Петкратно убиство кај Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ickovska, 13 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Љубам баш и јас ќе пишев...

meU ти ли ќе ни кажуваш како е? Знаеме дека се тоа постои,ама има и луѓе шо ги познаваа и знаат да кажат какви биле децата.А и овде за друго се работи,по се е очигледно,не кажвај сеа дроги моги ти се молам! Абе ајде,можи и непрофесионалец тоа да го направи ако сака да убие некој! Кога некој ќе го измачиш и се,демек нема да е лесно да го убиеш после. Не се секирај ти,ако почнат кавги и војна, никој нема да одбираат! Сите можиме да станиме жртви!
    Ко не ти одговараме со коментарите,не читај и не пиши во темата бе! Нас ни е жал и кажуваме кој шо дознал.Не е случај за потценување!

2. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Нека почиваат во мир.

И потполно се согласувам со постот на Јипман, кога нешто ќе пукне одма власта е крива. МВР треба да ги заштити т.е. Јанкуловска, а кога не ги заштитила треба да се претвори во Хорацио и за помалку од 24 часа да го најде убиецот.
    Границите па границите, патуваше некој деновиве, се е ОК а?
    Прва ствар е што полицијата испраќа допис до граничната контрола при секое потешко кривично дело да се зголеми контролата. Неможат да затворат граници во очи верски празник кога многу луѓе патуваат.
    Ден на жалост, се мислам дека после празников ќе прогласат, од причина што прогласување ден на жалост во некој од деновите на најголемиот христијански празник многу верници би го сфатиле како навреда.
    Оскудните информации во врска со истрагата се нормална ствар, неможат да и ги изнесат сите докази, факти и хипотези на јавноста од причина што тоа мОже да им ја отежни истрагата.

Жалосно и греота е, млади животи згаснале, ама пак мене ми е многу не сфатливо однесувањето на ожалостените семејства, изгубиле синови, браќа а тие на телевизија изјави даваат, дозволуваат погребот да се снима. Многу лошо изгледа.
    И слободно обојте ме партиски, не ме интересира во случајов најмалку е битна политичка и партиската позадина.

Нека почиваат во мир и нека им е лесна црната земја.

На sesilija, manja666, Rozich и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.579
    Kaко целава ситуација изгледа од страна на двете најактуелни телевизии :

На anabel-a и ljubam им се допаѓа ова.
  4. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Дека постојат дилери на 15 годиша возраст е посочено само како пример.
    Дали сум јас попаметна од сите останати или не, ти сигурно не знаеш и неможеш да тврдиш.
    А да постојат болни умови, кои никогаш никој нема ни да ги примети дека се такви. Затоа не се суди предвреме, туку се чекаат извештааи од стручни лица, психолози, психијатри, детективи, и сл, кои знаат да ги проценат и оценат тие болни умови. Без да се даваат заклучоци на празно кои и не држат вода.

5. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Не си ја предизвикувај среќата, може и тие деца така размислувале. На погрешно место погрешни и невини луѓе етет тоа е целава сторија. А ако беа дилери не си ти таа што ќе не просветлеше туку тоа одма некој од надлежните ќе го кажеа. Па и беа дилери дали залужуваа смртна казна?

6. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    MeU само ќе ти кажам дека е срамота што вака размислуваш. Јас ќе ти кажам дека децата беа мирни и многу фини. Ова ти го кажувам од сигурна информација а ти што сакаш мисли. И немој многу да мислиш зошто тебе никој не те убие, туку земи поплукај се. Може они се нашле на погрешно место и погрешно време, што можел секој да биде таму тоа време. Греота и жално, наместо да се поддржиме сите заедно да бидеме, секогаш наоѓаме начин кој изгледа поприфатлив а не е така. Е затоа се случуваат вакви работи.

7. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Ирелевантно е дали си имале долгови или не, самиот чин на убиство е за најстрога осуда и казна. Не е битно кои се, треба да се фатат. Најголемиот дел од коментарите што кружат е тој - народот бара да бидат најдени. И да имале децата некаков проблем, такви гнаси од луѓе и психопати се за доживотна. И да се испостави такво нешто ете, шо ќе речете после ааа си го барале? Резили. А сите го потврдуваат истото, дека немало ништо такво. Па мајку му најлесно од се е да речат дека имале неисчистен долг и ги стигнала казната, крај. А тоа дека бил семеен човек со жена е за човекот од 45 години, не за дете од 20.

А полицијата не е воопшто толку неспособна колку што повеќето од нас мислат, и да немаат осомничен во моментов, ќе имаат, па и ќе ги фатат. Ќе кажат пред јавноста тој и тој уби? Не. Ќе најдат некој пореметен или пропалица со досие ете овој беше ајт бидете задоволени и не кокодакајте веќе. Секогаш кажуваат се работи на случајот и истрагата е во тек, и тоа e така, само што ќе нафрлаат штури информации преку медиумите, нема никогаш да кажат во детали тоа што би сакале сите да знаат. Верувам дека веќе знаат многу, само што нема да знаеме и ние, факт.

На Annath и ljubam им се допаѓа ова.
  8. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    јас и претходно се изјаснив на темава, јас имам другар кој го знам веќе 2 години и пред само месец дена дознав дека е дилерче. и тоа затоа што се најдовме со уште 3-4 души на погрешно време во погрешно место да видиме. никад не би помислил некој од нас нешто такво за него, од имотно семејство, не прави глупости, он лично сигурно не се дрогира... не можеш да знаеш за тие работи, едноставно не можеш!!! некои лесно се издаваат други никад нема да ги дознае човек!
    можеби веројатноста дека децата се убиени без посебна причина е поголема, ама не ја исклучувајте секоја можност, тоа што немале досие и биле фини не значи ама баш ништо за жал! ситуацијава е и повеќе од ужасна, жално е и се тоа, ама бидете малце пореални, буквално се е можно! децата биле рибарчиња, може го правеле тоа од рекреација може да заработат некој денар, ако е второто тогаш големи се и шансите да се спремни на брз начин да заработат пари. значи да не им грешиме душа со погрешни претпоставки, ама се може да биде. децата и постариот човек се веќе мртви, што и да било било, останува надеж дека вистинските сторители ќе се казнат, иако и тоа е на некој начин џабе, мртвите нема да се вратат.

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625

Нена, вчера повеќе од пола ден го изгубив „убедувајќи“ се со луѓе т.е. во најголем број тинејџери кои повикуваат на војна. Поставив и искрени прашања дали би сакале да го видат татко си мртов, сестрата/мајката силувана, куќата изгорена. Одговорот беше не, нормално дека не сакам, АМА... и пак истата прикаска. И сфатив дека не можам да убедам вжештена глава која никогаш не видела и почувствувала што е војна. Посебно не, кога тие истите биле деца дури и за конфликтот во 2001, а не знаат ни мал дел за војната во Босна.
    А да не спомнам дека дека бев нападната дека имам книшка или пак дека живеам во странство и неам поим како е кај нас! Не, не сум дете и знам точно каква е ситуацијата кај нас. Каква била и каква е сега. Не живеам на марс! Тензии секогаш имало, ама буквално секогаш. Кога бев во школо имаше редовно тепачки помеѓу „нашите“ и „нивните“, од школото во близина. И сите викаат....шиптарите доаѓаат и јурииишшш, мислиш на фронт се децава...ама кој да знае што е вистинска војна!

Само што тогаш никој не известуваше за вакви инциденти. И да, не беа од овој размер како сега. (иако не се знае кој е виновникот). Да не се правиме сите Ванѓи! Секој си кажува своја верзија и на крај што се добива? каша попара!

Војната никогаш ништо не решила. Дали мислите ситуацијата во Босна е сега подобра од претходно? Не, полоша е. Луѓето се мразат повеќе од кога да е!!!
    Имам пријатели од Босна и не тресам од ракав.

Ама тоа е, не сите луѓе имаат доволно разум и свест за да би знаеле да проценат што е лошо а што е добро. Ако би имале, немаше ни да се случуваат вакви убиства!

На Dgirlll, green.eyes, Rozich и 2 други им се допаѓа ова.
  10. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499

Ајде вака да видиме. Еве замисли дека биле дилери според некоја твоја претпоставка.И бам-бам ги убиле. И знаејќи го фактот дека ,,дилале,, не треба за злосторниците казна да се спроведе?

Убаво ти кажа една форумџика погоре, не си ја предизвикувај среќата!

И немој да размислуваш толку ограничено.

11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Да де, да де, само кога им одговара, тогаш се преобразуваат во Хорацио и компанија :D Па експресни апсења вршат. Не, срамота е пред се, да не отидат на погреб, како високи лица, само Коце Трајановски и градоначалникот на Бутел биле. Плус зашто не кажа што и како, од интернет ние да читаме на децата што им направиле.

и, да според мене и Бркуловска е крива, малце повеќе да си се зафатеше да ја врши својата работа, на пример со брзината на светлината како што го уапсија Велија на пример :?: . па и докази одма најдоа тих

Како што прочитав на еден форум- Јанкуловска засукај ги брковите, и фати се на работа :D :D

Едит- Како на пример во другите држави, ете последното во Франција.
    па Сакрози се живо и диво крена бре, одма го најдоа тој што пукаше во Еврејското школо...
    и Ден на жалост и се. Ама не, ние сме далеку од Франицја

На lolyta777, JuLleE, crazyinlove19 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
  13. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Немав намера никого да бранам, но во случајот се Велија знаеа што бараат, но сега се тргнати од 0. Башка што на апсењето на Велија му претходела тајна претходна операција, и не само ова апсење туку и сите овие нивни акции.
    Сега бараат и нормално е тоа да потрае.

Јас незнам како ме толкувате, но и јас како вас сакам вистината да излезе на виделина, и монструмите да си ја платат казната за масакарот кој го направиле.

На sesilija, manja666 и Elennaa им се допаѓа ова.
  14. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Алооо брее, девојкоо, се слушаш ли што збориш? Децата биле криви, божеееееееееее..
    Кога не ги знаеше децата немаш право да збоирш за нив ништо и да поставуваш можности. И не само ти туку сите. Другари беа на другар ми, де де... а јас што ги познавам лично? Да, јас имам право да коментирам за ова!! НЕ СЕ ТАКВИ КАКВИ ШТО ГИ МИСЛИШ!! Дилери, вакви такви.. НЕ СЕ ТАКВИ! Прекрасни деца беа, прекрасни. Такви деца нема на скекој чекор, верувајте нема. Навистина голема штета, навистина жално!
    И ве молам престанете веке со секакви шпекулации, претпоставки, вакви можности, такви можности! НЕ ГИ ЗНАВТЕ И ЗАТОА ПРЕКИНЕТЕ!!

Прочитајте ја песнава, прекрасна е.. се расплакав ;(

Radisani se moli

Zastanete Stojte jas sega pred pekol stojam
    posleden pozdrav za sinot molam.
    Pred pekol Sirok vo koj ce se sudi
    na zverot proklet sto dete mi ubi.

Zastanete Stojte kursumi vreli
    dete e toa a nie sme mazi neli
    kukavici bedni po mene ajde
    da vidite togas sto ce ve najde.

Zastanete Stojte golemi glavi
    vasite doma mirno spijat neka se zdravi
    a moeto,moeto mrtvo lezi
    eden do drug dusmanot gi naredi.

Zastanete Stojte vo nokjta tivka
    majka so lelek pokoj na dusa ne povika
    mesecino nevesto bleda
    ti si svedok nem na cedoto mrtvo.

Zastanete Stojte seuste boli
    ne frlajte zemja vrz sinovite moi
    stoj i ti pope majka neka zbori
    smrtta na cedoto kolku boli.

Zastanete Stojte vie novi zori
    ostavete vo temnina dusata da gori
    plameni acki srceto vi go davam
    za cedoto pak da go galam.

Zastanete Stojte svetci moi
    zarem mrtvo dete vo pregratki da mi stoi
    Boze zastani stoj pogledni kako majka
    posledna ruba za cedoto kroi.

Zastanete Stojte vetrovi divi
    da pomine kovceg na momcinjata mili
    zastanete grobari mesto svatovi
    majka vas da ve zakiti.

Zastanete Stojte denovi,meseci,godini
    dodeka posleden pomin se toci
    vo solzite na Radisani
    zastani i ti Vardare pomen da zemes
    za petmina sinovi vo svet da odneses.

Zastanete Stojte jas sega pred pekol stojam
    posleden pozdrav za sinot molam.
    Pred pekol Sirok vo koj ce se sudi
    na zverot proklet sto dete mi ubi.

На Anabelle, Em4e711 и Anonnimna им се допаѓа ова.
  15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    На Plavusa.17 и Lepaaa им се допаѓа ова.
  16. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    meU ај те молам воздржи се од вакви коментари додека не помине сето ова.
    Алоооо,секој можеше да биде на место на децата,твои роднини пријатели,ке видиме дали ке си го зборувала на крајот тоа.
    Заминаа недолжни деца,златни 5 македонски брака загинаа на брутален начин.Не го повикувај повеке злото.
    Као кажа Теа,погрешно место погрешно време,не гледаат дали е мал или голем,ги нема повеке.
    Мисли малку зрело на твои години.

Се надевам дека ке ги најдат после истрагава и новостите...аееее бесење на плоштад.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    И да има најминимална врска случајов со твојата глупа теорија MeU, ако за невратен долг како возврат се зема човечки живот(и) според твојава „логика“, те молам ослободи ја темава за поразумните луѓе.
    Никој нема право да одземе ничиј живот, во било каква ситуација.

18. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Откако ги прочитав овие мислења на г-жа meU се згрозив. Ако твојте другари и познаници се дилери уште од 15 години немора да значи дека сите други луѓе се такви

Нејќу да осудувам,да се карам и да навредувам,ама морав да си го кажам мислењето затоа што гледам и она може да треска глупости па богами можам и јас.
    Жено ти не ги знаеш децата,нема ден да не поминеш на улица да не те поздрават,за помош трчат и први ти помагаат.Во друштво кој од кој е подобар.Неможеш да осудуваш некој и нешто кој го не знаеш.И самите си знаеме дека имаме монструми во држава,албанци,косовари кој од кој што сакаат да не отргнат од светот за да си прават кој и како што сака.Претсанете веќе со тие шпекулации кога воопшто не ни ги познававте..
    Немојте да ги обвинувате тие невини душички,оставете нека почиваат во мир

19. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266

Мислам дека после ова нема што повеќе да се каже.
    Јанкуловска и Латас можат да мачкаат очи на малоумни.
    На сите шиптари им посакувам се најлошо, од најмало до најголемо.
    Амин.

На blueeparadise, anabel-a, BlackSwan5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Девојки малце ја претеравте. Значи како што вие претпоставувате дека е дело на шиптари, така и девојката претпостави дека можеби за убиството имало и причина, не било сплет на случајни околности. Реално гледано, кај нас не често се случуваат убиства без причина особено не одеднаш на 5 души, најчесто е поради долгови, одмазда, семејни проблеми, дрога, трговија со органи и слични криминални дејности. Никој не ги окривува за нешто момчињата, нити е убиство начин за било каква одмазда. Можеби причината е некоја нивна кавга со некои други лица, без разлика дали се наши или шиптари. Значи се може да биде, а никој буквално од овде (освен ако не е меѓу нас некој од убијците :bandit: ) не ја знае точната причина и се се претпоставки на кои нема логика да си одиме контра, бидејќи НИКОЈ НЕ ЗНАЕ ШТО СЕ СЛУЧИЛО И ЗОШТО. Ако е ова дело на шиптари и ако надлежните решат да го признаат тоа... верувам дека ќе биде опасно, бидејќи надминува секоја граница.
    И вакви муабети од Димитар, Ојле и Дојле е срамота да се шират и нема потреба.

На Domino му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.