Петкратно убиство кај Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ickovska, 13 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55

Да токму така ти благодарам на разбирањето 8)
    Девојче работава не се однесува ниту на мене ниту на тебе.
    мене и тебе да не утепаа вчера или пред недела дена за нас ќе се дискутираше на форумов.
    но бадијала коа ние ќе бевме веќе мртви !!!?
    Дај малце НЕКА ТИ ТЕКНЕ ???!!!

Не се работи за препукувања туку за мислење како и сите други дека едноставно ова
    Е ОГРОМНА НЕПОВРАТНА ТРАГЕДИЈА за која не е хумано ниту да се коментира на ваков начин.
    САКАМ ДА ГИ ФАТАТ И КАЗНАТ СТОРИТЕЛИТЕ.
    А ПОСЛЕ КОЈ ПОЧИВА СЕКАКО Е ВЕЌЕ ПОЧИНАТ И НЕ ИМ ПРАВИ РАЗЛИКА КОГА ГИ НЕМА ПОВЕЌЕ !!!
    РОДИТЕЛИТЕ И СЕМЕЈСТВАТА СЕ ВЕЧНО ОСАКАТЕНИ ДО КРАЈОТ НА НИВНИТЕ ЖИВОТИ И СЕ ВЕЧНО УЖАЛЕНИ = ТИЕ ЌЕ ПОЧИВААТ ВО НЕМИР ДО КРАЈОТ НА НВИНИТЕ ЖИВОТИ ПА, ДУРИ И ДА/КОГА ЌЕ ГИ ФАТАТ УБИЈЦИЦЕ !!!
    НИВНИТЕ ЧЕДА НЕМА ДА ГИ ВРАТАТ НАЗАД ! :puke:

2. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    ^ Премногу чудно го сваќаш значењето на реченицата "Нека почиваат во мир"! Си слушнала за почит? Морал? Боже Господе, нормално дека не можеме да ги вратиме, тоа е само една УТЕШНА РЕЧЕНИЦА која за жал нема моќ да ги врати но се кажува од почит кон починатите.
    Свесни сме дека на родителите им е најтешко, нема потреба од ваков "напад" од твоја страна!

На Divinebutterfly, Ann.94, daddys.princess и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    ^^^^
    Девојко никој не Ве напаѓа ниту Вас ниту останатите... Јас никого оттука и не познавам...А и скраја да е!
    Констатирам дека таквите односно ваквите комантари од типот (знаеш точно кои)... се излишни и беспотреби и темава е пренатрупана со секакви нати го дај ми го мислења и дури трач невистини.
    ДАЛИ ТОА АПЕЛИРА ИЛИ АЛУДИРА НА ОСТАВАЊЕ ДА НЕКОЈ ПОЧИВА ВО МИР??? СЕКАКО ДЕКА НЕ!
    Ако се има почит...кон убиените... ете како би им се оддала почит...
    нели ТАКВА ПОЧИТ КАКО УБИЕНИТЕ БИ ПОЧИВАЛЕ ВО МИР ТОГАШ ЗАТВОРЕТЕ ЈА ТЕМАВА.
    Неблагодарно е да се коментира врз туѓата несреќа а, уште помалку е благодарно да се креираат вештачки ЈАДНО форумски ``препукувања`` во контекст на трагедијава.

МИР!!! и крајна воздржаност од сувишни коментари е најпотребна.
    Апсурдна е Вашата желба да починат во мир КОГА пред се ` не правите разлика помеѓу УБИСТВО ТРАГИЧНО ЗАГИНУВАЊЕ ИЛИ ПОЧИНУВАЊЕ. Но ајде нека Ви Е!

4. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Место да се рече да почиваат во мир можеби е побитно да се излезе во црква и да се запали свеќа за нивните души или да се донираат средства за фамилиите зашто имаат и други деца за школување и секако сега животот им е комплетно пореметен.

Од кажување само една проформа реченица и после да се тера живот како ништо да не било нема многу корист така да препукување по темава е сосема излишно.

На dryad му/ѝ се допаѓа ова.
  5. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    ^еј па сеа и вие..... на сите им е жал за тие млади животи ,сите ке кажеме нека почиваат во мир и лесна им земја сите жалиме за нив

за жал поvekе од тоа не можеме да направиме ,надлежните ке ги превземат сите мерки кои се потребни ,не мора ние да се напагаме тука и да мудруваме што изгубило семејството или што треба да направиме ние...
    сите сме свесни за тоа ,сите сме иреволтирани до срж али за жал не можеме да напраиме многу,а и да можеме вака со наддавање нема ништо да направиме

6. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Луге да не се лажеме - убијците нема да ги фатат.
    ФАкт - професионални палтеници се.
    Мотивот и причината се дестабилицација во земјава.
    Кој и да се нашол во моментот на локацијата која тие ја одредиле сега ке бил мртов, за жал кутрите невини деца се нашле на погрешно време и погрешно место.
    Правев мубает со неколку поупатени и поискусни луге и дојдов до информација дека најверојатно нарачатели се Србите, прво што помислив беше нема шанса, бев убедена дека се од Косово или Албанска нацоналност.Но кога ке подразмисалм подобро животното искуство ме научило на тоа дека тој што најмалце се надеваш тој ке те предаде и забие нож во грбот.
    Како што поминува времето лугето стануваат се само луге не, безразилка дали се од албанска , српска или македонска националност.Овој свет оди во многу погрешен правец.
    Се прашувам и надевам дали некогаш ке се оправиме?!

И до dryad, ја свакам твојата болка и изреволтираност потполно, али форумов е за секој слободно да си го искаже своето мислење, така да оставете секој да си го изнесе своето мислење, твоето напагање е безпотребно никој не те навреди напротив со таа реченица лугето сакат да покажаат соочуство бидејки во вакви ситуации единствено што можиме да направиме е тоа, лугето да ги вртиме не можиме,а за убиците да се фатат секој од нас го сака тоа.Болна тема е и нема потреба од дополнителни иритации и препукувања.

7. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    И те како може да се направи ама не е комотно зашто бара малку време и труд па и неколку денари да се купи свеќа. Секој можел за овие две недели барем еднаш да отиде во црква да запали свеќа и неколку минути активно да им прати мисловна и емоционална енергија на нивните души да се смират и стварно да заминат во мир. А со пишување една реченичка да почиваат во мир нема ама баш никаква корист освен што ете си ја исполнуваме должноста на проформа сочуство а после 5 мин веќе никој не ни памти што пишал.

Една феминка напиша жиро сметка за донации и одма се јавија неколку да се бунат небаре ќе се збогатат фамилиите, е тоа е од кожа да излезеш како да не е позната работа дека погреб кошта и дека секому му требаат пари посебно во таква ужасна ситуација.

Така да можеме нешто да направиме а зашто не правиме е веќе друга тема.

8. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    ``И до dryad, ја свакам твојата болка и изреволтираност потполно, али форумов е за секој слободно да си го искаже своето мислење, така да оставете секој да си го изнесе своето мислење, твоето напагање е безпотребно никој не те навреди напротив со таа реченица лугето сакат да покажаат соочуство бидејки во вакви ситуации единствено што можиме да направиме е тоа, лугето да ги вртиме не можиме,а за убиците да се фатат секој од нас го сака тоа.Болна тема е и нема потреба од дополнителни иритации и препукувања.``

^^^
    па мене ме нападнаа поради упатените мислења и коментари во однос на темева а не поради фиктивниот ``напад`` кон било кого/ја од нив.
    Кога секој би си го спласнал егото.... ееех...најмалку се препукувам преку во и со моите коментари... Напротив некои други се вознемирија...и почнаа моите коментари беспотребно ДА ГИ СФАКААТ КАКО ЛИЧНИ.
    А конкретно во темава не се дискутира за тоа кој какви убедувања и верувања има... туку
    се дискутира за свирепото терористичко убиство и за желбите за фаќање на извршителите монструми.
    Така ли е?
    Повеке да се дејствува а помалку нека се инсинуриа и зборува во празно...

9. RiRi92

RiRi92 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Не верувам дека Србите би направиле вакво нешто на Велики Четврток а и каква корист имаат од тоа,. Сите знаеме кој е обучен за вакви работи и кои какви територијални претензии има и сака да ги оствари! Подобро и да не им го спомнувам името! :@ Жално е тоа што родителите на убиените никогаш нема да добијат одговор, МВР ќе го развлекува случајот и на крајот ке го затвори како ништо да не се случило :!: А Канал 5 и Сител чии власници се ВМРО-овци работат под палката на МВР и го изнесуваат во јавност само она што им кажат. Зошто никој не направи интервју со рибарите кои ги пронашле телата?! :x

10. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665

11. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Ова веќе изненадува и отвара нови мистерии.... Сега пак кој вика дека пејачот или пак некој од нивната група не бил мета на убијците???
    Почнува да станува интересно и занимливо :?:

12. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    А сте слушнале ли дека 3 ца татковци на децата биле резервисти што учествувале во конфликтите во 2001, па наводно било одмазда?

13. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350

сум слушнала ама сепак незнам која е целата вистина

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Јас не верувам во ова, 80% од татковците наши беа резервисти во 2001.

На JoxyTheFreak, maja8, kate-the-great и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    А кој вели дека "спотот" не бил само маска за да се одвлече вниманието во спротивен правец? И се сомневам дека ќе откријат нешто од снимките. Не верувам дека е случајност баш на тој ден, на тоа место, тоа време, баш Елвир Мекич да снима "спот". Штом јавно кажал дека тој снимал спот, значи сигурен е дека никој нема да го нападне, ликвидира или не знам што. Бидејќи, да се работеше за вистински спот на некој наш пејач, сигурно немаше да каже јавно дека тој снимал спот и демек го лазат морници. Со самото тоа што сам јавно проговорил, остава простор за големи сомнежи.
    Ова навистина, не само што отвара нови правци во настанов, туку и ги потврдува досегашните, во поглед на сторителот/ите.

16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Е да бе ај ќе си спиеме сеа на едно уво и во ништо нема да се сомневаме. Ќе удираме со главата во ѕид и само едно е битно, ’сторителите се ненормални’. Па никој не го оспорува тој заклучок, ама дај погледнете подалеку, мора од некаде да дошла работава, а веќе мнгоу работи излегоа, да видиме од каде е сето ова.
    Сте зацртале едно и тоа додека не излезе ништо друго не важи...
    Тогаш нека се затвори темава за да ќутиме додека не се реши случајот.

17. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    И татко ми беше, па еве фала Богу мене никој не ме нападнал. Нема шанси. Сигурна сум дека сте ги гледале интервјуата со родителите, па видете ги луѓето колку се мирни, тивки, мравка не газат. Се познава човек уште на прв поглед дали е Човек или НЕчовек

18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Па јас тебе не те нападнав :wasntme: , не се нервозиши одма :lol:
    Мене само лошо ме изненади веста за Елвир, кај баш тој снимил спот, демек случајно. Го нападнав неговиот коментар и неговата слобода во изнесување на околности од местото на настанот, и ги поврзав со сомнежите. И само на него се однесуваше, и на големата веројатност дека не е се така случајно како што го прават да изгледа.
    Можеби требаше да го цитирам неговиот цитат, мај фаулт :$
    Поздрав :*

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  19. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Абе ако им требал Елвир не би си ја утнале целта. Нели се професионалци?!

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Мхм, можеби Елвир и Џеј Џеј ги известиле луѓето дека ќе се снима спот тој ден да се тргнат од езерото, затоа што нели секој ден имало многу луѓе, а баш тој ден само 4те деца и постариот човек :^)
    Уште кога прочитав дека некој наш пејач снимал спот претпоставув дека нема да кажат во јавност кој е и што е, а господинов Елвир уште јавно изјавил дека ги предал снимките на полицијата, ко да си има имунитет ... |(
    На сценаријата им нема крај, до кога ќе трае истрагава многу ме интересира и до кога мислат да одолговлекуваат без да излезат со разјаснети работи во јавноста.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.