1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Петкратно убиство кај Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ickovska, 13 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Тоа не е протест. Тоа е Миса и Молитва за петте убиени. Еве што најдов на една група на фб.
    http://kurir.mk/komentari/stavovi/67845 ... so-molitva

2. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Да да мирен протест со молитва, како па да не!

А сега читам коментари од девојче што живее во строг центар.
    Вели дека има тепачки, брза помош, специјалци и дека не е на арно работава. Се тепаат на велико. И кршеле излози, автобуски и се што ќе им дојде при рака.

3. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Како што читам почнале инциденти.. Скопје жариште! Сега горнио нека помага..

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^Ауууу катастрофа ако е навистина така.
    Зошто кршат, што им е целта, што ќе постигнат со тоа.
    Нели сваќаат дека со уништување на излози/продавници,автобуси автобуски и др. се уништувамњ самите себесе.Наместо на мирен начин почит да им оддадат како што треба тие тоа прво го нарекуваат протес, а после нересд прават по градот

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
  6. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Леле вистина имало немири и протести. :worried: Не е на арно работата.

‎"Повеќе стотици лица во моментов протестираат пред Владата на Македонија.
    Претежно тинејџери и малолетници се насобраа во 17 часот пред Владата, за да го искажат својот револт против петкратното убиство кај Смиљковци. Најава има дека се очекуваат да пристигнат автобуси од Радишани, каде што живееа убиените момчиња.
    Повеќето од насобраните се со прекриени лица, а можат да се слушнат погрдни извици за Албанците."

7. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Баш вака започна војната во 2001, само што тогаш се работеше за убиство на еден наш полицаец, односно напаѓање на полициска станица.
    Се плашам, ми се чини допрва доаѓаат лоши времиња.
    А и таа колата што ја пронајдоа во близина на местото на настанот, некако не ми се уклапа во сето ова.
    Мислам која будала би оставала толку важна трага во близина на местото на злосторството?
    Или можеби со ова ги носат во погрешна насока на нашиве, за да си добијат на време.
    Но, еве доколоку тоа е навистина колата со која пристигнале злосторниците, дај Боже некој граѓанин да ги видел и да ги опише.
    Верувам дека ова со бројот што е за пријавување на било каков доказ е нај паметната работа што ја направија, бидејќи самите луѓе многу помогнаа во истрагата, само да не се шират дезинформации и претпоставки бидејќи така само ќе тапкаме во место.
    Сигурно некој ги видел, сигурно некаде згрешиле, се надевам дека направиле доволно грешки што ќе ги доведат во стапица!

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^ за жал така е Miss.Ricci, ова воопшто не е на арно, како со песочен часовник да се одбројува :(

9. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Мене не ми отвора сајтот, може некој поконкретно да пише збор-два што било низ центар? Или само тоа е, кршеле и накај Битпазар се упатиле?

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
  11. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Линкот најверојатно е ,,преоптоварен,,.
    Еве дел од тоа што ми се отвори :worried: .
    (OБНОВЕНО) Состојбата тензична: Насобраниот народ се упати кон Бит пазар, полицијата немоќна
    Објавено: пред 27 минути
    Полициските специјалци не и дозволија на масата народ да се упати кон Бит пазар, ги блокираше приодите, а според нашиот репортер повредени се и неколкумина од оние кои протестираа. Сега тие во толпа се упатиле кон центарот на градот, поточно кон популарниот Рекорд. Како што јавува нашиот репортер камења „фрчат“ од сите страни и во моментов е тешко да се каже дали има повредени цивили и полицајци.

12. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Донирајте и помогнете на Семејствата на нашите убиени Македонци

За семејството на Борче - Аце Стевковски жиросметка 530500013935268 Охридска банка
    За семејството на Филип - Стефка Славковска ж-сметка 300007040286323 Комерцијална Банка ад Скопје.
    За семејството на Кире - Тричковска Јулијана ж-сметка 300007080491368 број на партија 80491345
    За семејството на Александар - Горан Наќевски 20002410498395 Стопанска банка
    За 5-тата ж-сметка набрзо ке ве известиме .

Да покажеме дека не забораваме на семејствата на нашите убиени Македонци. Да покажеме дека сме тука за нив!

Организатори
    Национално координативно тело ,, Хуманитарни акции во Македонија ,,

Известување
    Утре 16.04 ( Понеделник) во 19 часот ве повикуваме сите на МОЛИТВЕН СОБИР пред Соборниот храм во центар Скопје - каде високи свештеници на МПЦ ке одржат Миса и Молитва за успокој на Петте Македонски чеда .
    На собирот започнува и хуманата акција за испомош на семејствата .
    Ве замолуваме за мирен собир бидејки ке присуствуваат семејствата, роднините и пријателите на починатите .
    Организатор - Коалиција на Невладини организации.

Преземено од фб

13. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ете, ќе се испотепаме самите со себе, шиптарите тоа и го чекаат, гледам коментират, се смеат како ретардирани, копилињата.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Реков јас,нема да остане на ова :| Само прашање на време беше кога ке почнат со ова.

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Од која страна е ова? Ниеден линк не ми отвара, незнам што е работата... Лоша ситуација, грдо претчувство имам. :x

16. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
  17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Од Plusinfo.mk постирано на фб. Не им го отвара веб-сајтот.

18. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Баш сега на вестите кажаа да не се шират дезинформации, како што странските медиуми пишуваат имало ова имало она.
    Па и да има преживеан сведок, не се луди да му го откријат идентитетот, не би преживеал човекот ни 24 часа.

19. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
  20. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Мене едно не ми е јасно. Кажано беше дека убијците се од албанска националност или народов сам си претпостави?
    Да не испадне сами да си ја бараме бељата, да си ја потпалиме веќе критичнава состојба. Што правиме ако испадне дека убијците сепак се македонци??
    Мене искрено страв ме фаќа од ова што се случува :x

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.