Петкратно убиство кај Скопје

Discussion in 'Политика и настани' started by Ickovska, Apr 13, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Значи од такви мочковци ко Елвир Мелвир што сакаат малце внимание ми се кака.
    Прво другар му Џеј Џеј живее во Радишани, уште дента кога се дозна за убиството сигурно се слушнал со Елвир и му кажал дека имало нешто кај што снимале. Не може он да не знаел дека тоа е езерото, па тек сеа дознал. Не го обвинувам за ништо глупо ми е тоа, мислам дека нема никаква врска, ама ми се чини дека си бара публицитет на болна тема. Срамота ако е така.

2. pamelche

pamelche Форумски идол

Резервисти во конфликот во 2001 година, се оние кои беа во Арачиново кога имаше војна нели? Ако е така и татко ми беше, па пу-пу ништо до сега ни се нема десено. Живи и здрави сме, фала Богу. Инаку не верувам дека тоа било одмазда, не.
    А и ова за као за спотот на оној Еливир, мислам и да се снимал немало ли да имат нешто како обезбедување или таму што за одоколу? За ова убиство мислам дека се верата и етничката припадност.

3. ljubam

ljubam Популарен член

Јас тебе ти се чудам, те замислувам со пуканки во рака, и спремна да гледаш филм. Многу сеирџиски без осет си ми. Уште самиот почеток!

JoxyTheFreak, 1209, Lilit and 4 others like this.
  4. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Актуелни политички настани

Откриени сторителите на петкратното убиство
    Вторник, 01 Мај 2012 14:22

Министерството за внатрешни работи во големата акција спроведена утрово приведе 20 лица кои се осомничени за масакрот кај Смилковското езеро, а за дел од нив има материјални докази дека биле дел од извршувањето на грозоморното убиство.

Станува збор, како што соопшти денеска минситерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, за група од Скопје - следбеници на радикалниот ислам. Приведените војувале во Авганистан и Пакистан против НАТО војници.

МВР против приведените 20 лица, по различни основи, ќе поднесе кривични пријави за тероризам.

Од приведените, некои се директно инволвирани во убиствата, но има и лица за кои нема податоци. Најголем дел од нив се македонски државјани.

Врз основа на материјални докази од МВР тврдат дека тоа се извршителите на грозноморното убиство.

При извршените претреси во 26 објекти во полициската акција „монструм“, пронајдено е поголемо количество оружје, а во тек е вештачење дали е користено во петкратното убиство.

Според Јанкулоска главниот мотив најверојатно е нивната идеја за убивање во радикалниот ислам, а целта е да се созвдаде чувство на страв кај пошироката јавност.

Министерката потенцира дека будно се следи безбедносната состојба во Македонија и дека полицијата делува превентивно, но и репресивно и дека но нема посериозни промени.

Утринава МВР спроведе една од досега најсложените операции поврзана со Велигденскиот масакр кај Смилковското Езеро. Премиерот Никола Груевски денеска беше на состанок во Министерството за внатрешни работи, пришто беше информиран за спроведената акција.

На 13 април Велики четврток на брегот на езерото кај Смилковци свирепо беа убиени Кире Тричковски, Александар Наќевски, Филип Славковски и Цветанчо Ацевски на возраст од 18 до 20 години, како и Борче Стефановски (45) од скоспкото село Црешево. Петмината, според досегашните информации на полицијата, убиени се од автоматско оружје од непосредба близина.

Ден подоцна полицијата на 10 километри од местото на масакрот пронајде автомобил “опел омега“ за кој подоцна се потврди дека бил на местото на убиството и бил користен од убијците.

Извор Курир

Види ја ти Горде Брклата. На први мај им го честита празникот на сторителите на петкратното убиство. Искрено се надевам дека ке им се суди како што треба, оти во нашава државичка ретко кога се суди правилно.

Li0ness likes this.
  5. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Правдата задоволена :) е сега заслужуваат да ги најде истото што го направија тој крвав четврток!

6. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Да се надеваме дека навистина се тие!
    Ако се тие, се најлошо и најужасно им посакувам да ги снајде!....

Divinebutterfly likes this.
  7. kikikikirika

Ама им ги затна муцките Брклава на сите за нејзе што збореа, демек убиството го заборавила, демек неспособна била ваква таква. А она да ти имала два грама памет. Ем акцијата ја извела за време на празник за да не се собираме ние пред полициските станици да правиме џеви, ем убаво си вика ние праќаме војници во Авганистан овие сакат да ни се одмаздат. Не за џабе го кажува ова да си имаат предвид овие сега на самитот на НАТО.

Е сега гледам по интернет такви мрчатори што викаат наместено било ова она на кои и им одговара да не се најдат убијците за да има што да мрчат. Е па ако се тие луѓе невини душички што бараат пиштолите кај нив дома? За украс ли чуваат оружје?

Јас од судството наше се плашам само. Тие сега да не неправат некоја беља.

rakce69 likes this.
  8. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Не ми е верно ова воопшто. Авганистанци, пакистанци.. јеа шр.
    Само за да се прикрие вистинското име на сторителите, ако ме разбирате. Зошто ако се каже дека се албанци, војна ќе кренат.

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Ај прво нека се одлучат дали се осомничени или се убијците?! Има битна разлика! И друго, коа некој се борел у Авганистан,после вакво злосторство (на кое се нагаѓаше дека најверојатно убијците се надвор од земјава),секако дека немало да останат тука и да си чекаат. Ко увертира имаше на вести за вакви луѓе дека има у земјава уште утрово,за да попладнето излезат со веста,пред недела дена,исто за станот у центар во кој се криеле вакви луѓе и оп сега... радикални исламисти-убијци.
    Омг омг,професионалци се! Бап,колиште од половина тон,скриено у грмушки,покрај пат,на 10км од убиството. Ваљда сметале дека времето ќе им биде благонаклонето,па ќе врне,а корозијата ќе направи ЧУДО и ќе го изеде целото за екстремно брзо време,токму за да не го најдат.

У државава нема леб.
    Не ме провоцира што се нарекуваат исламисти. Релевантен факт е во случајов кога би бил вистинит,ама пошо не е...освен хистерична смеа не ми предизвикува други посебни емоции.
    И мора да биде спектакл со се камери,со се све. О полициска државо...и све што се прави од ваков тип се на празници бре мајката...

И Кикирика, ај молим те,знаеш колку луѓе у држава имаат оружје по дома?! По автоматизам,сите се убијци?! И од кај ќе знаеме,јас,ти,јавноста дека тоа оружје е она од кое е пукано.
    Да,да ни ја затна муцката...овај не ми ја затна,повеќе ми отвори сомнежи од оваа не толку наивна игра на држава и ефикасна полиција.

HardSex and esperanca like this.
  10. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Конечно правдата е задоволена - Убијците се фатени.
    Ма најстрога и најболна казна заслужуваат сега! :devil:

11. karina8

karina8 Популарен член

Комшивката што има 80 и кусур години не поверува во ова, а не па образовани млади луѓе што пишуваат на форумов.
    Само мачкање очи, 101% сум сигурна дека нема врска ова што го зборат со вистинските убијци.. лесно е да кажеш ги најдовме, такви се вакви се.. Колку да се направат ефикасни, а уствари и они самите се контрадикторни кога ги изјавија информациите.

Вие навистина поверувавте во прикаскава :wasntme:

julie77, Phyramide, Rose96 and 2 others like this.
  12. TeaB

TeaB Популарен член

Се надевам дека тие се тие што ги бараат. И луѓе не мора веднаш да се вика дека не се тие, ништо не се знае. Да почекаме до утре и ќе видиме.
    Инаку тоа што викате дека ако биле тие немале да седат во Скопје, не мора да значи дека е така. Може тие си биле сигурни дека не оставиле траги позади нив и си биле мирни. А, и Јанкуловска си водеше убава политика, не кажуваше ништо до каде е со истрагата.

13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Абе дај Боже да се некои од тие што ги фатија,да се обелоденат кои се навистина (сепак се ова само осомничени) и да добијат тоа што заслужија и да не дојди до полошо,макар што и мене некако не ми е убедливо сето ова,па особено и што ги смешаа и Авганистан и незнам што...

14. karina8

karina8 Популарен член

Наводно колата што е најдена близу местото на злосторството била нивна, според дотичната Јанкуловска како што разбрав. Епа ако е така како може да се сигурни дека не оставиле траги, кога поголема и поверодостојна трага од ова здравје.

Јас не верувам дека некој професионалец ќе ја остави колата таму, ама според вашата теорија таа е логиката но ако е веќет така сигурно нема да си седат и чекаат да ги најдат.

15. TeaB

TeaB Популарен член

За таа кола се тврдеше дека е нивна пред 2 недели, а сега од кога ги фатија сеуште се нема никакви информации во врска со било што. Затоа јас викам да си почекаме до утре, па ќе правиме муабет.

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Ако се навистина сторителите исламистички радикали тие и нема да бегаат нормално, затоа што целта не им е да бегаат и да се кријат туку да се знае дека се тие и дека се моќни да прават такви злосторства. Нека ви текне само колку бомбаши самоубијци има што не се плашат да го дадат животот само за да предизвикаат терористички чин, а не пак овие ќе се плашат од македонското судство и затвор.

sweet25, maca99, nela.oh and 2 others like this.
  17. Peppermint

Peppermint Популарен член

Ќе бидат обвинети за ТЕРОРИЗАМ! Зошто мислите дека МВР ќе манипулира со вакво серизно обвинување за нешто што е светски проблем број 1? Кон нас ќе биде свртена не само балканската, туку и пошироката јавност (патем Associated Press веста ја пренесе коректно), па мислите ли дека би се бламирале нашиве, а да немаат сериозни докази?

Лилит бе, па ти монструмиве ги есапиш за натпросечно интелегентни? Па ако е објавено дека се професионалци и дека се обучувани во некој капм во Авганистан ладнокрвно да убиваат, не значи дека се и доволно паметни да не остават траги.

Не знам, прво скепса Албанци ли се - не се, па може наши се убијците.
    Е сега па, не се тие, ни мачкаат очи, театар...

Како ли размислуваат албанците за оваа работа, кога кај нас има ваква недоверба?

sweet25, nela.oh, TeddyGrey and 3 others like this.
  18. Miss-Depp

Miss-Depp Истакнат член

Се согласувам со Mims-89 дека доколку се исламисти тие дури и би сакале да се знае дека се они и дека го направиле ова во чест на Алах(затоа што најчесто токму и за тоа се прават сите тие терористички напади)....па ништо чудно и намерно да не се потрудиле да ги скријат трагите,ама како и да е времето ке покаже

19. daylight

daylight Популарен член

Сетете се на раштански лозја кога беа утепани илегални емигранти кои беа претставени на јавноста како алкеадаши за потоа да се испостави дека некој поени си собирал пред американците но и домашната јавност демек колку е ефикасна полицијата уи посветеноста на Македонија во борбата против тероризам. Ова го велам само како можност, а не дека морало и сега да биде така.

Не дај боже да биле стварно терористи-верски фанатици, бидејќи тогаш целта не е само да се исплашат граѓаните туку и политичка порака дека Македонија треба да се повлече од Авганистан, во спротивно лудаци слични на нив можат и други обиди да прават. Шпанија исто учествуваше во мисиите во Ирак и Авганистан. Алкаеда им ја нападна градската железница со бомби, и шпанците сфатија дека мораат да си ги повлечат војниците. А можеби е нешто друго, истрагата (под претпоставка дека ги фатиле вистинските убијци) дури допрва ќе може да се комплетира.

20. kikikikirika

Во право си, сите имаме дома по една црна стрела. Ај да одиме сега да протестираме да ги пуштат на слобода да не ги испрашуваат ништо, оти тие што го направиле тоа побегнале. Така е во нашата македонска ДНК има еден лош ген, сами против себе да збориме.

zhap4e, anastasijaki and Peppermint like this.
Thread Status:
Not open for further replies.