Петкратно убиство кај Скопје

Discussion in 'Политика и настани' started by Ickovska, Apr 13, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. XMaN

XMaN Популарен член

Да ти пукаат во колено, рака и во други места на телото од што екстремитетите ќе се скршат е огромно малтретирање. Не знам како се тешите дека не биле малтретирани кога реалноста е сосема друга.

Секој добил по неколку куршума во разни делови на телото додека сеуште биле живи, кој не знае што тоа значи нема поим што збори.

Neytiri likes this.
  2. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Значи зборуваме за малтретирање од типот тепање, кршење коски со удар,
    ваѓање очи
    и да не зборувам уште бидејќи ми се лоши од самата помисла. За таков тип на малтретирање зборуваме, а никој не вели дека куршумите сами по себе се многу слатки кога ќе ги примиш. Подобро неколку смртни куршуми отколку долги часови измачување. Затоа не ми оди контра бидејќи како прво не се разбираме. Ти си мислиш така, јас си мислам поинаку. И не велам дека да те пука некој со куршуми ќе се чувствуваш прекрасно

3. MissLiebermann

MissLiebermann Истакнат член

Се извинувам зашто е избришано моето мислење?

4. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Колку само не си во право.
    Александар единствено не бил многу малтретиран, мислам дека само раката му ја скршиле, ама затоа Кире го извлекол најдебелиот крај, му биле сечени прстите и извадено едното око.
    Се ежам само од што го пишувам ова, и незнам како очекувате дека на телевизија ке кажат вакво нешто, посебно не самите родители. Мислам имаше видео само од таткото на Френки како објаснува каде имал прострелни рани, и тоа е се.

5. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Значи овие муабети рекла казала највеќе ме нервираат.
    Некој од ова бил на лице место па ова го видел со свои очи?
    Сето ова што се случи е ужасно и навистина ме потресе ама па и за овие работи сигурно некој јавно ќе проговореше до сега, не е ситница па да се заташка!

6. Mermaid

Mermaid Истакнат член

И уште една работа, овие убијци не се Македонци , Албанци или слично ова се бре болни луѓе со смислена цел!

7. MissLiebermann

MissLiebermann Истакнат член

Не се рекла казала напишав јас еден подолг пост ама незнам зашто е избришан

simoncelicius likes this.
  8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

A можеби и тој вандализам врз нив, го правеле одкако починале, (ако се вистина овие муабети, зашто на форуми едно се збори, на вести и на нет вести друго).
    Aко е вистина, да се надеваме дека од после се изживувале со нив. и ве молам спојлер ставајте, кога пишувате некои вакви чувствителни работи, не секој сака да ги чита

wolf4e likes this.
  9. Miss.Ricci

Кога некој ти пука во глава, шансите да останеш без око се 100%, што значи и од позади да ти пукаат пак можеш без око да останеш бидејќи куршумот каде што влегува прави мала дупка ама распукува внатре. Не сакам да изигравам вештак или да анализирам божем сум професионалец, ама мислам дај барем малку по логички размислете, нормално дека би останал без око ако му пукале во глава(да не зборам дека станува збор за рафали). А тоа прсти сечени и се со ред, од каде па толку информации од прва рака? Како може да кажете така кога не сте биле таму, како прво во рафал и куршум во прст да те погоди ќе ти го скине.
    Пак ќе се повторам, не сакам да изигравам вештак, нити сум била таму, нити сум професионалец, само кажувам што заклучив од изјавата на таткото на Филип. Сакам да ги оставам децата да си почиваат на мир, затоа ве молам не ме повлекувајте за продолжување на дискусијава. Кратко и јасно кажав во едно мислење дека тоа го заклучив, а која е вистината допрва ќе се дознае. Дај Боже (кога веќе морале да умрат) да било тоа што побрзо и по безболно. Дај Боже.

10. paulina2

paulina2 Истакнат член

тепањето како малтретирање е ништо во споредба со тоа што им било пукано во колената и во стапалата.Од тоа поголемо малтретирање...........

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Немале толку време за да ги тепаат аман!

12. TeaB

TeaB Популарен член

Леле жити се од кај ти е оваа информација дека прстите му биле сечени???
    Цццц верувате во се и сешто што ќе слушнете.

13. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Добро ајде не добивам јас пари од тоа што ја споделив информацијава. Кажав кaко што е затоа што дечко ми беше на погребот.

И што толку се потпирате на вестите кога на сите вести различно кажуваат? Лично знам пред неколку години кога имаше убиство на сред семафори кога албанците застанаа две коли со наши луѓе, македонци, и ги убија на вести не кажаа како што е, после тоа мајка ми разговараше со жената што остана жива и самата кажа како било а на вестите ни дел не кажале точно.
    Плус не приметувате дека на нашиве телевизии им диктираат што да кажат а што да преќутат?
    Си кажав што имав а вас ако ви е полесно да верувате дека не се изживувале над нив тогаш верувајте.

14. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Добро бе луѓе зошто едноставно не се затвори темата и да се остават децата да почиваат во мир со дискусии овде и препукување ништо нема да постигнеме..

15. TeaB

TeaB Популарен член

И јас мислам дека треба веќе темава да се затвори. Што точно се случило само Господ знае.
    Но, како и да е дека сечеле прсти не верувам затоа што и чичко ми беше на погреб и рече дека нема врска дека биле малтретирани, плус они немале време толку да ги малтретираат, само 10 мин се задржале.

16. paulina2

paulina2 Истакнат член

хм па десетина минути кога се работи за било какво убиство и не се баш малку...баш напротив доволно време за да прават што сакаат а никој да не ги види.
    И мислам дека нема зошто темата да се затвори.Не можеме се да оставиме на Бог....се работи за наши деца.А можеа да бидат наши блиски .....на крајот на краиштата ова ни се случува во Македонија.Темата е многу пострашна и подискутабилна од тоа дека децата биле малтретирани.Цело Скопје е со војска и со полиција...а вие само си минувате и никој мува не го лази.Обратет внимание на целокупната состојба во земјата,на целата дестабилизација која настана неделиве.Работите ни малку не одат на арно.
    Туку Макдеонска работа.Ќе си седиме и ќе се праиме дека ништо не се случува.....се додека не пукне...а кога ќе пукне ќе се прашуваме шо не снашло.
    http://www.plusinfo.mk/vest/40851/Nokje ... o-strushko
    еве за што зборувам...се е поврзано едно со друго....и плаењето на црквите пред некој месец,и убиството и ова кршење на крстови во село во кое поголемиот дел се Албанци...

17. Miss.Ricci

Ако за тебе
    кршење коски, вадење очи
    и што знам јас е не може да се спореди со неколку куршуми не знам што да речам. Нормално дека ќе имаат куршуми во сите делови, од автоматско оружје е пукано и целта им е да ги убијат што значи да испукаат колку што е можно повеќе куршуми за да се осигураат дека се мртви и да си заминат. Добро барем од филмовиве ако од ништо друго може да се заклучи дека кога пукаш рафал буквално по цело тело го правиш лом. И реков, не ме цитирајте повеќе зошто сакам да прекинам со дискусијава, вие така мислите јас вака си мислам и тоа е тоа. Не го наметнав јас моево мислење, од еден пост 1000 никнаа. Нека си почиваат во мир децата, од мене више толку, не бев со нив и не знам колку лошо поминале.

18. paulina2

paulina2 Истакнат член

што значи да испукаат колку што е можно повеќе куршуми за да се осигураат дека се мртви и да си заминат...........со пукање во стапала и во колена никого не можеш да убиеш...тоа се прави со една цел..а тоа е малтретирање..понижување

19. TeaB

TeaB Популарен член

Пукање во стапала и колена... дај ви се молам не си грешете душа.

20. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Епа додека пукале за да ги усмртат погодиле и рака, нога, око. Плус ако им биле рацете ставени позади глава секако дека ќе им фали и по некој прст. Де бе треба да ви се нацрта!

Miss.Ricci likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.