Пластична хирургија

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од GirlO69, 9 јуни 2010.

1. Kiwibird

Kiwibird Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    Дали некоја од вас правела липосукција на абдомен и/или tummy tuck на клиника? Какви се резултатите, дали сте задоволни и кај кој доктор бевте?

За вие што прашувате за лузната после операција, сите ласери кои ги има по приватниве ординации и студија каде не секогаш се користи оригинална апаратура или па со истата ракува стручен кадар; ги има и на клиника за дерматологија, најубаво е да побарате упат за консултациски преглед од матичен или за дијагноза Хиперпигментација, келоиди или слично и да се консултирате и договорите. Цените се каде каде пониски, најниски бидејќи е државна, ракуваат исклучиво доктори кои го мониторираат процесот и ласерите се со проверено потекло и ефикасност. Верувале или не, навистина е така само овие работи не може да се знаат освен ако немаш некој познат да ти каже или пак си на студии/специјализација таму.

2. TravellerS

TravellerS Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    2.806
    Постоперативно колку е болно заздравувањето и колку време трае?

3. Kiwibird

Kiwibird Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    Па тоа е индивидуално, зависи и како ќе бидат поставени, под или над мускул. Јас за 3 дена бев скроз на нозе, на 4тиот ден после операција се вратив на работа. Инаку не е воопшто болно, не е удобно заради отокот првите неколку дена ама болно не е.

На TravellerS и joy1 им се допаѓа ова.
  4. Imangela

Imangela Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    6
    Zdravo dali nekoj znae kolkava bi bila cenata za hiruska intervencija se raboti za doblizeni prsti od raganje

5. elka 14

elka 14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2020
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Zdravo
    Dali nekoj ima iskustvo so operacija na papocna kila i abdomenoplastika posle 2 bremenosti go imam toj problem i sakam so edna operacija da gi sredam i dvete raboti odednas
    I predlog doktor

6. skyview

skyview Нов член

Се зачлени на:
    17 април 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Здраво, би сакала да прашам дали некоја од вас има искуство операција на уши кај д-р Софија Пејкова и д-р Томислав Јованоски, ваше мислење и искуство?

7. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Уши се најлесната интервенција, скоро е невозможно да се згреши и обичен хирург може да ја направи. Пејкова е добра, другиот не го знам.

8. skyview

skyview Нов член

Се зачлени на:
    17 април 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Дали имаш направено некоја корекција кај докторката?Премногу ми е страв бидејки првата операција ми е утната, не целосно но ушите ми се дел вратени.

9. causevsku777

causevsku777 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    12
    Здраво од кој доктори сте најзадоволни? Др.Роберт,др.Џонов или Др.Пеев. И што мислење имате за др.Амадеј од Словенија?