме со медиумски мрак се разбира телевизиите не добија амин (а бевме сведоци за оние од гостивар, на секои 0.5 минути едно исто), Грујо го нема да даде изјава, а ни сочувство! Не е е прогласен ден на жалост! Со самиот молк даваат до знаење дека копилињата се шиптари! Демек да не дојде до дестабилизација.....

5. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Мене ми е страв луѓе.Сериозно, почнувам многу да се плашам.
    Страв ми е да излезам, не знам ни во школо како ќе идам.Едноставно ми е, и ако избие војна не знам... :x :x :x

6. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    Леле РЦЕВЕ МИ СЕ ТРЕСЕТ! ве читам и како мајка на тинајџерка СРЦЕВО ми се стега а бе врсници на керка ми ! Леле луге што е ова зарем пак да го преживуваме истото ??? 2001 -та како да не н беше доста ?!?!? И сега што ??? ке протестираме против власта затоа што не презема ништо или како ,,јагниња курбан,, ке им легнеме да не колат ,,волците крволочни,, . Е од 1941 навака тие си ја тераат својата политика на масакрирање дали ке заврши ова веке еднаш или ке ги остајме пак да не колат ??? Е што дочекавме во СЛОБОДНА МАКЕДОНИКА ! Македонскиот народ да се бори за своите права !!!

7. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Кај што Американец се вмеша арно не бидува..исто важи и за шиптарите..
    ѓубриња проклети :puke:

8. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Убиците може ќе ги најдат објават и осудат..Вистинските убици,оние кои ги наредиле убиствата никогаш нема ни да бидат спомнати,зошто они се власт.Они се Косово,они се Албанија,они се поддучени и подбуцнати од Америка.

И како да не се силат кога Америка и Нато одсекогаш им се поддршка?
    Београд со земја го срамнија,и тоа Србите кое оружје го имаа,а не нас..Поготово сега кога и Албанија е во Нато.
    Ете го тој муабет,што ќе ни се Нато на нас,си можеме ние сами.Еве за тоа ни се.
    Не само што ќе седнат нашиве на маса,туку НА ГОЛЕМА ЖАЛ нашите и ќе бидат тие што ќе ги повикаат на масата.

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
  10. Tomcia

Tomcia Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    126
    Душата ме боли овие два дена. Колку и да се трудам да не мислам на тоа... неможам... само тоа ми се врти во глава.
    Ги мислев сите можни сценарија...
    Најлогично ми е ова... дека е провокација за дестабилизација на државата... токму пред НАТО самитот...граѓанска војна на вратата... и да прифатиме било што, само да се среди ситуацијата.

А Македонија е како темпирана бомба... еве одма и Србија дава поддршка. Само малку фали и војна ке е. Сите ке рипат... а Македонија т.е. нашиот народ ке го окрака најдебелиот крај, како и секогаш.

А за тоа што се вртат муабети дека се масакрирани телата.... па нели им правеа обдукција... а знаете сите што всушност е тоа, дека се сече телото... (не сакам да верувам во тоа дека гласините се вистина, премногу е болно тоа за мене)

11. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    На CharmedGirl и thelittle17 им се допаѓа ова.
  12. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    [СДК] Сакам да кажам...

Се, убаво... но зошто бришите мислења? Дека не се согласувате?? хахх... ах бе за нигде сме сами не се поддржваме во ништо, па ке очекуваме од љочките да не лишат од убиства...море заслужуваме и то како!

На girl-miri и Sun.shine им се допаѓа ова.
  13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Абе Tomcia на обдукција ги сечат телата,ама се познава кај е таа линија и не се прави насекаде,а и на лицето ништо не прават на обдукција,
    сигурно не сечат раце и не вадат очи :puke:
    ај сеа се да не кажувам,важно друго е обдукцијата,друго се масакрите.
    Уште тоа ми е во памет,цел ден тоа се мислам,стварно е жалосно...
    И кога гледам шо се дешава во тоа Скопје,страв ми е да дојдам веќе...

14. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Читам и неможам ни да ја склопам сликата во глава за ситуацијата и нивните маки :x
    300 зборови и мисли ми се вртат, ама ништо од кажаното нема да ги врати назад дечките и постариот господин дома, меѓу нас...
    Господ нека им го осветли патот горе и подари се она што не го дочекаа на Земјава :bow:

Неможам да си поверувам, Груевски штама, нигде го нема, се*ко, а баш го гледав фб профилот на еден од момчињава, и како квиз си правел, за политичка омилена партија и стоеше ВМРО...
    Чисто се сомневам дека ќе откријат нешто дебиливе, можеби и знаат ама кутат од страв па ќе пуштат некој да искочи демек виновен за да се оправдаат, а овој Брков ако има 1% чуство, морал, човечност, бидејки мајчински-родителски инстикт нема, нека си поднесе неотповиклива оставка и нека се изгуби!

Неочекувам ништо од нив, но Господ иако вели „ако некој ти го удри едниот образ, не враќај му, туку сврти му го и другиот“ и „сакај го непријателот како пријател“, ќе ги казни најсоодветно. ;)

15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Ве читам тука од 1ва страна и мора да пишам нешто бидејќи голем дел од постовите се глупост жива и навреда за тие момчиња кој нивната смрт наместо почесно да ја жалат , ја искористуваат за поголеми цели ....

Прво пратев и вести ,после веќе не ни сакав ... одкако се слушна таа вест за смрта , прво се збореше дека била мафија , после албанци , па АНА ... па имаше некој збореше и Цигани ги убиле...
    низ другите држави веќе пишуваат трагедија , војни и одма се вжешти ситуацијата .... и жално е , да ова убиство биде искористувано за политички цели ....

Одма искочија лажни статуси , информации на интернет како биле овие , оние ... и на сите форуми одма Албанците биле криви овие оние..... Само затоа што не мразат незначи дека тие се .... не велам дека не се , ама малце разгледајте ја ситуацијата пред да покажете прст ... лесно е да се обвини....

(Можеби сте го гледале филмот со Morgan Freeman кога Америка и Русија ќе се спукаат за малце , и тамо кога пукна бомба , одма русите биле криви ... нели оти не ја сакаат Америка... ама после испадна друг некој 3ти.)

А убиецот, или Убиците нема никад да ги најдат од прости причини да не испаднат дека се албанци (војна) или македонци(срам) за државата.... верувајте во Јуни никој нема да се сеќава за оваа случка , истото како и со Мартин кога беше убиен од полицаецот ....

Сега во исто време испадна имало и други убиства во 57 тепачки вамо онамо , а немало ништо од тоа...значи не е само да се овие оние...

друго за некои членки и за Венди посебно што тамо бара крвна одмазда и да се активираат патриотите.... ок да го тргнеме настрана што ти бараш некој друг да се одмазди ..... кажи ми еве се најдат 2-3 без совест македонци и идат убијат 10 албанци .... после ќе се надеваме дека 3 милиони Албанци во Албанија и уште милион во Косово и западна Македонија ќе седат мирни и нема ништо да прават?
    и они ќе вратат и ние исто и на крај само ќе има уште повеќе патење и малтретирање .....

Трето , како по обичај Јанкуловска или Бркуловска како ја викате (што и браво за никот, сигурно ако ја викате така ќе смените нешто во општеството) , Кажете ми што може да направи ? , како ете вие да сте на нејзино место ..што ќе направите? еве ја утре може да отидам да масакрирам 100 луѓе и да си избегам , и она неможе ништо да направи , не одма да пцуете и барате виновник .... не е лесно да се најде некој КОЈ НЕ НИ ЗНАЕШ КАКО ИЗГЛЕДА меѓу милиони луѓе , да го бараат ама тоа неможе у минута да се пронајде човекот или групата ..... и патем осеќам некој ќе проба да ми каже за вмро дека сум , не сум ги мразам вмро оти ја уништија државата исто као и сите други партии ...

4то .... иселување во друга држава и слично ...... Во другите земји луѓе измачуваат во подруми , силувања во паркови , тамо човек сам испоубил 30 души , у америка да не спомнувам ....

Значи Македонија е Мед и Млеко за другите држави во однос на убиства и криминал ...... :^)

Се разбира дека не се согласувате со мене , ама погледнете ја и оваа страна на ситуацијата , пред да ме нападнете ќе ве замолам од типот "Сарказам " и " Индиректно вреѓање " да се воздржите ...

И да сочуство до семејствата , незнам како им е бидејќи мене никад ми се нема десено и се надевам ќе најдат сили да го преживеат мрачното време

На fallenangel, Elennaa, andromedae и 8 други им се допаѓа ова.
  16. afife

afife Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Кој и да е,и македонец и албенец,овие деца заслужуваат да бидат одмаздени.Се воздрзував од коментари но редовно читав,нормално е да има револт кај народот и несмее ова вака да остне и да се заборави.Па еднаш и нека пукне и нека се знае чива дрзава е ова.А дека децава ги имаат убиено Албанци и јас верувам во ова.Господ нека ги казни,а ако се откријат кој го сторил тоа,мислам заслужува палење на плоштад,да глеада цел народ,а не да ги осудат на 15 год,како што напраија со тоа детето кај Козјак.Абе одма смртна казна

17. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.903
    На AnimeHQ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246

Ова сабајлето го читав, вреди да се прочита но но во текстот е направен голем пропуст, секако, ненамерен пропуст но сепак е голем пропуст. Во текстот никаде не се споменува и 5тата жртва , барем јас не забележав. :(

19. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    A чекај, од каде знаеш кој го сторил тоа? Имаш некакви докази, врз база на што го тврдиш тоа? Да, на сите таа опција со албанците ја сметаат за најверојатна но тоа е само претпоставка и вакви коментари што шират омраза не се потребни.
    А ти да зборуваш дали некој е или не е македонец затоа што сака мир и не доведува избрзани заклучоци кои пак водат до избрзани постапки кои водат кон ништо, стварно не ти ја разбирам логикава. Смири се малку. Ако мислиш дека војна е решението не можам да те разберам, тогаш овој разговор не води никаде. Ти справувај се со пушки и пиштоли ако тој ти е начинот, што да ти кажам.

Vendiii а дали ти си изгубила?
    И од каде знаеш што сум изгубила јас или пак авторот на текстот? Не знаеш. Ама јас знам дека ниедна мајка не посакува да го изгуби детето исто како што јас не сакам да го изгубам своето како и ти твоето.
    Е па тогаш која е таа потреба да се уништи? Зборувам гледано од било која страна. Македонска или албанска. Барате конфликти, крвопролевање а заборавате дека сме организам. Како што ќе умре албанец заборавате или едноставно не го сфаќате сериозно фактот дека може да умре татко ти, брат ти, комшијата со кој сте растеле, близок другар. Пак ќе речете, на ваш близок да се случеше да ве видам како ќе зборувавте. ПА ЗОШТО ДА СЕ СЛУЧИ? ЗОШТО ДА ПОСТОИ ТАА ОПЦИЈА КОГА МОЖЕ ДА НЕ ПОСТОИ? Како е полесно?
    Па те прашувам еве и тебе Венди и било кој дали си подготвена за тоа? Подготвена за крвопролевање во име на мирот?
    Извинете ама да водиш војна за мир е како да се ебеш за невиност. Нема смисла.
    Најтрагичното е баш тоа што ретко кој размислува за други можни причини и секој дава свои претоставки а ништо не знаеме. За жал, излегува дека бараме причина за конфликт. Ако некој кој толку сигурно посочува и е толку сигурен во своите тврдења нека оди во полиција, нека приложи докази и end of the story.
    Ни самите не сте свесни што барате. Болката е неизмерна за сите, за цела Македонија. Но, ако мислите дека солзите на некоја друга мајка ќе ја излечат таа болка и ќе го вратат она што не е можно да се врати, се лажете. Нема да поправат ништо туку само ќе ја стегнат јамката која е ставена околу Македонија.
    Пак ќе повторам: Да водиш војна за мир е како да се ебеш за невиност. Па за вас има ли смисла?

А ова што го прави владава е страшно. Никој да ги посети фамилиите, да изрази сочувство... Ниту нешто ново да кажат, барем да се охрабриме дека истрагата води некаде. Можеа бар ден на жалост да прогласат... Мора да се организираат и според мене да се залагаат убаво за истрагава но дел од нив да продолжат со акцијата ,,Детонатор'' зошто стравувам дека некој можеби имал цел да го сврти вниманието од неа. :^)

На andromedae, FlameFairy и MSkorpionka им се допаѓа ова.
  20. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Не бе не им одговара попис џабе праиме муабет, а веќе имаше еден „неуспешен“ обид кој беше „мистериозно“ прекинат. Џабе е кога самите политичари, наши да ги наречам, одат против нас. А ние народот сме оставени сами на себе. Македонскиот народ, мислам.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.