Убавини! Едвај чекам да пишеш дека го слушна срценцето Добредојде и што побрзо да се преселиш во поубавите теми Пиши ни, со дружење е се' полесно Нешто како да ми студи повремено од овулацијата наваму, не знам што ми е, обично си ми е топло по овулација. Си се топлам со ќебенце и чекам за пет дена да не добијам Правев нови проверки. Хормони сите во ред, брисеви чисти, пап добар. Ве поздравувам и чекам да видам следна која ќе е со две цртки!
Дa зa пет денa дa НЕ дoбијеш Oли стискaм пaлци oд Дoбре дoјде милa и зa брзo дa си oдиш вo нaјубaвaтa темa вo Трудничкo oд Дa ве пoздрaвaм сите Нaјдoбрa и нaјубaвa пoдршкa ве гушкaм сите
Добредојде мила и од мене и побрзо да си се префрлиш во поубава тема. Со силна верба во Бога и позитивна енергија ќе биде се. Ти посакувам се најдобро од срце и побрзо две цртки.
Welcome и што побрзо да си одиш од тука Јас немам искуство со нередовен циклус, другите членки сигурно ќе помогнат со совети. Знам само дека за сѐ има решение, и верба во Господ. На сите да помогне. @verba @Оли чекаме да НЕ добиеш!
Добро утро на сите надежни,позитивни и оптимистични женски суштества. Се извинувам што моето мислење не е одговор на темата,но со оглед на тоа што добив порака од личноста кога го има истото име,verba, како моето, би сакала да истакнам дека моето име е со прва голема буква V. Бидејќи одредени означувања во темава стигнале кај друга верба. На темава, вештерката се' уште ја нема,а прегледот е за време кое доаѓа Одлучив да почекам и да со голема верба видам нов живот
Само да споделам со вас дека вчера прегледот во систина кај Адамоска ми помина супер. Ни ги погледна досегашните резултати и задоволна е од целата ситуација. Предложи мм да го повтори спермограмот и да направи спермокултура (бидејќи нема направено) и јас во месец октомври ХСГ бидејќи на ГАК помина неуспешно. Ми ја виде матката, кажа дека има убава, зрела големина со простор за да се развива плод во неа, јајниците богати со резерви... Ми беше 14 ден од циклус со веќе завршена овулација (пред ден-два). Страшна жена. Таква позитивна енергија ти внесува тоа е чудо. Верувам дека ќе успееме со неа. Сега ќе чекам да добијам во октомври и до 10 ден од циклус одам на хсг а мм на нов спермограм и спермокултура. Само би сакала ако некој има ценовник од систина да прикачо овде, јас не можам да го симнам. Инаку 2.300 ме чинеше прегледот (на 4д ехо) кај Адамоска.
@bela.m Адамоска е супер кога одев кај Лазаревски за првата инсеминација и она беше присутна цело време дури и за инсеминацијата со докторот беше присутна многу смирена и позитивна жена Ти посакувам се најубаво
Мм правеше контрола на спермограм во август месец и нѐ чинеше 2300 денари. За спермокултура немаше потреба бидејќи првата беше уредна. Исто така, поради наодот на првиот спермограм (тератозооспермија), докторот ни препорача да прави ехо доплер на тестиси за да се провери да не има варикоцела. Наодот беше уреден, а ехо-доплерот нѐ чинеше 2350 денари. Јас пак правев HSG во април, и ме чинеше 5500 денари. Тоа до сега имаме испитано во Систина.
Убав текст кој решив да го поделам со вас. Разбирам колку е тешка таа борба, особено кога сите поставуваат прашања кога ќе биде, како да вие не сакате да биде.... голем товар носи притисокот од околината. Трпение, се ќе биде Крст који носе бездетни супружници није нимало лак. Поред тог здравственог проблема, носе и осуду и очекивања околине, па и саме породице, другог супружника ако је проблем установљен код једног. И молим Вас, схватите то није кривица супружника, грех, Божија казна, већ Божија воља, благослов. У нашем народу уобичајено је у тој ситуацији поћи у поход ка гатарама, врачарама, све може сем поста, причешћа, молитве у храму. То не дозволите. Ти људи ће Вам узети огромну количину новца, насладиће се њоме упркос вашем болу а резултата бити неће. Стога, обраћајте се Богу, отклоните онај наметнути осећај кривице јер тек он паралише, нисте криви и нисте криве. Не осуђујте супружника, будите највећа подршка, никада не прекоревајте, јер као што се десило другој страни може и вама, ако не данас, сутра можете пасти у постељу, да ли би вам било мило да вас тада супруг или супруга остави због тога? Ником од нас не би. Заједно побеђујте то искушење, заједничка молитва, обраћање Богу, обраћање где молите оно најбоље за вас, не пород сам по себи, већ да буде како Бог благослови. Ако ли благослови дете, хвала Му, ако ли благослови да не родите, Хвала Му, усвојиће се. Шта би било са дечицом која су остављена када би сви могли рађати? Бог има разлога зашто дете не даје, а Ви то треба да прихватите смирено, хвала Ти Боже што верујеш да смо тако јаки, да приволимо остављено дете, да њему пружимо дом, утеху, васпитање. И не дозволите да вас то удаљи, већ нек вас приближи. И штитите од родитеља својих и других прекоре супруга/е због тога, ником не дајте за право да предлаже развод и слично. Брак је између вас двоје не између вас и деце. Будите снага и ослонац једно другом увек, чувајте вашу заједницу, и трудите се да останете јаки, вољени и да волите упркос том искушењу, који је заправо благослов. Ваш је труд, лечење код доктора, молитва и љубав пре свега! Богородичин венац
Многу убаво! Во потполност се согласувам. Децата не го прават бракот. Децата не се репер за добар и здрав брак. Нормално дека токму заради тоа стапуваме во брак, да основаме свое семејство, поколение и сл. Но, бракот почнува со двајца и завршува со двајца. Децата ги будат најубавите чувства и најдлабоката радост но, ќе пораснат, ќе се развијат, ќе основаат свои домови и ќе бидат самостојни личности... и на крај пак се се сведува на двајцата сопружници. Децата се најголемото богатство и верувам дека ништо не е помило од нив (се надевам и дека ќе осетам на своја кожа) но не значи дека тие го прават бракот БРАК и обратно! Се ќе биде, сите ќе успееме.
Така е, најмногу и затоа го споделив ова, битна е љубовта и почитта помеѓу вас двајца, децата ќе одлетаат од домот, вие останувате. Некои може да имаат 3 деца, ако немаат разбирање сопружниците џабе е се. Најсмешни ми се оние кои велат ајде кога ќе се мажиш, треба да раѓаш, не ќе бидеш стар родител. А ако се омажам рано и пак не можам да имам дете? Туку безмилосни се луѓето. Затоа вие сакајте се и ич да не ви чуе за околината. Сите ќе успееме во таа борба.
го прочитав текстот и се изнаплакав.Се од збор до збор сум го преживеала и осуда и ми велеле дека поради голем грев казнети сме и од најблиски роднини и од страна на мм но и од моја кои знаат да ми кажат,роди му дете зосто ќе те остави или бракот мозе да ти се распадне ако не му родис дете .Како брак без деца бил брак на стаклени нозе.Но,за среќа мм не размислува вака он секогаш ми велел и усте ми вели,те сакам јас тебе и со деца и без деца сакам заедно да сме до крајот на животот.И среќна сум што покрај мене имам таков маж.Па Господ нека ни е на помош на сите и нека не израдува со рожба со дечиња. Текстов баш ми легна на срце.Ти благодарам @mynameislove што го сподели со нас.Господ на сите да ни ги услиша молитвите.
Има посебна тема на форумов, еве ти линк: https://forum.femina.mk/threads/Проодност-на-јајцеводи-hsg.6577/ . Прочитај ги искуствата на членките, а на последната страна е и моето. Се надевам дека ќе ти е од помош И немој некои од коментарите да те обесхрабрат, воопшто не е страшно.
Добра ви вечер драга поддршко. Сакам да ве поздравам сите до една. Ви немам ништо посебно за мене пишано, затоа што и нема ништо ново. Имам само тапа болка во стомакот а денес ми е 26 ден од последниот циклус. Тоа е тоа. Биде ми среќни и да израдувате со две цртки ситее