Петкратно убиство кај Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ickovska, 13 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    9.533
    Еј колку само нема смисла ова да се зборови на некој професор или некој со IQ над 60.
    Во целата акција на Детонатор, никој од обвинетите нема направено ниту слично дело со ова, убивање на 5мина за одвлекување внимание од финансиски измами, рекет и лихва, се читате ли што пишувате?
    Приведени се, покренати се обвиненија, како ќе го одвлечат вниманието ви се молам?!
    Престанете со шпекулации и сајнс фикшн сценарија, има органи кои се платени да работат, само пусто трпение, го немаме.

2. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    А машко си :)
    Сега се ми е уште појасно :)

Ајде да не бидеме премногу офф топик. Да во право си! ;)

3. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Не се сите приведени, а акцијата е сеуште во тек и ја опфаќа цела Македонија. Преку инцидентов ќе истрагата губи на динамика, и сили бидејќи капацитетите морада се пренасочат на нешто покрупно.
    Криминалците во принцип се себични луѓе и за да си го спасат газот способни се да убијат и многу повеќе, оти парата им е бог.

Инаку тоа е претпоставка на проф.Ременска од полициска академија, не моја... можеби е а можеби не е така, но сепак има логика.

4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Еден „тастатура револуционер“ е „спремен да гине за својата Македонија“, но спремноста му ја снемува кога ќе го зезне конекцијата и кога ќе му снема интернет како „муниција“

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Последно :

- Дел од протестантите фрлаа камења кон објекти и новинарски екипи.

- ТВ Телма информираше дека со камен е повреден нивни снимател кој го следел настанот. Погоден е во главата.

- искршено полициско возило

- новинарите се повлечени од улиците поради нивна безбедност

- неколку билборди искршени

- приведени протестанти кој најмногу дивееле.

- запрена е толпата што се движела накај Бит Пазар

Мене не ми е јасно ЗАШТО ГО ПРАВАТ Што сакаат да постигнат со тоа што тепаат и кршат? Против кого протестираат?

6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Ако убијците или нарачателите се од источна Македонија што мајка ќе бараат баш во Радишани? И тоа баш на невини деца од толку луѓе со кои што си имаат закачки абе живи глупости

На AngelGirl и thelittle17 им се допаѓа ова.
  7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    maja8 многумина се прашваат како тебе
    ама никој нема одговор :^)

8. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Луѓе само едно прашање! Малку можеби офф топик но морам да прашам... :(
    Како по ѓаволите јас утре да одам со 57? II смена сум во школо инаку. :sweat:
    Се плашам, навистина се плашам! :x

9. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499

Ако можеш барем утре оди со такси или евентуално нека те однесе некој.
    За секој случај, ситуацијава да не излезе од контрола иако не верувам дека би се десило нешто.

10. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Јас само би ви рекла да не верувате во се она што ви го сервираат медиумите, пред се провладините, прогуглајте малку, на други форуми, ќе најдете мислења од многу луѓе кои биле на протестот и кои тврдат дека Сител и Алсат ги извртуваат работите.
    Ама не, полесно е да се поверува на она што ни го сервираат зошто ни одговара сервираното.

На JuLleE и Miss666 им се допаѓа ова.
  11. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.485
    Допаѓања:
    4.388
    ^ Точно така, Боа.. Медиумите се превртлива работа.. Од мравка прават слон.. Од мои сознанија полицијата е прва што почнала да ја напаѓа топлата па откако тие возвратиле, ситуацијата се смирила.. Од муабети рекла-казала наслушнав дека имало и неколку приведени момчиња па сега колку е точно не знам.

Жално е ова што се случува, но мора да бидеме јаки и да се знае дека ова нема да го оставиме така да пројде и да дозволиме да ни заматат очи..

12. lovemebaby

lovemebaby Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    174
    Не им вредеа оние кршењата,лумпувањата и тн ,доволен беше мирен протест за да се даде до знаење кои сме и на што сме спремни.
    А за новинарите што ги мавале донекаде и ги подржувам но до некаде.Што мајка бараа да пуштаат концерти и свадбарски песни уште во петокот,ни погреб извршен или они од друга планета се?!

Само не ми е јасно оние што викаат демек може да не се шиптари ,може е наш,да се почека да се види кој е.Па кој православен би извршил таков масакр Два дена пред Велигден или е ментално луд или не е православен.Второво ќе да е.

Ке ги стигне правдата убијците кога-тогаш па тогаш цел свет да ги види тие бесчовечни монструми и да скапат во затвор ,дај боже на своја глава да почувствуваат.
    Превземен коментар,потполно се слагам.
    1 Зошто не е Македонец:Македонец(православен) вакво нешто на пред ВЕЛИГДЕН не прави тоа е божји ден !
    2. Зошто не е Македонец : Македонец не убива 5 луѓе за ќејф и ги наредува ко сардини.
    3.Зошто не е Македонец : Македонија(да не беа Шиптарите) ќе беше прва во светот со најмалце криминал и убиства затоа што Македонците се мирен народ и сите македонци да се соберат сите ќе излезат и ќе го решаваат проблемот со разговор никој немаше војна да прави и да теба ладнокрвно !
    !
    МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ !

НЕКА МУ ЈА МИСЛАТ ПОЛИТИЧАРИТЕ АКО НЕ СЕ РАСЧИСТИ СЛУЧАЈОВ!

На DEBELUSKA, AngelGirl, La.Reina.Del.Sur и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    :D ... Се извинувам, прво поради тоа што откако сега дознавам што се случувало во Скопје не ми е чудно. Траги комична ситуација испадна се'. Сега поради набиена страст, емоции, бес, нервози итн. едноставно им текнало да излезат и нормално да се испукаат. Нормално дека со последици кои се неразумни. Сфаќам критикувате ама што очекувате од толпа полна со негативен набој?? Гледате ова е практика секаде?! Не дека сега нашиве откриле топла вода :^) ... Разбирам до негде се', нема тука што јасно е кога е во прашање река од млади и полни бес. Ќе помине, последиците се тие кои се и ќе се средат, само едно е што не може никогаш да биде како било тоа е нема да се вратат петте млади животи.
    А совет од мене, немојте многу да се базирате на информациите од медиуми, од нет ... се филува, се додава, се одзема, се извртува реалноста ... се за цел да се биде гледан и читан, слушан и рејтингуван. Бидете резервирани и немој да собирате страв во себе, ќе ве обори.

На Annath и thelittle17 им се допаѓа ова.
  14. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Јас пак не се согласувам. Сите македонци веруваат во Господ? Не.
    Многу ми е жал за се што се случи, ама сепак мислам дека народов избрза со обвинувањата дека албанец го сторил ова. Има кој да истражи, има кој да каже кој бил па потоа нека се превземат работи.
    Во ред е да се искаже поддршка за семејствата, во ред е да се протестира заради неефикасноста на полицијата, ама секакви обвинувања пред време и некои свои претпоставки според мене се беспотребни и штетни!

15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
  16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Сега Грујо ќе излезе со одговор - Бранко е крив! СДСМ ги организира протестите со цел да ни фрли црна дамка на нас како влада и партија.
    А бе ко буквар е научен.
    А за се ова што е кажано се во право. Навистина чашата прелива. Младите бараат сигурна и мирна иднина за сите. Оправдано е до негде, ете пишав и погоре.

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    А како што гледам и овој протест ќе се исполитизира...според коментарите на странава што ја оставила Лудото19.
    Браво. Со ваков народ каде секој на секого гледа како закана, би рекла малку ни е ама премногу сум потресена од случувањава, па не велам ништо.
    Само не знам како може да им падне на памет во вакви моменти да се закачкаат и на меѓупартиско ниво.

Во однос на протестите, не сум ниту за ниту против, од една страна, да, не се знае зошто се протестира и против кого, и иако е јавна тајна кој го извршил убиството пак ќе речам пред време се „тепаат шиптари“, ама од друга страна, ако имаше подобра организација и поголема излезеност па дури и поголем револт(не насочен кон албанците, иако реално гледано заслужуваат, шансите да не е албанец убиецот се 1:10000000), ќе се докажеше на некој начин дека не сме народ кој може секој да го матка како сака...ама тоа не успеавме, зошто некому е поважно дали се протестира пред влада и дали протестантите се од ВМРО или од СДСМ.

Towelie, не знам што се замараш да се расправаш со жени, само си губиш од време и од живци, само тоа ќе кажам.

18. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Прекинав еве,нема веќе,реков.

19. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    ja сум за големо ДА за протестов ....треба да им се стави до знаење дека трпи трпи и нас ни дојде преку глава.Ни убија 5 души...башка србиве глеам мн се заинтересирани за состојбава кај нас...цело време на сите нивни портали објавуваат нешто.Не ми мириса ситуацијава на добро ..ама ич
    И да поарно ќе излезам на протест и ќе го искажам мојот гнев и омраза отколку да дремам цел ден по дома и да не праам ништо.Некни беа нивни деца...утре не дај боже може ќе бидат наши браќи ,затоа мислам дека треба да се ставете во кожа на најблиските и да го осетите тој гнев и омраза.
    Ова е демократска држава.Затоа е народот слободе...протестите се сосема законски дозволени.....луѓето можат да го искажат својот гнев.
    За оној кој погоре рече ..па поарно било да сме траеле и ќутеле??? ааа? Па нормални ли сте вие бре? Ни убија деца од по 18 год на најсвиреп начин а вие викате да си ќутиме...па нас 20 години не не бидува зашто си ќутиме и трпиме

20. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    Зошто Албанците кршеа македонски продавници и тепаа низ Гостивар кога се убија нивни пред некое време??????????????

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.