Петкратно убиство кај Скопје

Discussion in 'Политика и настани' started by Ickovska, Apr 13, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MacaLove

MacaLove Популарен член

2. DigY

DigY Популарен член

3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Судска медицина: Убиените не биле масакрирани

Во врска со петкратното убиство кај Смиљковското езеро во четвртокот вечерта, а како што пренесува Прес 24, сите четири момчиња и повозрасниот рибар се здобиле со повеќе огнострелни повреди во горниот дел на телото а дел од нив имале исти повреди и во нозете. Сите рани кај убиените се прострелни, куршум се задржал само во телото на едно од убиените момчиња. Ова го покажала обдукцијата на Институтот за судска медицина, соопштија денеска Билјана Јаневска и Златко Јакевски.
    Смртта кај настраданите е директна последица од оштетувањето на виталните органи. Експертите не утврдиле други повреди освен огнострелните рани. Тоа доведува до заклучок дека жртвите не биле масакрирани, не биле врзувани и не биле измачувани пред убиството.
    Неколку од повредите се направени одблизу. Прострелни рани се забележувале и во грбот и во градниот кош кај момчињата. Во главата биле забележани помеѓу 3 и 6 прострелни рани.
    Вештачењето го извршиле 3 екипи на судска медицина со над 10 лица. Од таму велат дека обдукцијата е извршена најпрофесионално и е обезбедена добра фото-документација.

и ајде сега на кој да веруваш? Jас сакам од се срце да верувам на ова погоре, дај боже ова да е вистината

4. ljubam

ljubam Популарен член

- Не би зборувала за сценаријата со кои јавувањата се совпаднаа, бидејќи нивното јавно елаборирање би ја отежнало истрагата. Меѓутоа, може да се каже дека од нашите сценарија што ги разгледувавме и од јавувањата на граѓаните на телефонот 199 успеавме да отфрлиме дел од тие сценарија и да ги нотираме тие што се најмалку веројатни, рече Јанкулоска. Меѓу најмалку веројатните е дека момчињата можеби биле сведоци на друго кривично дело што му претходело на убиството..

Ах почивајте во мир..

5. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Срамота е да се кажуваат коментари од типот должници биле,мене зошто не ме убијат?Е тоа е срамота.

Јас сум повеке од сигурна дека е дело на шиптариштата.Се започна од случката во Гостивар.Поради тоа е,сигурна сум,од тогаш почнаа македонски деца да тепаат,да провоцираат,да палат знамиња и то.

Ама ако и Бајрам ке дојде,а ако се утврди до тогаш кој се,верувам дека нашите нема да останат мирни.Го удрија народот таму кај што највеке ги боли.

6. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

^
    И што кога ќе дојде Бајрам? Ќе одиш некаде? Ај смирете се и не туку блаете само напразно...

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Dobro be Meu ti imas li pamet sto zboris? :envy: Kakvi dileri kakvi gluposti, decata koe od koe pomirni, od siromasni semejstva, licno poznavam tri od niv, prijateli sme so nivnite,lugevo isto mirni tivki kako niv ccc aj podobro ne komentiraj na temava

8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Mожеби да, можеби се Aлбанци, ама ние сме си мирен народ, и не си ги прљаме рацете со крв убивање и одмазди,ние не сме диво племе, туку напротив. A кармата е Kучка, ехе,
    ќе ги стигне тие што убиле, и сите тие што се радуваат на вакви грозни работи-без разлика на вера и националност

9. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Ископав нешто на Кајгана!....што мислам дека е добро да се прочита!

10. DigY

DigY Популарен член

Па не би рекла баш дека ние сме мирен народ. Ние донекаде сме глуп народ. Мене да ми убие некој дете сигурно нема да чекам карма. Најискрено кажано ова.

11. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Збор ми е,дека ако се утврди дека се албанци,македонците нема да седат мирни сигурно,ке им вратат со иста мера,на нивен празник.Од кај знаеш што би можеле да сторат после ова?
    Сигурно си видела колку е изреволтиран народот,не верувам дека ова така ке остане.
    Како да се смириме,секој можеше да биде на нивно место...роднини пријатели а верувај,јас знам како е да загубиш пријател на брутален начин го имам доживеано тоа.
    Зошто од вакво молчење и тапшање во рамо се ке биде добро никаде не стигнавме. |(
    Пред некој ден ми кажа другарката ја претепал некој албанец по македонка,да се случило на твој близок ке седеш мирна?

Лудо,не сме прљав народ но до кога бре ке трпи македончето?до кога?Ни палат знамиња, деца убиваат,мислиш ли дека нема да се прелие чашата со ова?(ако веке не е прелиена).
    Странци во своја држава сме.

12. manja666

manja666 Популарен член

Јас лично сметам дека и едното и другото мислење се само шпекулација . Како прво од кај знаеле неколку дена пред да се случи ова дека деца од Радишани ќе бидат на Смилковското езеро ( или како и да се вика ).
    А што се однесува до второто мислење не биле егзекутирани веднаш затоа што мајката на едно од децата кажа дека се слушнала со син и додека уште биле кај езерото , исто така за тоа дека биле масакрирани , се надевам дека не е точно зашто само создава револт кај населението а можеби се само измислици . Јас лично се надевам дека се.

13. anabel-a

anabel-a Популарен член

14. meU

meU Популарен член

Јас никаде на спомнав дали требало или не требало да ги убијат децава, и дали ова е правиот начин на кој починале. Како и сите вас и јас наместо војни, шиптари и разни гомна само споманв дека мотивот и причината за убиството може да се сосема други(овде не спаѓа само дрога, туку и уцена, омаловажување, како и задоволување на нечии психопатси желби, реално има се во Македонија).
    Да бев болен ум , можда и јас ќе бев убиец. Затоа ве молам воздржете се од вакви муабети
    CrazyStupidLove искрено ти благодарам на разбирањето, прочитав на самиот почеток твој пост, кој всушност ме натера да размислувам и да погледнам на оваа ситуација од друга страна. Нормално си го искажав моето мислење, но само луѓе кои имаат почувствувано можат да го разберат. :*

andromedae likes this.
  15. sesilija

sesilija Популарен член

Ве читам веќе 2 дена и не можам да си поверувам какви се сценарија развивте и како толку наивно се фаќате на коментари од некој си Димитар и слични кои се желни за внимание па измислувајќи настани истото го добиваат.

Убаво кажаа неколку феминки- оставете полицијата да си ја работи работата, и ако се доследни и откријат што и како се десило тогаш ќе знаеме дека сме на пат да имаме нормална држава, а ако и овој случај го “заташкаат“ тогаш ќе знаеме за кого да не гласаме на следните избори нели?
    А да очекуваме преку ноќ да се реши истрагата или пак да обвинуваме некој без докази без разлика дали се тоа албанците, или самите жртви или некој трет, мислам дека нема смисла.

Посебно сум изненадена од навредите што си ги упатувате една на друга, а во други теми се шират пораки за среќен празник и убави мисли, а овде фрнчат тешки зборови па бев приморана некои мислења во стилот “ па јас не знам зошто не те убијат“ :^) да ги пријавам до администраторите.

И ве молам, дали сте свесни што посакувате кога повикувате на војна и на крвна одмазда? Дали?

Треба да се најдат убијците и нив да им се суди најстрого што може, а не на некој незасегнат само затоа што е албанец или не знам што.

А Најубава има право за семејствата, како можеа да даваат изјави на новинарите, кои како мршојадци кружат околу настраданите семејства во такви настани во желба за “поексклузивни снимки“ :x

Уште сум во шок од тоа што се случи, и многу сакам да се дознае вистината, мора да се дознае ако сакаме да бидеме држава како што треба, а до тогаш нема да шпекулирам нити да ширам непотребно омраза.

Gea, Fearless, mims-89 and 7 others like this.
  16. Miss666

Miss666 Популарен член

Јас мислам дека ова брутално дело е однапред испланирано. Ајде да речеме дека тие дилале па погрешиле нешто и затоа се утепани. -Не може! Бидејќи би ги утепале без да бидат претходни малтретирани и тоа сигурно нема да носи некој три врсти на пушки. Значи, паѓа во вода ова.

Второ, за да отиде некој да ги убие, мора некој да знаел дека овие душички ќе бидат на тој ден, таму да ловат риба. Што значи, некој што знаел дека ќе идат таму, ги прекажал на монстумиве ..
    Многу е јасно дека ова е испланирано сценарио од некои луѓе што се на повисоки места за да се направи сплетка меѓу народот и тоа баш на Велигден!

Се на се, ова е мое мислење, од досегашниве информации што ги читав..
    Тешко на нивните родители и тие што заминале на оној свет.. ;( ;(

meU likes this.
  17. Hipster

Hipster Форумски идол

А да престанете да копирате, секакви коментари од форуми, трач рубрики, новини итн, и да изгравеме CSI ние и да оставиме професиналците да си ја бават работата.
    И јас сакам да верувам во наодите на судска медицина и искрено померодавни ми се него било чии приказни.
    Не дека тие деца лажат, но секоја приказна од уво на уво, од човек на човек, некој нешто одзмее накој нешто додава, и убаво се филува и на крај исходот е само омраза и гнев.
    Јас сум тотално огорчена од целата ситуација и од се што слушам, ама несакам да верувам искрено и чекам конечно полицијата да си го направи своето да се опамети оваа наша власт.
    Ден на жалост немаше ништо да смени, но ќе одадеше почит спрема тие 5 невини души.
    Правдата можеби е спора, но излегува на виделина, кога тогаш!

Lepaaa likes this.
  18. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Така, така, наседнувајте. Не сме ние глуп народ, глуп ќе бидеме ако наседнеме на провокации и почнеме да враќаме на нивното, т.е. да се спуштаме на тоа ниво. Невини луѓе испоумреа наши, да умираат уште, само дека биле „нивни“? Ако, ако, тоа е тоа што го сакаат големите сили во светот, ама да се испоубиеме. А колку само НЕ Е ТОА РЕШЕНИЕ. Ако сакате да пукне, на тој начин ќе пукне.
    И кој напиша за српските медиуми, да точно е пишуваат дека сме на раб на граѓанска војна ама нив тоа им ОДГОВАРА. А зошто?! Затоа што „Непријателот на мојот непријател, е мој пријател!“. Се надевам ме разбравте, благо речено пак ќе речам Албанците на Балканот никој не ги сака. А одмазда? Кој не би сакал, само 1 погрешен потег доведува до глобални проблеми. Само 1, како овој. Па сега размислете.

19. Theodora

Theodora Популарен член

Кој и да е виновникот - Албанци, странски агенти ангажирани од страна на Франција и Грција за да на наредниот Самит на НАТО доловат слика за дестабилизирана земја или пак - реакција на операцијата ,,Детонатор,, факт е дека сите овие групи наши непријатели во моментов ликуваат и им одговара да ескалира ситуацијата. И не знаеме колкав притисок и од кого се‘ се врши во моментов за да владее овој информационен мрак.

Инаку Димитар побарал да биде целосно избришан неговиот профил и мислења, барем ова е инфото од админите на Кајгана, која е вистината и мотивите за ова, нема да шпекулирам и онака има доволно шпекулации. Ама останува фактот дека за малку виртуелно внимание (како веројатно сценарио) може било кој да заврши и во МВР на испрашување, бидејќи во вакви случаи има право МВР да ги дознае од форумот личните податоци, така да внимавајте и што зборувате, не само кому ќе верувате.

И немојте да се навредувате меѓусебно, ова е момент кога треба да сме пообединети како народ, сите сме под силен емотивен набој и притисок, од идните настани може да зависи целиот понатамошен тек на нашата иднина и во локални и во меѓународни рамки.

anabel-a, mims-89, sesilija and 2 others like this.
  20. DigY

DigY Популарен член

Плавуша 17, целосно си во право. И јас сум за мир. И затоа и следам протести. Глуп народ сме зашто ни на протести не нема. Не реагираме. КО умрени да сме. Само јадеме бурек по форуми фејсбуци и толку. Тоа ни е проблемот на нас. А искрено кажано, иако сум за мир, мене да ми убијат дете (не дај Боже) нема повеке да сум за мир. Се надевам не мислите како мене. Не е убаво моето мислење. Го знам тоа. Свесна сум.

Thread Status:
Not open for further replies.