Петкратно убиство кај Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ickovska, 13 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Linda A, зошто кога медиумите и властите непосредно после убиството повикуваа на меѓуетнички мир, да ги смират страстите Македонците да не се одмаздуваат предвремено на невини граѓани, зошто тогаш не викавте дека ни го перат мозокот? Тогаш медиумите и власта добри беа?
    И никој сеуште не ги обвинил осомничените, властите ги презентираат како осомничени, а тие што се докажа дека не се ниту осомничени беа пуштени на слобода, убијци ги нарекуваат само обични граѓани, а против слобода на мислата не може никој да пртестира па ни вие. Што барате вие да барате правдина кога си има државни органи стручни за тоа да ја одредат?

А протестирање против бруталност кон приведените жени е тотално неоснована, прво зошто нема докази за бруталност, а потоа и затоа што при апсење не се гледа маж/жена, се гледа потенцијален виновник. Претрес и рација е сосема друго и тука секоја жена има целосно право да се жали на било каква бруталност и злоупотреба.
    Ама како што сте почнале, знаете ли вие колкав протест ќе треба да се крене ако јас и милион други девојки што при секое второ ако не и секое излегување во град, има шиптар што ќе ја фати за газ, цицка, ќе ја измерка од горе до доле, ќе извикува навредливи зборови, ако почнеме да се жалиме и да повикуваме на протест? Да не зборувам што има жртви малтретирани од службени лица албанци. Ви текна малку на таа страна од приказната или само додека вие и вашите сте во прашање, се почитува религија, национални традиционални вредности и слични булшит?

На tessie, mims-89 и anastasijaki им се допаѓа ова.
  2. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    На крај испадна дека сите Албанци во Македонија се радикални исламисти.

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.730
    Допаѓања:
    162.540
    http://forum.kajgana.com/threads/%D0%9C ... %B0.60328/

Това би било това. Се молат идиотите со памфлетите да не излегуваат на маршови на мирот,зошто нема мир меѓу нас,да бидеме реални и на чисто!
    Многу шерови на фејсбук со линков,еве гледам Маја го ставила,па шернете го сите...

На maja8 и simoncelicius им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Само се надевам Вашингтон и светот не ќе се изрезили со некакви жалопојки у стилу, :( и жени има меѓу уапсените, пак.. албанците не се терористи, радикални исламисти... они се само обезправен народ кој се бори за своето место под сонцето на Балканов цц
    Ах бре!
    Драго ми е само што конечно и во земјава почна да користат токму овие термини - терористи, радикален ислам. Иначе ни прпаше да ги кажеме јавно, официјално, па обично... дури и во 2001ва ги кажувавме „криминалци“. Јес афкорз! Нели, ко што немавме војна, пошто ќе значеше од Косово не напаѓаат, па имавме конфликт... меѓуетнички, внатрешен цц
    Ах, дур се устручаваме и криеме глава да не не удрат по неа, забораваме дека задникот ни останал откриен.
    Пу бре.
    Само стварно ми е срам што овие увек(!) ќе се повеќемина излезени против нас, одошто ние ќе излеземе за одбрана на самите нас.

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.730
    Допаѓања:
    162.540
  6. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Луѓе праќате ли мејлови?

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.730
    Допаѓања:
    162.540
    Линда,жено,собери си ги зановетањава.
    Има една стара добра,1 слика,1000 зборови. Џабе везеш,џабе се мачиш. Ви го испрале мозокот за нивни пари. А што се однесува до тебе,најарно ти е тука,билив ми,а не оној радикален исламизам. Што се однесува до мене,не постои никаков господ,поштувам само наука,фино би ти било и тебе,оти ако те зберат овие радикалниве, има да бидеш 10та жена,а може и ќе те турат курбан,да се разнесеш на сред плоштад. Мож и со киселина да те посипат ако го погледнеш маж ти попреку,а и ќе се вариш на 40 степени у бурки и врагови, мода за тебе ќе биде Сексот и градот у Емирати. Љубов и слобода на избор на маж,аха,Алах ќе ти го избере.
    Кој ти углавил во женската глава дека некој тебе те смета за непријател?! Ние вас не ве мразиме,вие нас не мразите. Кажи ми дали ти се случило наш дечко да ти се пушти дрско и безобразно или да те увреди отворено?! На нас китките шарени катадневно ни се дешава од некој ваш. Блив ми! Полицајците и армијата...не ве мразат,само ги штитат интересите на државата. Никој не убива од чиста мира.
    И ако имаш нешто човечно во тебе и си со твојот господ би разбрала дека оној човек кој ги застрела вашите момчиња, само си го бранеше детето и можеше да биде и столар и земјоделец и не знам што веќе.
    Туку вие толку сте лековерни и лесно подпаливи како сток сено,па мислите оние што дошле тука,арно ви мислат.
    Некој вас ве мота,бунете се таму,да не бидете невини жртви на манипулација,а не нашиот народ и власта. Ништо не ти фали тука! Ама баш ништо,во секој случај попривилигирана си од било која Македонка! И од аспект на образование, вработување,ама баш се!

Институциите и да играат,вашите бидуваат изманипулирани,а не нашите. Уствари,тука нема наши и ваши. Имам пријатели Албанци кои на плевелот меѓу вашите им се обраќаат со шиптари,идиоти, луѓе без образ и еден куп погрдни зборови,а рака на срце...не се верници...Од тука...религијата колку што соединива и разединува...

За вашата напредна,интелектуална младина,не разоружа од предрасуди,нека организира Марш на мирот или нешто такво за нашите убиени,ко што нашине организираа кога убија ваши. Само тоа НИКОГАШ нема да се случи! Коа сте вие у прашање,секогаш нешто друго е во прашање,небаре загрозен вид на лемур кој се наоѓа само во Македонија...

На purelove, Smilly, mims-89 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.099
  9. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Луѓе, ајде праќајте меилови, ништо не ве кошта!

10. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Mоре знам јас што би пишала овде ама поради членките од другата националност ќе се воздржам.
    Преку глава ми е веќе искрено,доста се мачкаат очи ! Сите се свесни што и како е со моменталната ситуација и зошто и како денес се одржаа протестите,зошто протести денес? Има осомничени? Епа ќе има ! Или ајде нека се заборави и ова па нека дојде друго убиство а?
    Море мене да ме прашате јас би ги ставила на плоштад и секој граѓанин нека им прави што сака ,за ова доживотно? Море за ова смртна казна
    Е стварно сум напната поради ова што се случува

11. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Активно помагам на медиумскава акција.....преводи и испраќања! Ајде девојки, наместо да гледате фустани и штикли, еден сат позанимавајте се со биткава :lol: :lol: :lol: ! Ништо не ве кошта, само малце од вашето време! :lol:

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077

Има омраза да, но за сторителите, не за целата нација. Јас многу добро знам за што е протестот, јас не го оцрнувам целиот народ.
    А за тоа што го спомна за македонецот што убил двајца албанци побарај низ медиумите зошто го сторил тоа ;)
    Перење мозок или не, тоа е она што и го сервираат на јавноста, а ако власта вели дека има докази дека тие се строителите значи дека се тие, нема што јас да земам сега на сопствена рака да истражувам, знаат властите добро што прават. Дури и да биле македонски убијците исто ќе бевме згрозени сите, ако не и повеќе, така да не ми ги извртувај речениците. Протестот беше за прекин на монтираните случаи и ослободување на осомничените. Неможе вие да знаете повеќе од МВР па да кревате апсурдни протести. Ни ние не знаеме дали се или не се, тие се осомничени и мора да подлежат на истрага и судење, нема што тука да се протестира дали разбираш?
    Ако се невини ќе се докаже и без претести, во интерес на целата држава е да сенајдат сторителите.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Еве од што се згрозив јас, кога ќе направи вакво нешто Македонец на некој ваш тогаш имаш право да се згрозуваш, вака сликиве само потврдуват дека сте убијци, терористи, убивате деца и сте бре монструми!!!!
    Оние со слабо срце нека не го отвараат спојлерот, содржи слики од масакрираните војници од Вејце, за кој сеуште никој не одговарал, сигурно и пензија зема за масакрирање на македонски деца.
    [​IMG][​IMG]

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    На elinela, Rubiii и thelittle17 им се допаѓа ова.
  15. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Се утепав од плачење гледајки го видеово. Не сакам ни да замислам колкава е болката на родителите! Ебано болно!

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Јас не можев да го гледам првиот дел, го премотав. Инаку мило ми е на кајгана што го прават тоа, штета што на Фемина нема интерес

Еве уште едно видео

http://www.youtube.com/watch?v=HHKxxRer ... _embedded#!

17. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
  18. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Кој одзив доби темава од моментот кога од нас се побара да помогнеме некако. Вау! :o
    Им го преведов текстот јас на француски, да го склопиме убаво само со една девојка и праќаме на надлежните. И видео ако имам време ќе направам утре, имам над 5000 души на YT, ќе гледаат и тие, плус и за англискиот ми е, grammar nazi сум, а типциве правеле доста утки.
    Мада на крај сепак најбитна е пораката што се носи.
    Добро е што се свестивме малку. Кога веќе не иде со „Повикуваме на мир и толеранција“, ете им мир и толеранција бе, ем не праиме безредие по улици ко „браќата“ наши, ем до светски медиуми ќе ни се рашири гласот. (Да се надеваме.)

На Peppermint му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Mногу ме израдува вчера акцијата. Но бидејки неможам баш директно да се вклучам во акцијава, се вклучувам индиректно, шерувам по фб, по интернетов, по јутјуб, и така.
    Вчера срцево ми се полнеше додека ја гледав како се развива темата на Кајгана. Многу сум среќа што барем еднаш за нешто успеваме да се сплотиме!

20. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Уште се чудам како, КАКО и со кој памет протестираат затоа што уапсиле УБИЈЦИ ??? Само кај нас ова може да се случи. СРАМОТА!!! За убиство се сплотуваат :o :x :x :x :x :x

На BoaVista и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.