Значи,во ред има повеќе имиња на една раса.Важно е да се работи за истата раса,некој ќе го каже на македонски,некој како во фци стандардот. Колку што јас гледам,се работи за истава раса,а ова куче е до расата, Perro de Pastor Garafiano . Што значи,мојот одговор е точен.
Не е... Проверив сто пати и видов дека не е тоа. Не е овчарско куче и е помало. Elo се вика. Црвено Ело. http://www.superstock.com/stock-photos- ... 848-264426 Aј сега види увери се. Не е истата раса. И не сум до толку тапа во кучињава па да ми кажуваш за ФЦИ стандардите дека кучињата се викаат различно на Македонски. Сепак ќе пуштам нова зошто ја кажав.
Eве една лесна. Апел до Кики, Доби и Мил4енце: Не кажувајте дозволете да кажат другите. Досадна стана темава само исти личности се вртиме.
Да,навистина е здодевно веќе само 4 сме у круг. Ама пак нема никој да се приклучат. Ајде,ставајте полесни раси,ние нема да ги кажуваме нека се приклучат и други. И ајде уште оваа да ја кажам. Пудла ?
и двете се точни но целосно име е стандардна пудла па папилон.папи нека биде следна. Спојлер не сум ја видела во темава, да не бидете се едните исти.
Сакам само да кажам,односно да го повторам правилото на темата,кое е на првата страна. Ставајте цели слики од кучиња и од возрасни кучиња,како би се видела целосната слика и изглед на расата,со што би се намалиле грешките и би се олеснило препознавањето на расата.