Петкратно убиство кај Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ickovska, 13 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    ПРВО И ОСНОВНО НИКОЈ НЕ РЕЧЕ ДЕКА ОВА Е АЛБАНИЈА...НЕМОЈ ДА СИ ДАВАШ ТОЛКУ ГОЛЕМО ПРАВО.Знаеш ли ти што значи рамковен договор? КОЈ Е ПОТПИШАН ВО ОХРИД?ШТО ЗБОРИШ ГЛУПОСТИ ЖЕНО...па зарем сега најдоа да кажуваат дали ова е албанија или македонија.ШТО ЌЕ НАПРАИШ ПА ТИ?кога 2-3 града сосем слободно си заземаа...што сакаш пишивај на форум..ја,ти,и пола македонија нема ништо да напраи за да го смени тоа...МЕНЕ МИСЛИШ МИ ОДГОВАРА?МИ ОДГОВАРА ЛИ ШТО ИСКАЧАМ СО СТРАВ ДЕКА НЕКОЈ МОЖЕ ДА МИ ЗБРЦА НОЖ?ПА нели се убија и албанци?па нели и за тоа плаќавме со тепачки по автобуси?СЕГА СИГУРНА ЛИ СИ ДЕКА Е АЛБАНЕЦ?СРАМОТА ЕЈ !Зарем сите така би ги гледале..би ги делеле ли според верата?СЕКОЈ ШТО ЗГРЕШИЛ ТРЕБА ДА ГНИЕ ВО ЗАТВОРОТ !!Што ќе му помогне тоа на семејствата...СЕМЕЈСТВА ЧИИ СЕ МОИ РОДНИНИ МА? ШТО ?? ТОА ЧЕДО КОЕ СЕГА ПОЧИВА ВО ГРОБ....КОЕ УШТЕ НЕ ДОЧЕКАЛО ЖИВОТ ДА ВИДИ..ШТО?ЌЕ МУ КАЖУВАШ ЗА АЛБАНИЈА И МАКЕДОНИЈА...ШТО ВООПШТО МИ ЗБОРИШ...

2. Mecheto1

Mecheto1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    52
    Не се пали толку.
    Се кладам дека на никој не му сметаат муслиманите.туку тоа одвратно понашање,како кучиња.И тоа треба да се нарече НАРОД?и да се има почит? што се тепаат кај ќе стигнат и праат што сакаат?
    Јас,ти и ЦЕЛА македонија нема ништо да решиме.
    Те молам разубеди ме дека има има македонец кој би утепал 5 луѓе без око да му трепне.и македонец кој би бегал накај Косово?!
    хахаха.немој да ме смееш.
    Нема ништо да решам ако се разубедувам тука со тебе.Јас убаво ја осеќам целата ситуација и знам што се случува.
    Затоа...секој со свое мислење и по свој пат ;)

3. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    ЛЕЛЕ...зашто сте толку бе...какви одвратни личности познавам без разлика дали е македонец или албанец...ДО ЧОВЕКОТ Е ...а тој што се дружи со такви таков ќе стане..така да немој да ми кажуваш глупости...Работата која што почнав да ја кажувам а не си ја сфатила е тоа што дека без разлика дали е македонец албанец кинез јапонец или србин дека треба да се казни најжестоко...а не дека треба да земеме и да попалиме све што е албанско виновно и невиновно..утре ден се случи нешто македонец утепа некого што тогаш?ЌЕ НЕ УТЕПААТ СИТЕ НАС ЛИ?ПА од толкава логика браво...

САКА И ОД ТАЏИКИСТАН НЕКА Е...ТРЕБА ДА ГНИЕ И ДА ПЛАТИ! :devil: :devil:

4. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Значи темава едно време беше заклучена баш поради овие меѓусебни препукувања и расправии.
    Добро сакате да ја заклучат и да не ја отклучат веќе? Ако сакате да се побивате со факти и со докази кои не држат место во темава, правете го тоа преку лични пораки!

На lovelife и Hipster им се допаѓа ова.
  5. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    jas имам осеќај дека целава ситуација ќе се заташка.....прво ова со возилово ми е многу сомнително....туку така да извршат најгрозоморно убиство и потоа да ја остават остават најголемата трага т.е возилото во кое може да има мнооогу траги од нив не ми се верува.Друго веќе најавуваат дека се многу блиску до сторителите што пак не ми се верува....не измина ни една недела бе...многу брзи овие нашиве

И друго јас не сум чула до сега у овие 20 години Македонец на Велигден да изврши таков грозен чин..

6. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    да да да бидес сигурна дека ке бидеш казнета....така и ние едно време мислам дека беше 94 или 95 година страјкувавнае кога саакаа да воведат албански јазик во училиштата..ова ти го кажувам во прилеп...е сега дали истото беше во ск..тоа незнам а и не се сеќавам....и искрено казната бесе на сите што бевне излезени т.с од мојот клас добијавне кецови...посто еден професор не виде кои бевне кога багавне од прозори..од 30 деца во класот остаанаа само 3 несакаа да идат....и искрено да ти кажам сето било џабе...пак тие си го добијаја тоа за што сакаат...само насиот народ ке си пати позззз

7. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    moжеби мислат на нашиот дел што ни го зедоја кога не распарчија на три дела..што сакаат висе од нас

8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Мене искрено ме ужасна тоа во Скопје што го видов денес по вести. :o Осудувам варварско однесување од која било нација! Се знае како се изведува протест... На што личеше тоа денес, кој против кого се тепаше? Македонците против македонската полиција? Дај бе жити се, глупости. :| Се деца таму, испаднале да не одат на школо или оти дома им било досадно, први се за мавање и тепање, последни за учење. Е тоа ме нервира мене, тој фактор.

Не ни личи бе луѓе, не ни личи. Сите се маваме во гради како ние сме мирољубиви, цивилизирани, ние вака, ние така. Е, па, со такви насилни протести се симнуваме на исто ниво со сите нецивилизирани народи и нации во светот.

Имав прилика да зборувам со Албанци староседелци денес, и искрено се плашат за својата безбедност, страв им е некој да не ги претепа само зашто зборуваат албански. Ги криват нивните политичари, ете, тоа ми го рекоа. Исто како и ние што се плашиме дека ќе го изедеме ќотекот оти сме Македонци. На крај краева, сите сме луѓе. И се разликуваме само по цивилизираност. Каде било и кога било, јас ќе одберам да бидам окружена со цивилизирани луѓе... А такви тепачки и варвари, не ни требаат, ни нас, ни па на Албанците. Барем не на тие разумните.

На Moira, Annath, Dgirlll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.098
    за брзо време ке ги фатат у траг им се ;) а до тогаш мислете што сакате

10. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    ^‘ И мене денес ми беа на гости староседелец Албанец и Турчинка, и они стварно немаат проблем со нас! Комшии ми се 25 години, никогаш немале проблеми во населбава!

И они ги осудуваат сите злодела и секако сакаат да се фатат сторителите. Единствено што им смета е баш етикетирањето - Шиптари се сторителите и крај! :!:
    И мене тоа ми смета, особено затоа што тие што ја тераат истрагата не знаат, па од каде јас би знаела кој е?? :?:

Колку што правев муабет со мноу луѓе, повеќето го делат мислењето дека ова е направено намерно за да се направи дестабилизација во државата.

Јас не сакав да коментирам воопшто на темава, дури и напишав едно огромно мислење, кое воопшто не го испратив од лични причини, да не бидам нападната заради моите ставови.

Само едно ќе ви кажам, а вие како сакате сфатете - комшијава е рибар и тоа редовен и баш на тоа езеро. Он кажа - Тие деца рибари НЕ СЕ. Тоа време на риба НЕ се оди! Главното прашање е - Кој ги натерал децата да одат баш тогаш и баш таму? Кој ги навел?

11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Грешка, баш имам многу пријатели кои одат подоцна на рибарење за да фаќаат сомови и слично. Инаку Назим, Нури и сите што живеат кај нас во Радишани, нивните деца се наши пријатели и сме израснале со нив, и тоа се само две куќи со Албанска нациноалност и секогаш сме имале соживот, доколку беа повеќе не знам. Туку муабетот е да, многу други од Албанска националност исто изреагираа како и Радишанциве, ама многу и обратно. има заднина како и да е. Како ќе се заврши ќе видиме, а децата сега одеднаш не можете да ги правите вакви или онакви, кога и нивните родители сами си кажаа дека оделе на рибарење.. а сега она рекла / кажала ќе има. Многу расипани телефони се случија периодов..

На sanjalica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    ^ Дефинитивно, не сакам ни да зборувам децата биле вакви или онакви, кога лично не ги познавам. Не можам да кажам дали биле во нешто вмешани или не. Чисто само пренесов што ми кажа комшијата којшто оди баш таму, а никогаш не ги видел пред тоа.

Мене ставот околу тоа, може ми е и малку негативен - сите сме биле тинејџери, сите сме криеле од родителите, од другарчињата многу работи. Може и ние дома сме кажувале - одам кај овој, а всушност одиме на тринаесто место.
    А и бидејќи комшијава никогаш не ги видел, сето тоа нивно одење на риба ми делува чудно. Ете и да оделе, да рибареле, провлекува и милијарда други прашања, кои нели сега се истражуваат.

Јас би сакала се’ да заврши во најдобар ред!
    Тешко на семејствата.. Страшна е болката.... :(

13. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    1. Ако еден протест кој го обезбедуваат 50тина полицајци би им бил во корист на убијците, тогаш треба под итно да се распадне државава.
    2. Убијците одамна не се во нашава држава.
    3. Убијците се косовски платеници кои имаат за цел да направат дестабилизација на регионов.

И дајте ве молам веќе не зборете глупости во врска со протестиве, треба многу помасовни протести да има. Но во нашава држава се иде преку партија, така да ако ниедна партија не поддржи протест бројката не може да биде над 1000 луѓе.

Да ти ебам државата кога за пола саат можеш да поминеш граница и да си веќе во Косово.

14. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    И кога би било тоа така, останува прашањето кој ги платил? Грчките тајни служби, српските или бугарските? Или некои десетти?

Во контекст на таа претпоставка што е смислата од протестите? Велиш:
    Протести против кого? Против (наводните) платеници од Косово? Против нарачателите? Многу им е гајле ним... нив тоа можеби им било целта: убиј, вознемири, крени народ на протести и одмазда, другата страна оди во контра одмазда и веќе има пазар каде да се испорачаат оружјата што треба да се продадат, а на крај завадените ако се договорат со рамковен 2 сеедно, важно зделката успеала, оружјето продадено. И тоа е полесното сценарио. Што ако Грција и Бугарија се нарачателите и си ја поделат Македонија за да се стави крај на божемното „нестабилно„ подрачје?

Гледај ја светлата страна, за 3-4 саата си на егејско или јадранско море. Шега на страна, но километражата е таа, што да се прави, не е ова Русија или САД па со денови да патуваш до граница со кола.

15. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    Мое мислење е дека нема да ги откирјат сторителите па макар и кога би им влегле во трага...
    Под најреална претпоставка дека се работи за припадници на албанска терористичка група...
    се` знае шо е работава -> ЗАКАНА за понатамошни егзекуции...само до кога ке се праиме глуви ем слепи?
    Така ни било пишано. :puke:

:puke:

16. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Жално за момчињата толку млади што им ги прекинаа животите ;(
    Тешко на родителите нивни , тоа е најтешко нешто најлошо што може човек да доживее, да го надживееш сопственото дете :( . Да го чуваш , да го растеш, да му се радуваш , да му се потресуваш и некое ЃУБРЕ кое сеуште оди по земјава и го гледа новиот ден да му го одзеде животот :x
    Не дај Боже никој тоа веќе да го доживее...
    А за гадовите се молам да ги откриеме и да добијат казна од народот .
    И не филозофирајте , може е ова, она, премногу е очигледно дека се албанци.
    Тоа е жалосно колку се помалку од нас, а како страдаме од нив, а да бевме ние 20% а они мнозинство , сигурно "А" немаше да смееме да кажеме..
    И можеби не се сите исти , но веќе се прашувам дали и оние кои се прават фини , се лицемери , а делат исто мислење со оние ѓубриња кои на FB во коментарите за оваа трагична вест го искажуваа своето задоволство :devil: .
    Ги мразам :devil: а тие со коментарите се исто така убијци штом душата им се сити иако не се можеби извршителите ... И жал ми е што не сум толку злобна ко нив , па срцето не ми дава да им посакам на нивни кои се невини да им се случи истото :@ а тоа е можеби најпаметно, злобното семе не треба да се продолжува ...
    И што има ние да се плашиме сега од егзекуции???
    Нека мислат они :swear: иде нивниот празник .....

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Сторителите ќе ги најдат, целта е повеќе од јасна и сто пати повторена - дестабилизација. И ова е многу повеќе политичко масло отколку етничко, само се знае наједноставниот начин за нашиот народ да се потпали, каков фитиљ треба. Терористичка група, јасно ни е, ама прашањето е од кој се нарачани и на кого му е потребна дестабилизација на Македонија и регионот.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Никој нив не ги тера со сила, не се заведени или изманипулирани... Тука се меѓу нас со години, ги знаеме добро, така да нема што да се замараме да се мислиме кој ни смислува од надвор , зашто да не беа тие такви ѓубриња бездушни кој што сака и да ни смислуваше, немаше да му успее...

19. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Извини, одбивам да верувам дека се е сведено само на убиство од меѓуетнички мотив. Да е само така, одиш и убиваш рандом човек во темна уличка, не 4 деца, не на такво место и не на планиран ниту професионален начин, на Велигден, па уште и да чистиш сведоци. Има куп околности кои земени предвид даваат многу поширока слика и човек треба да е апла наивен за да мисли дека тоа е тоа и толку. Тоа е порака, зависи кој како ја толкува. Од сите веројатни и неверојатни, а и глупи верзии што излегоа по нет и меѓу луѓето, мене ми е скоро очигледна дека на некој многу поголем од обични платени убијци му се потребни проблеми овде.

На green.eyes, miljkovic, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Па никој не ни рече дека се работи за нешто толку просто.. Се знае дека е порака и дека веројатно целите се поголеми , но мислам дека ако размислуваме за кој го смислувал ова ( ако некој друг го смислувал а не е вмешан директно) тој не е многу далеку или да не кажам во што поразличен од оние кои го сториле...Не сакав да навлегувам во нагаѓања ама така излезе.
    Инаку 10 години не се многу за да заборавиме........

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.