Вака ми треба голема услуга од вас девојки/жени, за некој ден ке правиме годишнина од брак (прва) со женами и ми треба некоја убава идеја како да ја натераме да "падне на колена" тој ден. Има и еден проблем јас не сум во Македонија (не е Афганистан многу подалеку). Јас мислам дека овој пат не ни помислува дека нешто ке направам и поради тоа сакам да биде нешто "многу јако". Ве молам за неколку идеи...
Kupi kalendarce, oznaci gi denovite i pisi kako ja cuvstvuvas ljubovta sto ja imate. Spakuvaj go ubavo i dodaj cokoladca vnatre no od najskapite. Cokoladca moze da stavis spored brojot na denovite sto ste zaedno. Nekolku cokoladca odpakuvaj i vo niv vmetni licna poraka na malo livce. Ke pises za ljubovta tamu. Livceto obvitkaj go okolu cokoladceto i vrz nego stavi go originalnoto pakuvanje, folija ili sto i da e za da bide maskirano ljubovnoto livce. Taka koga ke go otvori ke bide prijatno iznenadena i sigurno ke te bakne. Jas barem si go baknuvam mazot koga ke me iznenadi prijatno.
Ќе правиме 3 години на 25декември... на 25јануар му е роденден, а на 19дек му е името....Е сега за името како и прошлата год нешто ќе месам, па не планирам да му земам поклон(или некое винце онака можеби), чепкав по темава па видов за дрес ми изгледа како убава идеа, зш претходно за онака му имам купено знаме ,часовник, зиден саат, новчаник сето тоа од тимот, а бидејќи нема дрес сакам да му купам знам дека ќе се израдува! и шо да му земам уште нешто интересно? Дресовите дали знаете отприлика колку пари се не мора да се оргинал обични нека се? За во Битола ако знае некој? И негде прочитав ама не ми текнува некоја феминка сакаше да прави календар, колку би ме коштало да му однесам слики се да му кажам за кој месец која слика да го направат, не мора голем А4 формат...Фала однапред феминки мои *
Za kalendar javi se vo bilo koja pecatnica kaj sto pravat promotivni materijali. Nema da cini mnogu a i da cini imaj vo obzir deka ljubovta e besceneta. Nema pari sto vredat poveke od ljubovta.Zatoa potrosi kolku i da e za pecatenjeto. Vo odnos na dresot ja ne bi mu kupila dres. Ja bi si kupila nova dolna obleka od viktorija sikret i bi ja oblekla i bi mu dala da me otpakuva kako rodendenski podarok. Mmm, bi mu gi razgorela strastite za negoviot rodenden.
Бидејќи се поклопува со новогодишнава еуфорија мислев да купиш од тие милките со чаша наместо пакетче, да го купиш дресот и да го облечеш (доколку славите сами), во Скопје цената е од 600-750 на неоригиналните дресови. А ако ти останат пари за именденот можеш да земеш вино од страната за персонализирани подароци (ја има поназад).
@Acisal blagodaram @Elence93 заедно со дресот сигурно ќе земам нешто, се мислам за прстен од тхе лорд оф тхе рингс аххаха на мак , нема везе оти мн ги сака па убаво би било и таков да земам, а иначе и јас мислев да го облечам ама ке видиме како ќе биде ситуацијата, да прашав баш за виното им пишав.....фала ти премногу
Ние на 24 месецов правиме 1 година е сеа јас мислев да му подарам рамка со наша слика, чоколдо и капкејк со свеќичка ова со капкејкот го украдов една феминка е сега сакам вечерта да ја зачинам со уште нешто интересно знаете што мислам нели? ќе има свеќи, вино ама сакам уште нешто да не биде еве ти ја рамката и ај чао Некоја идеја?
Почести го со еден стриптиз. или купи секси долна облека со аски на пример. друго не ми текнува,ако ти текне сподели,и ние правиме на 24ти ама февруару.
Јас се потрудив сама да изработам нешто кое ќе го искористам како поклонче тоа е мало кутивче во кое може да се вметне ситно нешто некоја порака или посвета,а притоа и изгледа доста креативно а и сигурно ќе му значи штом сте се потрудиле.Можете како подарок да направите романтична вечер,свеќи,да зготвите нешто,музика и нешто за пиење да наздравите тоа секако ќе ви остане во меморија.Карикатура или портрет од вас двајца е исто добра идеја или да му купите нешто што знаете дека ќе му треба,тогаш нема утка Еве ви оставам и некоја слика од поклончињата и срцињата со кои би можеле да ја украсите собата и да направите поубава атмосфера
Mislam deka podarokot ne e tolku biten kolku sto znaci samoto vnimanie....sto i da e podarokot, dovolno e da moze da se pocuvstvuva trudot sto e daden od sebe da se posveti vnimanie na toj den, da se pokaze deka sepak ne e zaboraven!
Тоа со карикатурата е стварно добра идеја, Јас наместо да испечатам само една наша слика, направив колаж од повеќе наши слики и испадна преубаво. Еве на оваа страна има многу опции за правење разно разни. па таквата слика може да ја ставите и во рамка.. http://www.pizap.com/pizap-app.php?initialstate=collage И ако купувате благо, нека не биде само едно обично чоколадо, нека биде нешто поразлично. Значи во Европа продавниците има разни бомбони, јас си одбрав пола кило со различен вкус, за 200 денари, и таму ги виткаат бесплатно со целофан и преубави панделки. од што изгледа преубаво, дечко ми уште ги нема отпаковано... еве и слика како изгледа...
Значи вака, се ближи годишнината со женска ми која сме тргнати за озбилно и се гледаме скоро секој ден. Сакам да ве прашам кој подарок би бил најдобар за нешто да ја усреќи, кажете некој идеи? p.s не сакала злато сребро
Јас за нашата годишнина летово, направив од стиропор огромно срце и на него закачив преку 50 заеднички слики од 3-те години до сега заедно со срцето
Devojki na 1vi maj pravime pola godina so decko mi aj nekoja da mi pomogne malce.. Sakam da mu kupam nesto i da go iznenadam.. bas onaka da bide interesno. Mu ja kupiv knigata ljubov ama ne mozam da mu ja dadam samo taka..
Зошто да не можеш? Само 6 месеци се во прашање, но сепак ако сакаш уште нешто, можеш ете некои чоколади како што дала предлог погоре феминката.. Инаку јас се мислам дали ми е добра идејава како некој вид на заеднички подарок? http://grouper.mk/skopje/deal/dnevno-koristenje-spa-etno-selo Мечиња, срциња, чоколади, рамки со слики, нејќум, бре, па муж е веќе, а и не ни тип кој ќе се радува на такви женствени поклончиња и изјавувања љубов, јок, еднаш пробав, ме гледаше бледо. Не е романтичен ич, Облека има и повеќе од мене.. Па се мислев за нешто вака. Или масажа maybe? Идеи?
Јас штотуку направив љубовни картички ќе ги испринтам и ќе му ги дадам кога ќе го одбележиме денот кога се запознавме. Можете да го изненадите и без причина ефтин сладок гест . Може и да се урами па да стои на биро во дневан ако заедно живеете.. Еве го линкот http://pho.to/
@kjukli супер ти е идејата! Било кое од ваквите купони што се на групер (и другите страни како неа) како џакузи, масажи, биљард, прошетка некаде според мене се многу подобри од плишани мечиња кои ќе фаќаат прашина, ливчиња со срциња што ќе ги прочитаат и ќе им стојат некаде во фиока, сликички и слично. Едноставно машкте не сакаат такви слатки работи на кои сме се "палеле" ние, пошто едноставно се машки, а макар и 10 години да имаат. А и сигурно нема да им рече на другарите после со воодушевување Леле цел кревет со срциња и ружички беше, прекрасно! А реално секоја девојка сака да биде пофалена пред друштвото.