Поврзаност на коронавирусот со 5G мрежата

Дискусија во 'Коронавирус' започната од нина122, 27 март 2020.

1. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Истите ефекти ги носи, и не е случајност. Никој не би рекол дека е случајност кога би ги анализирал работите подетално. Буквално истите ефекти ги носи можеш да прашаш некој кој има познавање во физика или студира нешто слично. Вухан е првиот град во Кина кој има 5Г мрежа. После ова кинезите мрежата ја менуваат на 54-56GHz. И тоа ли е случајност? Многу земји во светот се против 5Г, Македонија е една во првите во светот каде таа мрежа ќе се инсталира. Многу многу се луѓето површни и мислат дека се е добро што доаѓа од запад.

2. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.168
    Зошто извртуваш факти Витали, како само Вухан е покриен со 5џи мрежа кога 50 градови во Кина ја имплементираа? Или тоа не ти одговара па не го читаш???

На magnolija09, Мариаа. и Alisa22 им се допаѓа ова.
  3. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Да моментално сите користат ама не на 60GHz.

4. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.168
    Нели само Вухан имал 5г, сеа па сите користеле:^) Договори се прво сам со себе па после кревај паника тука

На black-angel, lovestoneddd, Alisa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Ти буквално игнорираш што пишувам. Вухан е првиот град во Кина со 5Г мрежа. После случајов Кина мрежата ја префрлува од 60 на 54-56GHz. Има многу држави во светов кои се против 5Г, и не си попаметен од нив ниту некој друг на форумов ниту јас, со причина се против.

6. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.168
    Види да ти кажам, ја нит сум за нит против 5г мрежа. Вујко ми не е директор на Телеком па јас да имам корист од тоа. Ме нервираат фејк вестите што ги пласирате и паниката што ја предизвикувате, ништо повеќе.

На S.W.A.G, Broken♡, lovestoneddd и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Абе не е паника, најди човек кој има знаење во ова поле и ќе ти објасни какви ефекти има 5Г мрежа. Мое е да кажам вистина, а не да убедувам луѓе да веруваат. Во што сакаш верувај, тоа е твое право.

На Broken♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Вухан беше првиот град со 5G, ама сега само во Кина. :lol:

На Annath и John Snow им се допаѓа ова.
  9. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.168
    Читам експерти и ни од далеку не го зборат ова што ти го кажуваш и сеа на кого да верувам, на научниците или на тебе кој ниеден факт не ми даде за да ме убедиш? Ајде дај ми нешто издржано па заедно ќе одиме бандери да бутаме

10. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Како што знам кај нас моментално се тестира. Не сум некој поддржувач, и јас читав дека може да биде опасно и да даде лоши ефекти. Не го оспорувам тоа. Едноставно не сакам да верувам дека е поврзана со корона вирусот, прво заради тоа што е само претпоставка и нечија теорија. Додека не се докаже поврзаноста не сакам миту да шпекулирам ниту да верувам во тоа.

На Vitaly му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Ајде пошто спомна експерти дај да видам, или барем хинт дај нивно име да за побарам сам. Какви добра носи 5Г.

Еве доктори кажуваат ако мислиш дека ја само теории на заговор говорам. Плус ова е една година назад уште пред да се рашири и тестира мрежата. Гаран овие ефекти се 10 пати полоши. Пиши на гугл 5Г сајд ефектс и имаш еден куп предавања и од научници и физичари и доктори и политичари и ИТ специјалисти и што уште не. Ама не, битен е хајпот од запад, дека се што ни носат тие се е добро.
    Ако јас направам на пример технологија која е штетна, и соберам публика и почнам да кажувам дека тоа што го правам не е штетно и се за добро на човештвото дали тоа би го направило мојот изум добар?

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Како доаѓа од запад ко доаѓа од кина, или кина на запад е. За американците да кина им е на запад.
    Еве ја сум стручњак во таа област со компјутери и мрежи. Ај кажи и најди студија која е релевантна и дај ми линк дека таа бранова фрекфенција им штети на луѓето.

Друго, од каде таа информација дека 5г функционира на 60GHz, па некаде викаш 90GHz, па намалиле на 56-57 GHz. Ова не е плинско да намалуваат јачина. Одговорими за фрекфенцијава.

На S.W.A.G, black-angel и Amellie13 им се допаѓа ова.
  13. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Кина не не тера да инсталираме 5Г туку терористичката организација во која влезе северна ви Македонија.
    Овде во Русија ние такви предавања имаме дека на 60GHz работи. Не велам никаде дека на 90 работи, може по грешка да сум пишал, од самиот почеток велев дека на 60 работи. Читав друже, читав насекаде што прават кинезите со 5Г и на која фрекфенција работи, не сум бил таму. Ако ти значи еве ќе ти кажам дека и низ Москва се поставуваа антени за 5Г ама сега се тргнати. Ова никогаш нема да го прочиташ никаде освен ако не ти каже некој што живее овде. Ако си стручњак не ти треба студија за да знаеш какви ефекти има 60GHz и милиметарските бранови од истата.

14. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Па јас погоре многу убаво, опширно и сликовито опишав какви се , што претставуваат и нивната функција на брановите кои ги користат овие мрежи. Незнам зошто не бев јасен и плус го поставив деталниот извештај на АЕК со каква опрема е мерено и што покажуваат резултатите.
    Друга работа, операбилноста на овие системи не е 60GHz, туку во опсег (600MHz-6Ghz) а телефоните ќе користат од 2.4-5Ghz. Не читајте само да е прочитано.
    Тие фрекфенции во опсег од 24GHz-86GHz кои ќе ги достигнува мрежата се за други цели а не за комуникациски врски со телфонска и интернет мрежа. Читајте официјални сајтови, читајте кој опсег зошто е и како е назначен. Не секој опсег значи исто.
    Иначе што помала е фрекфенцијата тоа бранот може подалеку да стигне и да продира подлабоко бидејќи има помала бранова должина и неможе да биде прекинат. Премногу ниски фрефенции во опсег на KHz користат воени подморници кои се длабоко во морињата.

На S.W.A.G, Angie1432, Nithya и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
  16. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Веќе е навреда за интелигенција да се објаснува на темава.

Кои глупости ги земате како факти само покажува колку стварно појма немате а не ни сакате да прочитате.

И да, Шведска има 5г на цела територија од 2018 година.

5г има опсег од 24 до 100 GHz

Читале, не дочитале..

На candy.cane, Broken♡, black-angel и 3 други им се допаѓа ова.
  17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.540
    Се е во ред, на страна теории на заговор и се тоа. Не ја разбирам потребата од 5G. Веќе се добиваме брзо, за 1 секунда добиваме било какви информации на интернет, се е доволно брзо и достапно. Не разбирам како 5G би ни користел, колку повеќе ни треба за да ни е ОК? Наместо да се насочуваат откритијата кон побрз интернет, можат да се насочат кон работи кои би биле покорисни. Јавни прочистувачи на воздух, технологии на соларна енергија, нови начини на рециклирање... било што! Вакви бескорисни работи немаат смисла.

На Broken♡ и Biljarkata им се допаѓа ова.
  18. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Владетелите во сенка велат дека помалку луѓе полесно се контролираат. Како што знаеме популацијата на Земјата расте постојано па во секој поглед на секаков начин се гледа тоа да се спречи. 10 000 деца дневно умираат од глад, вакцина за тоа е храна. Ама за тоа никој не зборува. Зошто? Затоа што политичарите и богатите нема да умрат од глад, нив не ги занима тоа.

19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.045
    Допаѓања:
    188.025
    Веројатно и изложеност на некакви опасни хемикалии може да го има истиот ефект, ама тоа не значи дека хемикалиите или мрежата го предизвикале вирусов. Ниту обратно.

:o Толку напредно? А зошто баш Македонија? И ако е Македонија, зошто има ковид во цел свет?:?:

На S.W.A.G, candy.cane, Broken♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Во Македонија немаше да има воопшто да не ги пуштевте гастербајтерите кои плукаа по Македонија а сега се вратија. Зошто баш северна? Затоа што овде има овци, а додека има овци ќе има и волна. Си играат со 2 милиона народ како им одговара. Што да кажам повеќе за народ кој 30 години го крадат а никој не се буни хаха. Самите дела се кажуваат, се е кажано.
    Хемикалии да, може да го предизвикаат тоа ама зборуваме за нешто кое моментално е познато и се шири и инсталира насекаде тоест 5Г а тие хемикалии не. Нема смисла ова што го кажа со хемикалииве ама ајде.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.