Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Повеќе од 20 загинати во невремето што го зафати Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 7 август 2016.

1. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    143 400 број за донации, од сите мрежи....
    Донирајте , не знам што повеќе да додадам !
    Прв и последен пат нека е ова што го доживеав за мои 26 !

На crazylady, Outlook, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  2. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Страшно! Комшијава мој,му удри гром у куќава има дупка на таванот се што му е бела техника дома му изгоре. Страшна работа. Колега на таткоми му се јавува синоќа му вика "Брат,нема да успееме брат,готово.Брат многу вода има". Таткоми незнаеше како да го смири. Снема мрежа.Никако неможевме да се слушнеме и со фамилијата во Стајковци ниту со другарот на таткоми. Се чуствувам беспомошно бидејќи ништо неможе да се преземе. Лошо време! Сабајле дедоми ми вика, " дете, далечна '63та имаше земјотрес,недај боже да се повтори, сакам овие останати години од животов мирно да ги преживеам." Срце ме заболе. Таткоми е роден за време на земјотресот '63 ,дедоми ден денес кажува кој страв му се влеал во коски тогаш. Нејсе, друг ми е муабетов. Донирајте,излезете на терен ако можете, ние еве комшии најблиски му помагаме на комшијава колку можеме а и праќаме донации на луѓето во Стајковци Сингелиќ и Арачиново . Срцево ми се кине. Гледам на вести плаче стар човек сопругата му е повредена. Сочувство до семејствата чии најблиски загинаа. Мојата фамилија од Стајковци е една од загинатите.
    Да се помолиме,да побараме мир. Да подадеме рака и помош ;(

На crazylady, Mari*, Outlook и 6 други им се допаѓа ова.
  3. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    35.590
    Дајте ве молам, без оправдувања за надлежниве. Овој криминал што се прави со години, ништо не го оправдува. Точно, невремето не можело да се спречи, ама можело да се ублажи доколку инфраструктурата е на потребното ниво. Сведок сум на тоа како се прават улици кај нас. Плукни залепи. Токму сега до нашата зграда се прави една и гледам како оди тоа. Одводот т.е цевките за атмосферската канализација се со сличен дијаметар на тие што ми се во кујна. Значи... што повеќе да се каже.
    Некој спомна дивоградби. Можеби.. Ама кога градот Скопје ти наплаќа данок на таа дивоградба, во сметките за вода ти стасува и за смет и сите пропратни трошоци, значи дека ти иако дивоградба придонесуваш кон буџетот на градот и градот знае дека постоиш, па така кога ќе ја планира (што кај нас е мисловна именка) инфраструктурата, треба да ги земе сите параметри предвид. Ама... како што реков погоре, плукни залепи е кај нас. Не се гледа тоа што се става под земја, па затоа не е битно. Спомениците и чешмите и фонтаните се многу побитни. Епа еве ви ги сега!

На mula, Rama, sparklie и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.999
    Има пунктови скоро во секој град. Влези во групата на ФБ ќе најдеш се..
    Групата ја постирав во хуманост..

На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    Знае ли некој дали има отворено интернационална линија за донирање средства?

6. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Уште вчера кога почна силно да дува, не очекував толку лошо да биде. Имало и досега бури со штети, ама ова вчера беше нешто што не сум видела од кога знам за себе :x. Уште па кога слушнав дека дури 20 загинале. Сочувство до фамилиите на загинатите.
    И можеби можело да се спречат поголеми штети, но невремето вчера беше пресилно за на било каков начин да спречиш штети. Арно што Вардар не се излеа.
    Сега останува само да помогнеме на настраданите кој како може.

На Abeja и zhap4e им се допаѓа ова.
  7. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    14.447
    Има ли пунктови во другите градови? Инаку сочувство до семејствата на сите загинати.Навистина ова е катастрофа.

8. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Најблиската фамилија ми живее во Стајковци.
    Мајка ми сабајле ми кажа едвај го добила вујко ми на мобилен. Рекол дека они се добри, и дедо ми во последен момент го извадиле од водата во долниот спрат и го качиле горе некако, едвај одел од ладно.
    Добро е барем што горниот спрат им е добар, и од ординацијата само подрумот е поплавен изгледа :(
    Сочувство до семејствана на загинатите, јас искрено кога слушнав дека они се добри ми олесна, страшно стварно.

На crazylady, joy1, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Aj da ne se lazeme deka ova e delo na harp sistemot?koj verovatno ima za cel rusenje na vladata na gruevski.

10. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    7.475
    Даааа бе,нема информација за Вардар:(

11. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Ова е дело на климатските промени, кои како и во целиот свет така и овде се чувствуваат.

На La.loca, fallenangel и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.693
    Допаѓања:
    79.837
    Дојдоа времињата, ете го потопот... :D
    Шала на страна. Ова не е за шала. Жал ми е за жртвите, нека почиваат во мир, жал ми е сите кои претрпеа штета од оваа катастрофа... Нашава земја некако не може да се справи со овие работи... Разочарувачки. Во други региони имало пострашни случаи и брзо се опоравиле но кај нас... Се виде и зимата кога заврна снег и одма струја снема, отсечени села... Каде бе вака? Океј, разбирам јас тешки се тие катастрофи и не се санираат лесно, божја сила... не знам каде беше во која земја, штета од земјотрес, сабајлето урнатини а вечерта веќе се средено беше. Кај нас е тоа невозможна мисија и од ова штетите долго ќе останат... туку да помогнеме ние што можеме за донирање...државава ни спие.

13. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Само пренесувам:

Vlatko Vasilj·
    143 400 - БРОЈ ЗА ДОНАЦИИ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО ПОПЛАВАТА ОД СИТЕ МРЕЖИ!

14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Луѓе знае ли некој дали преживеало бебето заглавео во колата која ја однела водата? Уфф се испотресов
    @buba4e89 два три бедоксини обавезно да испиеш.

На joy1, buba4e89 и kjukli им се допаѓа ова.
  15. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Толку сум огорчена што не ми се пишува...

Само тој кај Веро Центар. е собирен пункт или има и други во Скопје. На свекрва ми и давам инструкции по телефон што да соберат, без кола се луѓето.

16. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Голема трагедија е ова што се случува. Не е време да се обвинува кој е крив кога невини луѓе страдаат.
    Тажно, Господ нека ни е на помош, да не чува сите.
    Сочувство за семејствата на загинатите.

На girl-miri и anaja1 им се допаѓа ова.
  17. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.981
    Прочитав џемпери,а јас немам.Имам полувери,баба ми ги има направено од порано за зимски времиња па не знам дали да ставам во пакетот или не?И дали им се потребни фармерки бидејќи никаде не прочитав?

18. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    514
    Lugje mnogu loso bese cel dvor mi se poplavi podrumot full bese do gore so voda , celo maalo ista situacija , kaj edna komsika deka ima kao so skali i pod zemja napraveno ko dnevna i kujna i sve samo so renovirale sve otislo, na drug komsija santimetri se vo prasanje kukjata da mu padne poz zemja ogromna dupka u dvor se napravila, vo nasata stara kukja vleze voda srekja novava e podignata malce inace ista sudbina ke bese i sto e najtragicno od fabrikata cementara so imale sopstveno ezero da ti preteklo i celi dvororvi ni se crni nafta li e katran li e nz so e ali unisteni ni se celi dvorovi smrdi nemate pojma, zvonime na site mozni sluzbi nikoj ne se javuva. So drzava ke bevme ja ne znam stvarno ...

P.S. se izvinuvam za latinicata od tel sum :)

На Mr. Right, referentka, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    2.949
    Никoгaш немa дa сфaтaм кoј и дa е нa влaст, дa не пoпрaви штo е зa пoпрaвaње, кoлку тoлку дa се ублaжaт oвие немили нaстaни.
    Кaкo мoже дoтoлку дa се без сoвест

И иaкo не е пoврзaнo сo темaтa, зa студентските дoмoви истo, пa фрли 5-6 милиoни нaпрaј ги сите, ем немa oпoзицијa дa те збoри ем ќе бидaт зaдoвoлни студентите.

Еве издржaнo мислење зa пoплaвиве

http://www.igeografija.mk/Portal/?p=6662
    Кликнете 2-3пaти aкo не ви oтвoрa oд првa

Пoентaтa е кaкo дa се спречи или ублaжи, a oткaкo ќе се деси...oстaнувa дa дoнирaме

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.755
    Неможам да поверувам дека се случува кај нас , многу ми е жал..... Не ми се јасни луѓе што мешаат политики, природна појава е ало....Нема спас, од ова нема спас......