Би Ју,подели ја косата на три дела (како што е на сликата). Потоа кога ќе плетеш, само одозгора фаќаш коса (одоздолу не).Правецот и затегнатоста на плетенката ти сама си ја правиш. Уфффф ај ако најдам време на некоја да сплетам вака, ќе ставам видео.
Во последно време многу гисакам внатрешните плетенки. Ама кај мене дома никој не знае да ми направи па ќе мора да одам кај комшиката коа ќе сакам за во школо Спојлер -е вака ја носам почесто зашто знам сама да си направам
Обожавам плетенки Летово многу ми се допадна Waterfall плетенката како стои.Единствено криво ми е што не знам сама на себе да си ја сплетам
Нема плетенка која може да се направи на степенеста коса. Иначе јас премногу ги обожавам плетенките Нон-стоп косата ми е во плетенки. Ги носам:внатрешна плетенка,обична,репче па плетенка,настрна плетенка,рибина коска,мали плетенчиња низ косата
Сестра ми (која инаку има доолга, гууста коса) често ми е модел за правење плетенки, рибини коски и такви чуда. Во последно време тренд и е оваа „водопад - плетенка“ која е многу проста за правење а штосно изгледа. Еднаш успеав дури и ваква да и направам
mmm ептен е убава браво за тебе ја мислев дека се многу тешки ама кога пробав уствари излезе многу лесно
Не ми стојат лошо, али претерано ме мрзи да ги правам. Иначе најубави ми се рибина коска и онааа бушава плетенка настрана
Обожавам плетенки и дури можам да кажам дека секогаш косата или ми е во плетенка или во репче.Ми се допаѓа како ми стојат , па затоа и си носам
Јас имам виткана коса, и степенасто пострижена, и плетенките ми претставуваат проблем. Дали некој е во истата ситуација како мене? Отворена сум за предлози во однос на фризури со плетенки, бидејќи ги обожавам
Овде ми се соберени 3те плетенки во репче бидејќи ми сметаа претходно. Инаку како водопад ми дојде некако косата, и многу ми се допадна