Петкратно убиство кај Скопје

Discussion in 'Политика и настани' started by Ickovska, Apr 13, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Па двајца од нив и се.
    Сигурно на еци пеци пец не бирале во која куќа ќе влезат. Ако имаат причина да се сомневаат, имаат целосно право на акција, точка. Полицијата не е должна на никого да ви полага рачун додека истрага е во тек, да отвори Гордана профил на фемина ако не и да седне лично да одговара. Ние како граѓани сме должни да сме им од помош, какви и да биле властите, во моментов други немаме и треба да ги оставиме да ја вршат работата. Штом речат дечки ние завршивме, еве ви ги доказите, еве го судењето - излезете на протест. Ни тоа не почекавте, вие знаете одма дека се невини? Зошто ги уапсиле тогаш? Никој не апси без основ. Тројца од петорица се уапсени, по двајца трага Интерпол, еден вика не требаше децата него по униформа, трет се брани со ќутење. Шо повеќе сакате и не ви е јасно? Ајде нека не се тие убијците ете, кого браните, луѓе со полни подруми оружје?

2. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Не мора да значи ако нема одзив на темава дека не се праќаат меилови или дека не се учествува.
    Јас само што видов на Кајгана и без да се едитира постот сама си го поправив од грешки и пратив на преку 50 меилови, само не ми беше до лајкчето па не напишав тука.
    Инаку, за другите што пратиле, дали ви стигна повратен меил од Guardian дека не се пратил или проблемот е само до мојата адреса?

3. Acerola

Acerola Истакнат член

4. DebbieLegg

DebbieLegg Популарен член

Конкретно прашање , каде пишува дека полицијата не смее да апси 60 годишни жени ?
    Таа жена не може да крие по дома нелегално оружје ( за кое што казната е затвор од 5 до 10 години )
    Имаш друг поголем проблем отколку тој дека нешто се препишува на цел народ.
    А тоа дека Македонски полицаец убил двајца, немој да го споредуваш со ова. Човекот се бранел себе си и својата малолетна ќерка, после убиството во само одбрана, самиот се има пријавено во полиција.

И да племе сте
    Сте терористи тоа секојдневно го докажувате од 2001 па навака,ако не тероризирате со оружје тогаш тероризирате преку невладини, верски организации. Или на шалтер во било која државна установа.
    Веќе ја поделивте Македонија .
    Не јадете луѓе тоа да, но убивате за забава.
    Благодарение на вашиот “ ПАЦИФИЗАМ “ Јас го немам мојот брат кој што загина 2001 година.
    Благодарение на вашата добродушност и широко градост, Мојот прв братучед е во инвалидска количка од 2001.
    Благодарение на вашите високи морални и верски сваќања мојата внука нема татко.
    Благодарение на вашите не племенски закони Kanoni за велигден пет семејства ги погребаа својте најмили.

Tomcia, srn4e and Juicy03 like this.
  5. maja8

maja8 Популарен член

Вечер во 22 часот сите на твитер. Ја шириме вистината

6. blew

blew Активен член

Aktivirajte se, pisuvajte po Balkanski mediumi, web sajtovi kade sto pisuvaat za vcerasniot protest, ostavajte komentari i pokanete gi da se vklucat na twitter #spreadthetruth
    Vklucete se na twitter i pisuvajte komentari vo vrska so ova na #spreadthetruth za da vidat povekje lugje sto vsusnost se slucuva tuka! ajde ne bidete pasivni, nisto ne gubite ako klikate na mausot!

7. Ashling

Ashling Популарен член

Реално до каде мислите дека ќе стигниме со оваа работа?

8. maja8

maja8 Популарен член

9. srn4e

srn4e Истакнат член

Тие што посегнаа по млади души племе да им страда,бел ден да не видат.Горките солзи од родителите на овие млади жртви со крв да ги плаќаат.Како не им срам племе гнасно терористичко.МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!!!

10. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Уште еден доказ дека поговорката Сложни браќа планина поместуваат е точна. Ем криви, ем ќе ќарат нешто сигурно.

11. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Иако активно ја следам темава и овде, и на Кајгана, немав напишано ништо. Сепак, испровоцирана од горенапишаново, морав да прокоментирам.

И самата кажа дека тероризмот нема ни нација ни вера. Има ли место за понатамошна дискусија? Мене не ми е гајле дали убијците се албанци, муслимани, наши, ваши или не знам ти чии. Само сакам да се фатат и да скапат во затвор, ништо повеќе (верувам и на останатите).

Зошто уапсените ги нарекуваат убијци? Што мислиш, ги уапсувале на принцип „еци пеци пец“? Не, ги уапсиле затоа што во нивните домови нашле некои докази, нашле оружје. И да не се убијците во овој конкретен случај, штом поседуваат оружје ќе бидат во некој нареден. Или чисто заради забава им стои оружјето дома, хм?

Уапсиле стара жена што не знае да си го напише името? Тоа не ја спречило илегално да чува оружје. Патем, старата жена е пуштена и само и е одземен пасошот, нема потреба од грижи.

За крај, никој не ги нарече Албанците убијци. Нормално дека не може да се донесе заклучок за цела нација според однесувањето на поединци. Но се случило група Албанци да убијат 4 деца и еден повозрасен човек и народот е многу вознемирен, па ќе слушнеш сешто. Колку што Албанците сакаат меѓуетнички мир, Македонците сакаат двојно повеќе. Кој сака омраза? Никој.

Македонија е единствената држава во која што може има протести поради тоа што се уапсени терористи.

Реално, не верувам дека #spreadthetruth ќе стане trending на Твитер. Премногу брзо е за таков потфат, мислам дека прво треба да се известат нашите медиуми, па соседните, па потоа да одиме понатаму.
    Но реално, среќна сум кога ги гледам момците и девојките на Кајгана како здружени и со ентузијазам праќаат меилови, прават Твитер профили, видеа. Подобро е отколку да се седи дома и да не се прави ништо, не? Мора да се почне од негде.

12. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Еве што наводно изјавил еден од приведените. Многу брзо му текнало бе?

Attached Files:

• mon.png
      mon.png
      File size:
      501.4 KB
      Views:
      687
  13. TeaB

TeaB Популарен член

Баш и јас ова го читав на страната на сител и си викам како може од полицајци да отидам на деца :^) ?
    Не требаше децата, требаше да се удри по униформа, појаснувајќи дека требало да се застрелаат полицајци, рекол еден од уапсените за петкратното убиство во судската зграда, тврдат судски извори за Макфакс ова било кажано од приведен во судската зграда пред неколкумина присутни.

Не е познато дали повозрасниот од осомничените истото го повторил пред истражниот судија. Премиерот Никола Груевски денеска побара судството да си остане независно и во функција на вистината и доказниот материјал.

-Од МВР сум информиран дека најдени се цврсти и непобитни докази за случајот. Времето ке покаже дека доказниот материјал е силен и кога истиот ке биде презентиран, ке се сфати и кој сакаше вчера да манипулира со луѓето на протестите.

Убиство си е убиство, и треба да биде осудено, вели премиерот:

-Без разлика кој и да е: македонец, албанецм турчин, убиство е убиство и треба да биде осудено.

Околу 1000 лица вчера протестираа против апсењето на осомничените убијци на петте деца кај Скопје. Без посериозни инциденти, се обидоа да му дадат етнички предзнак на апсењето.

Агенцијата Макфакс наведува дека истрагата ја водел судијата Владимир Туфегџиќ, а му помагале уште неколкумина други колеги истражни судии.

Групата која ќе одговара за тероризам ги испрашувала друга судијка. Проблем со кој се соошиле истражните судии било да се најдат адвокати за приведените. Никој од повиканите по службена должност, не сакал да се нафати.

Дел од приведените кои решиле да зборуваат пред истражен судија тврделе дека биле дел од група која се занимава со нелегални активности, но за пари.

Се правдале дека наводно биле многу сиромашни поради што прифатиле да чуваат дома оружје.

14. Ashling

Ashling Популарен член

Не мислев на тоа дали ќе биде успешен овој "атак" врз медиумите и социјалните мрежи.
    Мислев на тоа колку ќе ги напалиме другарчињата што вчера извикуваа каква држава сме.
    Ова го правиме и ништо друго не превземаме зошто се плашиме да се заминеме подалеку од монитор. И со право, не го велам ова со некакво подбивање, напротив нормално е да се плашиме поаѓајќи од самиот факт што си ја дополнале кампањата на Грујо "трето дете, трет калашников". Интелектуално сме помоќни од нив, но face the fact интелектуалноста е корисна само кога се расправаш со разбрани луѓе, а не планинари. Ние можеме на најкултурен начин да си разговараме со нив,а за возврат ова добиваме [​IMG]
    И со вакви ќе излезеш на крај некако, освен со калаш?

*отворете ја сликата во нов таб за целосен преглед

blueeparadise likes this.
  15. DebbieLegg

Скопје, 5. мај 2012 (ИНПРЕС)
    извор: Трибун фото: архива

Поранешниот командант на ОВК Џезаир Шаќири, викан Хоџа, најави дека оваа илегална формација ќе се реактивира затоа што „единствено припадниците на ОВК имале искуство во војна од судирите на Косово, Македонија и Србија“.

Според него „тие се единствено способни да им се спротивстават на македонските и српските тајни служби“.
    - Неодамна имав состанок со поранешните команданти на ОВК на кој ги разгледавме можностите за повторно реактивирање, со цел да се започне герилска војна и да го заштитиме населението во македонија, Прешевската долина и средините во кои Албансите се загрозени и им се заканува етничко чистење, изјавил Хоџа, пренесе порталот Трибун.
    Тој додал дека се уште не знае каде ќе се соберат припадниците на ОВК.
    - Во овој момент не знам каде ќе биде тоа, но работиме секојдневно на случајот, изјавил Шаќири, со што ја потврди информацијата за собирањето на екстремистите во реагионот на Тетово и во должина на административната линија на Косово и Србија во пределот на Преѓевската долина.

И нромално од „мирни протести“ сега нашите ни мили ем драги комшии пацифисти,ке мораат воено да се организираат,за да се заштитат од крволочните славо македонци.

16. Doozy

Doozy Форумски идол

^ :o :o :o

Боже мили! Озбилно ова??? :o

Не сакам ни да помислам на војна, јас имам родители, имам фамилија, има многу луѓе од нив кои би ги викнале доколку има војна. Минатата бев мала, не се разбирав многу што и зошто, ама сега мислам дека не би била способна да гледам војни.

Во сопствената земја, затоа што се уапсени убијци.... Еве те, ако не е се однапред испланирано и припремено. :x

Им перат мозок бе, сакаат Голема Албанија, не знаат дека таму нема да имаат ни третина од тоа што го имаат тука. Кога ќе дојде некој радикалист на власт, кога ќе станат како Иран и Ирак и сите такви земји, ќе си плачат за нашето. Оти, и тие почнаа сега троа од троа да се цивилизираат, да видат како е да испаднеш на кафе, да се дружиш со луѓе, да студираш, да шеташ... Па здравство, колку-толку, битно го има и го користат. Си бираат со кој се зимаат, живеат заедно пред брак, се разведуваат, немаат по 15 деца... прават се цивилизирано и бараат уште! Нема таму, нема во радикалните исламски земји такво нешто, нема слободен избор. Ќе си плачат некој ден, кога на мајките ќе им ги отепуваат женските деца оти по 5 женски не било машко. Ќе си плачат и ќе не бараат нас назад.

Не знам само што повеќе се сака, ама ајде. Ова се вика преку леб - погача.

blueeparadise likes this.
  17. DebbieLegg

^^
    Мислам дека овој пат нема да има потреба тие нас да не бараат,бидејки ние не одиме НИКАДЕ.
    Играат на картата на Екстремен ИСЛАМ,а нив НИКАДЕ НИКОЈ НИ СО ОЧИ не сака да ги види камо ли да ги подржи.

18. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

јас слушнав дека тие планирале и пред убиството да има војна ова со убиството беше само предупредување и да не испровоцираат да се започне војна :( :envy:

19. ell

ell Истакнат член

Кое етничко чистење не ми е јасно. Тие се накотени ко зајци овој збори како им се заканува етничко чистење. А да не коментирам за тоа дека очигледно не му е јасно на типов што значи етничко чистење. |(
    Дали да се смее или плаче човек.
    Болни умови.

20. blew

blew Активен член

#spreadthetruth

Pomognete da se doznae vistinata za Makedonija vo svetot! Nie ne sme ugnetuvaci na Albanskoto naselenie ovde! Nie samo sakame mirno i bezbedno da ziveeme! Pomogne svetot da doznae za radikalniot islamizam vo Makedonija!

#spreadthetruth
    Ajde poaktivno i pomasovno! So pasivnost ne dobivame nisto!

Thread Status:
Not open for further replies.