и јас мн сакам да плетам и плетам секакви плетенки па дури и со вуница еве ке ставам две слики што има плетено ваква плетенка..........ова вторава не е од плетенката што ја плетев јас по што не ја сликав а иначе таква беше само косава беше кафеава
обожавам фризурчиња со плетенка горе да дојде како венче или така нешто...многу ми е женствено како да носиш некој украс. Цела коса во плетенки ми е некако премногу!
Вчера за првпат носев плетенка настрана и бев пофалена од цело друштво дека убаво ми стоела , дека почесто треба да експериментирам со косата вака нешто само во плава боја
http://hairstyleschats.com/wp-content/u ... d-Updo.jpg Вака ми беше сплетена косата претходната недела.Не е потребно многу време ама косата вака изгледа прекрасно!
леле сто пати барав на интернет некое видео за внатрешна плетенка и пак не најдов ај ве молам ако има некој , некое видео нека постира :/ благодарам однапред..
Еве и од мене еден линк.....верувале или не еднаш го изгледав и веднаш порбав на мојата коса и многу е лесно,многу полесно од внатрешна обична плетенка : http://www.youtube.com/watch?v=q5tMtcBF ... re=related
ех како ми дојде објаснувањево како јагода на шлаг во поаследно врем горам за ваква фризурка дури и на десктопот имам слика со таков хеар стајал
Уф што желба имам да си направам рибина од онаа настрана ама како што е во видеото на Вајлд, ама ништо кратка ми е косата.
Рибината е лесна за правење одма ми успеа ама мака мачам со внатрешните. Имам обиди али никако да им го фатам редот како што треба и ми излегуваат неуредно. Од туторијаливе на YouTube не можам убаво да видам на кој прамен од 3те во плетенката треба да се наддава коса, кога плетат прикриваат и не можам да сфатам точно. Може ли некој што знае да ми каже на пример кога треба да земам прамен од десно, на кој од прамените треба да го додадам? Среден, лев, десен, од доле или од горе треба да излегува праменот на кој се додава...? Или ставете некој туторијал кај што се гледа постапката, јас не успеав да најдам таков
чекам уште малку да ми порасне косата, па плетенки да си направам ! знам неколку вида да направам, само долга коса ми треба. -.-
Плетенки плетам само по дома, и кога ќе испаднам само ги пуштам. Тоа ми е омилен начин на виткање на косата и најубави брановидни прамени ми испаѓаат тогаш.