Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Повеќе од 20 загинати во невремето што го зафати Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 7 август 2016.

1. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Почната во време на СДСМ а довршена во време на ВМРО.

На Olgica.bu му/ѝ се допаѓа ова.
  2. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Од страна сум и само можам да видам што смеам очигледно. Зошто не се бара помош од интернационална феџерација на црвен крст да ги изорганизира, да ја примени соберената помош, оти очигледно е некој поим нема а ако три дена нема некој однесено на луѓе да јадат? Кал има натака некој ќе загваца ќе се исфлека. Видеата со жените што плачат, а колку уште има од тие кај кои никој не стигнал? Па мајка му стара, ама стварно, ќе се исчисти, ќе се санира, ќе се помогне тоа од црвен крст, ама моментално и гладни и болни се луѓето, шокот напанагон. Греота е, не сум знаела дека толку ни се неподготвени луѓево што треба први да стигнат на помош. Страшно!

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    4.079
    Знае некој како се стигнува до Стајковци сега? Кој пат е пуштен за граѓаните? Сакам утре да одам да помогнам, па ме интересира од каде најлесно ќе стигнам, од која страна е најпристапен патот? Со кола како е пристапно, место за паркинг има?

На fallenangel и Petar80 им се допаѓа ова.
  4. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    /
    Контактирајте ги лугето што ја водат страната за помош на фејсбук, секој ден минат и одат и најдобро знаат каде е преодно,ќе ви одговорат побрзо од овде.

На joy1 и Petar80 им се допаѓа ова.
  5. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Прееска (21:00ч) од Стајковци си дојдов по обиколница, само внимателно возење зашто понекаде уште има неисчистени наноси на земја и подигнат и пропаднат асфалт, а ништо од тоа не е обележано со било каков знак.
    Пристап преку Ченто беше единствена опција деновиве, но само порано поаѓање ако имаш намера да одиш од таму. Гужва е. Патот е оштетен и лом па внимателно со возилото.
    За пристапноста зависи во кој дел на Стајковци ќе одиш. Зависи и колку механизацијата ги чисти улиците бидејќи наносите, поплавениот мебел, оштетена покуќнина и се останато се фрла и изнесува на улиците, а од таму во камиони. Така, час има делумно чист премин, час е блокирано извесно време. За паркинг сама ќе си се снајдеш.

Кога ќе имам време ќе напишам пообемен пост, но не верувајте на се она што се просерава по твитер, фејсбук и портали бидејќи голем дел го пишуваат ретарди заковани и немрднати од пред компјутер.
    Во Стајковци од сабота е апокалипса.

На galapce, Victorian, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  6. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    7.475
    Во четврток и петок,повторно обилни дождови и грмежи(facepalm)

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    /
    Корто не така, ќе пишам после. Сега пиши. Изнеси што имаш и што знаеш или трај зи. Ние од страна од вас ни останува отизнаеме медиумите се цензуирани, сите ли да чекаме од после кога е одобрено, од како е ок некој да одобри ај прати го сега. Бетер сте од владиниве портали искрено.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.994
    Допаѓања:
    135.326
    poplava.jpg

како не ги гризе совеста да користат такво нешто, наменето за оној на кој стварно му треба

На galapce, Mr. Right, okcenzi и 6 други им се допаѓа ова.
  9. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    @imelda
    10 саата дневно црпам и ринам кал, рибам и буткам вода у гумени чижми. Уплати ми еден Спа пакетич па ќе жртвувам дел од мојот малкучасовен одмор за ти и другите од страна да бидете well–informed. Во спротивно, реков ќе пишам кога ќе можам и тоа ќе биде тогаш.

На kosmodiks, galapce, Victorian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
  11. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Не е важно дали нападнатиот е од СДСМ, од некоја друга партија или сосема неутрален, бидејќи пред се е човек!!! Со кое право тој од ВМРО го напаѓа за нешто што кажал? Мора сите 100% да имаат исто мислење со владеачката партија и мора за се да бидат поддржани, инаку ќотек ќе си добијат. Доста е веќе!!!
    И доста само одат да се сликаат пред камери, нека земат нека си ги извалкаат малку рацете, нека им помогнат на настраданите. А за пред камера секој може.
    И што е важно дали го прекинал одморот или не? Што беше толку бомбастична веста? На народот во тие тешки мигови не им е потребно да им се шета некој пред нос и да се слика за на телевизија, туку им е потребно некој таму да отиде и со своите две раце колку може да им помогне да се справат со тешката ситуација.
    И наместо да се градат споменици на секој чекор, со тие пари сите села можеа да се направат да бидат како градови, целосно све да се реконструира. Ама не побитни се барокните фасади и спомениците, што е важен народот.:@ :envy: :punch:

На iloveyou29, ph.orhideja, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Херкул

Херкул Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.295
    Денес бев во Стајковци и видов нешто слично како овој Александар. Еве што видов:
    Генерално владее доста нервозна и напната атмосфера меѓу селаните.
    Политичарите доаѓаат и се сликаат (лапаат политички поени на нивна несреќа)
    Селаните се бунат зошто некои пунат цели подруми со води, облека, памперси, а некои уште позагрозени немаат ич.
    На една баба и однесовме вода и нејзиниот комшија ми ја сликаше регистрацијата на колата и рече ќе ме пријавел зашто не сум му донел и него :) Му ја покажав и личната карта ако сака да ја слика.
    Донации треба, ама најмногу е потребна машка рака со лопата во неа бидејќи има доста кал за вадење од домовите. Многу е важно да се извади водата, за да нема инфекции и за ЕВН да им пушти струја (засега не може да им пушти затоа што ќе се запалат инсталации)
    И тоа, жална глетка во секој случај, како бомба да паднало.

На iloveyou29, fallenangel, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.994
    Допаѓања:
    135.326
    Screenshot_10.png

ова е пост од личност која директно доставува до настраданите, не преку месните заедници или црвен крст

На iloveyou29, galapce, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  14. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    A , lugevo site se slepi i gluvi? Aha,da. Sakas da kazes montaza e?
    Ili kako komu mu odgovara taka ke go gleda videoto, nekoj rozovo, nekoj portokalovo, nekoj crno....
    Recnik,na nivo- gomna ccc.
    Tie od Vmro se cvetovi za mirisanje, drugite se shut.
    Ajde vidi mu ja oblekata na napadnatiot covek i na napagjacot.Edniot e so kal do gusha, drugiot so penkalo i papka vo race, se snima covekot ej , za na Tv.
    Sramota!
    Zalno e ova sto se slucuva, na celata ovaa maka uste vakvi ispadi da gledame. Cel Balkan se cudi so videoto, i ne bilo vistina??? DIKTATURATA prodolzuva... Zalosno e seto ova da se gleda vo momenti na golema tragedija koja odnese covecki zivoti i nanese golema steta.

На iloveyou29, galapce, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.000
    Значи во една денешна (т.е веќе вчерашна бидејќи помина полноќ) статија некој ги скоро речи ги ископирал моите зборови кажани тука а и на друго место...
    Не можам да го копирам текстот од телефон, долг ми е многу е можам да селектирам...
    Ама убаво напишано..
    ...според мене. Како јас да сум го пишувала види молимте:lol:

http://faktor.mk/2016/08/09/vladata-na-test-ima-li-znaene-da-se-sprechat-vakvi-katastrofi/

На galapce и Victorian им се допаѓа ова.
  16. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Речникот мој во врска со сдсм останува ист и за мене се ГОМНА, истото важи и за ВМРО и не ми ги превртувај зборовите која јасно напоменав дека не сум на нивна страна ( од двеве партии). И да овој поттчково дошол намерно да прави тензии, а никаде не го оправдав напаѓачот. И јас сама постирав текствои каде бмровци делеле само на свои луѓе храна. Прочитај убаво прво па после разлабавувај за мојот речник ГОМНА СЕ ГОМНА кои ми ја ништат државата и народот.
    И ич не ми е гајле дали тебе те боли мојот речник за сдсм.

На Dust и Victorian им се допаѓа ова.
  17. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191

Господ да им е на помош на сите загрозени луѓе.

На cresa-jagoda, Victorian и referentka им се допаѓа ова.
  18. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
  19. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.572
    Тој што го нападнале од СДСМ бил волонтер,помагал за тие три дена.
    Греота за загинатите и нивните семејства и сите што се оштетени,сеуште сум без зборови.:(

На iloveyou29 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Kade gledas izvrteni zborovi???
    Toj zbor sto go koristis mozes da go zamenis so soodveten zbor.
    Od kade ti zakluci deka e namesteno seto ova? Toa jas pisav.
    Narodot do toj stepen e podelen partisi i unisten vo isto vreme, taka da bez razlika koj e da e VaKVOTO odnesuvanje i toa javno treba da go osudi. Za zal na tugja nesrekja se vmesala niska politika.
    Hoho, te boli? A, kade?

На LollySky и cresa-jagoda им се допаѓа ова.