Петкратно убиство кај Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ickovska, 13 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Чекај децава мирно протестираа се додека полицијата не реагирала, и што мислите дека со седење тука на форумов помагате многу а овие што излегле да протестираат се будали нели?

Епа супер се дури има вакви ко вас ке има и кого да газат албанциве. Кажав и предходно се знае се, не за џабе ги напаѓаат албанците. Што треба според вас да седиме дома и да го молиме господ да ги казни убиците? Или да се молиме да не не испоубијат невини кога ке излезема надвор и тоа во сопствена држава а?

Што не реагираше полицијата на протестите организирани од шиптариштава а? уште и грујо им отишол у поста а за нашиве не излезе два збора да каже, абе ајде

На paulina2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Паулина, тоа беше друго, се знаеше зашто го прават тоа се знаеше и точно кој е убиецот, а сега овие нашиве не знам против кого протестираат вака, ама ко што изгледа ќе се испотепаме сами меѓу себе.

3. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    а чекај...вие сеуште се залажувате дека убијците не се Албанци??? Па не знам што повеќе докази ви требаат...
    -убиени на Велигден
    -млади деца
    -возилото најдено на 10 км (а на 10 км е Љуботен)
    -убиени близу граница
    -убиени од професионалци
    -убиени на тој начин што се наредени еден до друг(на најсвиреп начин)
    Што уште повеќе докази сакате?

На enca.69 и simoncelicius им се допаѓа ова.
  4. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Може звучи наивно, ама јас ќе отварам очи 16ка иако не се движам по краевите на градов, со надеж дека ќе го видам тоа проклето возило и ќе свртам на 199. Стварно се молам, ако не јас, барем некој од нас да го види и да пријави веднаш во моментот! :worried:

5. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Мене само не ми е јасно како може табличките да бидат украдени од возило кое е одјавено, кога за да одјавиш возило треба табличките да бидат вратени ?

6. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    кое возило? па возилото е веќе најдено....они рекоа да се јават луѓе кои можеби го виделе возилото пред убиството а не сега

7. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ауу да, да... заборавив. Се помешав со црниот џип за кој се шпекулира дека бил на местото на настанот. Ништо не можеме да помогнеме :worried:

8. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    табличките на возилото се од мерцедес, наводно истиот од кој шиптарите низ радишани се дереле дека ке ни го направат крвав празникот, и дај доста се залажувате со тоа дека не се албанци
    Иначе плавуша и мене ме збуни малце

9. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Табличките се од друго возило, а не е само една Опел Омега бордо боја во градов и државава. Тоа ја отежнува ситуацијата, нека се јави некој што ги видел табличките на Мерцедесот и каде ги видел, што чисто сумњам дека некој заприметил таблички, освен ако не е истото возило од кое се дереле. И ако некој ги запамтил ликовите на тие што се дереле, тоа би било премија. А нели пишуваа по форуми? Е ајде де, нека се јават нека кажат се што виделе може ќе препознаат или ги памтат лицата нивни!

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  10. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Но забораваш на еден клучен момент! Убиството изгледа дека го извршиле професионалци!!! Дали ви е логично професионалци да остават волку траги зад себе? Зарем навистина верувате дека обичните граѓани албанци намерно би си оставиле траги за да полесно ги фатат и за да си го навлечат гневот на македонците?

Не ја заборавајте можноста дека на ваков начин многу лесно може некој некого да мести! Поговрката вели: двајца се караат, третиот користи!

11. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    на други форуми наводно имаше членови кои имале информации...но се плашеле да излезат и да кажат
    Дејлајт...јас не гледам никакви посебни траги освен возилото на кое има сменето таблички.
    Каде е оружјето? Мое мислење е дека оружјето мора да е тука некаде во земјава ...логично е зашто низ граница со оружје не можат да поминат.
    А доколку поминале со оружје веројатно поминале низ некој нелегален граничен премин

12. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^ А тоа е кај хидроцентралата Шпиље кај Дебар, сум поминувала 2пати од таму и све „нивни“ беа. И од нашата страна беа, јас кога поминував. И само прашаа што имаме, ни преглед ни ништо и толку. А една кола пред нас стар модел на БМВ го прегледуваа. Сакам да кажам, не делуваа строго. Слично и за Блаце мислам, јест да таму каде-каде построго е. А и не можеш да не поставиш Албанец на граничен премин од своја страна, имаат исто толку права како малцинство колку и ние. Мислам можеш ако не сакаш, но зошто да не. Тоа и не би требало да биде така тешко, па кој криминал е пројден овде а колку мал процент е откриен, за 3 пиштоли ли е проблем?

13. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Мене не ми е јасно заошто се збираат пари како хуманитерна помош? Што ќе помага? Децата повеќе ги нема

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Абе фала богу дека не поминале преку легален премин, и 99% сум сигурна дека се во Косово пребегани.
    Како и да е си знае полицијава кај да бара, само се надевам дека ке ги фатат и ке ги осудат на доживотно ама и тоа нема да биде доволно, ништо нема да ги врати децава. Уште не можам да сватам дека ги нема меѓу нас веќе, Цело време ми се вртат слики од нив во глава и не можам да разберам како може некој така крвнички да убие и да се иживува врз некој што ништо не му згрешил.

Инаку наслушнав нешто дека на едното од децава татко му бил во тоа ратот во Љуботен кога беше, некој го исцинкарил и заради тоа го нападнале а покрај него настрадале и останатите, и се знаело дека во Љуботен престојувале шиптарите.Премногу права и се дадоа на шиптариве, а не почитуваат никакви закони.

15. Ma-Ri

Ma-Ri Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    како и да е ....во државава се случи нешто абнормално ....без разлика кој и да го е сторил кривичното дело т.ј. најтешкото кривично дело без разлика која националснот ништо нема да може да ја смири тагата и болката на семејствата .
    За мене сторителите заслужуваат смртна казна проследена со тешка и мачна смрт...полека и болно ....за да почуствуваат на нивна кожа болка .

16. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276

нели истиот ден беше пронајден убиен старец во неговата куќа, и бил приведен неговиот внук (не ми текнува во кој град беше) ?!?!?!
    тој беше македонец нели? тој беше православен нели? тој го уби НЕГОВИОТ ДЕДО в божји ден?

не се тие причини, но подобро/полесно е да се фрли вината на некој друг... :?:

инаку жал ми е за тие 5 момчиња.. никој не заслужува да умре така :( кој и да го направил тоа, се надевам ќе биде фатен што побрзо

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  17. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    јас мислам дека на сторителите баш им е гајле што ќе им прават ако ги најдат....тие ти се исто како бомбашите самоубијци немаат никаква совест и грижа..ниту страв.Намерата им беше да ни донесат немири во земјата и тоа им успеа.
    Јас поставив видео од Код каде се зборува за војната во 2001 и нејзините почетоци и она што и претходело...кој не го изгледал нека го изгледа...неверојатно колку сличности има со ситуацијава сега.

Бона тоа е веќе друга работа...и денес еден го уби својот татко....такви има секој ден....ова е сосема различно од тоа.

18. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Искрено и мала е казната за вакви тешки кривични дела. Барем доживотна робија треба да се воведе, ако не смртна казна. Море во Кина ако добро сум разбрала за кражба најмала рака ти сечат, ама тоа е до системот е, тоа е успешен систем, а нашиов квази капитализам секако дека не, ама тоа е друга тема. А оној Брејвик бре, 77 души убил и уште тврди во самоодбрана било :o :tmi: да не му се верува на човека психопатскиот ум до каде може да оди, мислам трагикомичен е. Инаку за овие може и да се некаде во внатрешноста, не мора да значи дека пребегале сосе оружјата во странство. Не е лесно да се најдат во сопствена држава, а не па во странство. А инаку штом биле професионалци, може да се баш тука кога сите очекуваат да се во соседството. Кај што најмалку очекуваш - таму може да бидат.

На paulina2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    znam deka e razlicno.. ;) toa bese samo da im kazam na tie sto ne veruvaat deka ubiecot moze da bide makedonec (za tie pricini).. denes ne se veruva nikomu.. :|

20. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    па да..добро...никому не се верува...и ние како народ многу се поделивме....само сакав да кажам дека според сите досега околности се упатува на тоа дека се Албанци

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.