Поврзаност на коронавирусот со 5G мрежата

Дискусија во 'Коронавирус' започната од нина122, 27 март 2020.

1. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    На тоа и мислев од самиот почеток ама сепак се разбравме..позз Тан4енце :**

2. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Има итоа каква поврзаност. Претхoдно со секоја нова Г мрежа излегувал вирус.Ова шо се дешава сега е Хибридна војна,вирусот е од љиљак ама одработен во лабараторија и да се наметни тезата дека од кинезите шо јадат. 5Г мрежата е борба помеѓу големите, сите имаа своја, САД-ЕУ, Русија и Кина . Целта е за полесно контролирање на без пилотните дрониви, авиони и роботиката фактички за воени цели. И самиот Столтенберг изјави дека секоја членка на НАТО е потрбно да има 5Г во случајов ние ќе ја користиме Америчката. Сее за интерест.

Последна измена: 29 март 2020
    На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Ај ме интересира направи ретроспектива кога и за кој генерација од мрежа излегол вирус. И како ние ќе ја користиме америчката, тука баш на што мислиш не ми е јасно. Има ралични 5г мрежи, Америчка, руска и кинеска... не те разбирам

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    1.963
    5G интернет

На Amellie13, Мариаа., buba4e89 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Почни да читаш гео-политика и ќе ти стани јасно.

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.045
    Допаѓања:
    188.029
    Кај читаш ти гео политика @Волшебникот ?8-|
    Многу сакам геополитика
    :nod:

7. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Секаде.

8. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    616
    Погледнете го видеово, интересен е моментот за медиумите

Последна измена: 29 март 2020
  9. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Незнам за гео политика, ама тоа што горе го наведе, дека ние користиме амерички 5г, е очигледен факт дека незнаеш ништо во врска со технологијата, а особено не со 5г и зошто така се вика.
    Затоа ти кажав наведи конкретни информации и податоци и не треси нешто од ракав што не го знаеш.

10. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    @Besmrten што го прикачи видеово погледни го.

Секоја сила има своја 5Г мрежа, ако познаваш гео политика и ги воочуваш реалностите ќе разбираш се шо се дешава.

11. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Ако ја најдам сликата како со секое појавување на нова Г мрежа излегувал вирус ќе ја прикачам.

12. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Колку години имаш? ако не е тајна вака...

13. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Нее тајна, 14.

14. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    @DiCaprio може чичко да ти биде :D

На buba4e89 и DiCaprio им се допаѓа ова.
  15. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Ова е мое мислеље и не мора да биди прифатено доволно е да се почитува демократски.
    Нема врска годините, важно е кој како размислува. Тој можи ќе ми кажува од технолошки аспект затоа и не се согласува, јас од политички-стратегиски аспект кажувам.

Јас произлегов со мое мислење, сее во рацете на гео-политиката. Ме праша како ќе ја користиме америчката. Ќе ја користиме пошто сме на оро со НАТО, самиот Столтенберг го изјави тоа незнам шо има филозофија тука, сигурно ние нема да произведиме 5Г. Целта е трката, меѓу САД, Кина и Америка. Зошто америка го турна Хуавеи? Беше подобар во развивањето на 5Г и пред сите и на чекор да го прелета Ејпл..

Последна измена: 30 март 2020
  16. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Дете , и да не си 14 и да си 24, нема врска годините, и го почитувам твоето мислење, како и секој што има право на свое мислење. Но во оваа ситуација, твоето мислење е спротивно на фактите кои неможе секој да има свој факти туку тие се единствени и се така.

Прво од научен аспек. 5г значи мрежа од 5та генерациј, како и 4г мрежа од 4та генерација и сите останати наназад се означени со генерација на развој на мрежата за пренос на податоци и комуникации. Ако се навраќаме наназад ќе стигнеме до почетоците на ваквиот тим на мрежи телефонска, телеграфска и до one way and two way communication па се до ARPANET. 5г мрежата е единствена мрежа , како што е 4г односно мрежата од 4та генерација, надградена и подобрена за извршување повеќе операции со поголема брзина. И таа е унифицирана, односно неможе да има секој своја мрежа, бидејќи функционира на одредена фрекфенција како и 4г.

Од Гео-политички аспек, почетник на развој на мрежава и меѓу првите тестирања ги изврши кинеската компанија Хуавеј, и затоа западот односно Америка на почеток имаа негативна кампања поради кина. Факт е дека секоја држава ќе ја користи 5г мрежата, неможе некој да користи вака некој поинаква, тогаш неможат да се праќаат податоци, нити американците на кинезите или обратно.

Не верувај во се што ќе видиш и прочиташ. Можам јас да напраам своја веб страна за два дена, и да шлапам статии какви ќе посакам. Може некој да ми забрани? Не. Не верувај и во секакви слики, се трпи интернетов.

На Pixi5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485

Тоа шо се трудев да го кажам,.сега го кажа ти. На ова, надврзи ја уште и гео-политичката стратегија.

А за генерација знам дека е 5та. Ама и зрачењето е поголемо, оваа 5Г е 50-90Ghz ги дезиоринтира пчелите бар демово.

Ти кажуваше од технолошки аспект, јас од политички.

Океј е се разбравме.

18. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Јас кажувам од двата аспекти. Работам со технологија и можам да зборам за ова бидејќи имам знаење, и можам да ти објасна и посочам.

Баш ме интересира од кај ти е податокот за фрекфенцијава на 5г мрежата, и тоа дека ги дезориентира пчелите.

19. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    616
    Видеото што го објавив јас, таму збора дека претходната 3G и 4G мрежа ги дезиорентирала пчелите и тие го смениле начинот на однесување. А инаку во последниве години иаше голем број статии за тоа дека е намален бројот на пчелите, дека пчелите се многу важни за опстанокот на човекот, итн.

20. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    И тие се штетни ама не колку оваа 5Г која развива 50-90Ghz. Чуваме пчели околу 50 една година беше кризна само, ама за 5Г сите велат дека ги дезиоринтира, осетливи на магнет.