Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Повеќе од 20 загинати во невремето што го зафати Скопје

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 7 август 2016.

1. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    FB_IMG_1470646442524.jpg

На fallenangel, Mr. Right, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.981
    Прво ќе кажам дека сме сограѓани,а пред се луѓе и треба да си помогнеме.Таа облека која што ќе ни стои спакувана во плакар можеме да ја дадеме на некои луѓе на кои навистина и треба.Мислам дека е бедно да се коментира дека тие што велат „ако им е“ се страшни мизерии,бидејќи ако на нив им се случеше истото ќе паничеа,и ќе креваа се во воздух.За бројката што ја велат дека е 20,а всушност е 50 со изговор да не се паничи е патетична.Свесни сме сите дека во последно време имаше разни катастрофи и разни напади ширум светот.Читам статуси во смисла „Каде се тие што даваа за Париз,Германија,Србија а ги нема сега да си помогнеме сеа“.Инвидуално право е дали некој ќе донира.Некои луѓе можеби немаат средства,а некои можеби неќат (ете не знам зошто,но и тие ги има).Мило ми е што има луѓе кои сакаат да помогнат.Знам едно,а тоа е дека никој нема да знае како е чувството да си без кров,и без фамилија се додека не го осетиш тоа на своја кожа,а ако ние не си помогнеме меѓусебно,тогаш нема кој.

На Girly90, Someonespecial, mode-kristina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.507
    Мило ми е што стига помош од сите страни , и јас лично донирав ,бидејки знам како е , но има нешто што ме јаде :Во мојот град во 2014 година не зафати снег и тоа можеби заврна 1,60 см , надвор беше -18 степени а една недела цел град и околината немавме струја ( имаме шпорет на парно која што пумпа работи на струја ) , лекови ни беа потребни,храната во фрижидерот ни скапа, а надвор не се излегуваше , ниту дојде некоја хумана организација .Срека не измрзнавме ,само бевме гладни и болни заради студот . Тогаш ни се оштетија многу апарати ама никој не дојде кај никого да му помогне ...Струја ни пуштија после една недела за Божик! Бидете сите сплотени заедно , но Македонија не е само Скопје , и другите градови имаат доживеано катастрофи , али никој не се ангажира да се превземе нешто .

На SV1911, Wahnsinn, Espadrila и 8 други им се допаѓа ова.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Кај нас почна, кај нас заврши, кај нас врне... Од кај знаеме ние од кај сте, па што пишувате КАЈ НАС? наместо изразот кај нас, пишете кое место е тоа барем да знаеме до каде е невремето. Пишете населба или град...
    Вакво невреме ни сум видела, а се надевам дека нема ни да видам. Тие прејаки громови, светкања, пукања на сите страни, буквално ко дење надвор беше... Мислев крај на светот дојде.
    Никогаш да не се повтори вакво нешто.
    И баш ми е мило што се уште постои човечност во луѓето. Собрани се 5 милиони денари, храна за 10 000 луѓе, 5.5 тони вода, памперси, тоалет, облека, свеќи...

На Dust, JuLleE, fallenangel и 6 други им се допаѓа ова.
  5. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Квази-новинарство. Не се отворила сама дупката, туку копано си беше тука, само се наполнило со вода и не било прегледно. И "Борис Трајковски" ("Првомајска" по старо) е ова, а не "Србија". Користат вакви (не)прилики самопрогласениве новинари за да напишат некоја глупост...

На SV1911, okcenzi, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Сета облека и обувки со години ја носам во "Црвен Крст" , се надевам разумно се дава онаму каде е потребна. Сега останува само парично да се помогне, или на пунктовите на Црвен Крст.
    143 400 - ДОНИРАЈТЕ !
    100ден. Ниту ќе се осиромашиме, ниту ќе се збогатиме од нив.

Патем на прогноза по петок предвидуваат невреме.
    Јас еднаш имам преживеано гром, на вчерашен ден, не знам со кои сили трчав на 6ти вечерта на тоа невреме, до паркинг за да влеземе до кола. Сакавме преку обиколница , секунди беа во прашање да не предомислат да свртиме преку нас. Железара.
    Страшна глетка , на помош денешниов празник Св. Петка , нека не чува од полошо !
    Се надевам дека ја грешат прогнозава.
    Лесна им земја на починатите . :( ;(

На Olgica.bu, fallenangel, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  7. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Makedonci od Canada i USA koi ste na forumov a mozebi ne ste cule, ako ne ste vo moznost direktno na Crven Krst vo MK na nivnata devizna, od Canada i USA ima UMD otvoreno opcii za donacii preku organizacijata.

If you reside in Canada, please click here and select “Macedonia Flood Relief Efforts” in the dropdown:
    https://www.canadahelps.org/dn/15031

USA link:
    https://act.myngp.com/Forms/9091490615531014144

На tina-63 и Victorian им се допаѓа ова.
  8. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    А да помогневте малку на терен наместо да зборувате? Не ќе беше лошо? Вашите срцекршечки приказни и колку вас срцето ве боли за поплавите нема да го исчистат сметот и санираат штетите.

На Abeja, iloveyou29, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ива не не прави ништо поразлични од оние,Ако им е..

Се изначитав разни статуси кои наводно треба да бидат хуманитарни.
    Еден од нив
    Утре со секоја испиена пијачка во тој и тој кафич,донирате 10 ден за настраданите.
    Ова мене ми личи на се само на хуманост Не.

Донирај и кути,се друго за мене не претставува хуманост. Јес да помагаш ама џабе кога накажуваш.

@Artista се согласувам со тебе само наместо а да излезеТе,да пишеше да излезеМе.

На Antebellum, Espadrila, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  10. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.169
    Допаѓања:
    50.565
    Страшно беше вчера иако не сум од Скопје какво грмење какво светкање беше немам зборови :x Цела ноќ неможев да заспијам, се покрив со ќебето од страв иако се препотив од жешко :sweat: и сега слушам како да грми се надевам дека ми се причинува.

11. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Кој тоа ти вели дека јас веќе не излегов?

Прашањето постави го на 98% од форумските принцези и нивните крокодилски солзи по форумов. Во Стајковци не треба лажни крокодилски солзи и фб статуси, туку човечка рака.

На Abeja, cresa-jagoda, Tajnaotrovna и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Дечко, ај не јади многу бурек, ок?

Некој врти и донира, некој купува и носи на штандовите, некој го отвара домот за настраданите- секој помага во склоп со своите можности и способности, како и колку може! Дали ќе однесеш вода или ќе копаш, битно си постапил човечки и си помогнал! Ама да си набиваме грижа на совест едни на други и да се прозиваме кој повеќе а кој помалку помагал? Срамота, навистина!

Ние дома „само“ дониравме! Јас, што во живот немам фатено ни лопата ни копач, нема што да барам на терен. Во најдобар случај само ќе им сметам на останатите, во најлош мене ќе ми треба лекарска помош ама во секој случај полза од мене таму ќе нема.

Последна измена: 8 август 2016
    На theowndemon, darcy, larrachi и 19 други им се допаѓа ова.
  13. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.169
    Допаѓања:
    50.565
    Еве го почна пак да грми значи нема крај и нема:@
    IMG_20160808_160512.jpg

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Кога кажувате ,,ЕВЕ ПОЧНА ДА ГРМИ,, или ,,КАЈ НАС ПОЧНА ДА ВРНЕ,,...може да пишете од каде е тоа ???

На theowndemon, larrachi, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  15. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    На Фејсбук има група Хуманитарна помош за поплавените семејства, се организираат волонтери (за превоз, за штандовите ), како и медицински персонал. Доколку некој може да помогне, имаат оставено броеви, исконтактирајте.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Изгледа треба да се сликаме со пакетите вода, пошто ако не сликнеш и обавезно да пишеш што си направил, колку пати си свртел, и колку конзерви си пратил, не ти се рачуна. :hai:

На LivingGlam, mami blue, Girly90 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Не знам дали и колку ве има на темава од поплавениве села Сингилиќ, Стајковци, Смилковци и Црешево кое патем никој не го спомнува, а од Црешево има 3 жртви. Јас сум од Црешево и бев дома за време на невремето, тоа беше страшно. Небо и земја се споија. Асфалтот од улиците ископан и однесен. Дрвја и бандери попаѓани на секоја страна. Фолиите по полињата со се шипки никаде ги нема, се е рамно. Кога се смири бурата и кога излегов на улица видов дека уствари улица нема, асфалтот однесен, камења како карпи донесени надоле од водата. Пустош. Куќи поплавени, луѓе растревожени.
    Ова никогаш да не се повтори, сочуство да семејствата на загинатите, нека почиваат во мир .

Донирајте и помагајте колку можете, верувајте дека на многу семејства им е потребна помош.

На SV1911, mami blue, theowndemon и 10 други им се допаѓа ова.
  18. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Не се карајте.Во вакви несреќи треба да сме најсплотени и најединствени.Во вакви ситуации треба да се учиме дека сите припаѓаме на едно јато!
    Донирајте,помагајте кој колку може,бидете пример за хуманост.

На iloveyou29, zhap4e и Victorian им се допаѓа ова.
  19. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Зошто се расправате во ваква ситуација?! Наместо сите да си подадеме рака и да го претрпиме најтешкото ,ние очи извадивме.
    Албанци -Македонци ,абре зар е важно кој кого спасил ?!
    Доста овие глупости по форуми ,по фб и што ли не !
    Грујо, Заев , Коце итн ДОСТА !
    Ако било што би било ! Бог така сакал и ете биднаа , ама пак не ни текнува зошто .
    Земете донирајте ,помагајте на лице место ,со зло никој ,никому не помогнал .
    Деца гинат , а ние овде ќе се расправаме за Грујо и Заев ,таа политика ве отру веќе !

На Annath, iloveyou29, fallenangel и 5 други им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Кружи информација дека донираното се злоупотребува. Колку е точно ова?