1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Luni

Luni Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2018
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.334
    Елена Ристевска има јас одев на трансфузиологија кај неа ама не е пеачката хаха се изнасмеав....

2. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.130
    Здраво девојки, ве читам долго време, меѓутоа немам пишано.
    Имено пробуваме веке 9 месеци и секој месец е разочарување одново и одново.
    На почетокот не придавав многу значење, си викам ајде не бидува од прва се, но во последниве месеци сум толку разочарана кога ке добијам Од испитувања правев пап и брисеви се е уредно, утре правам хормони..
    Мм направи спермограм во Индус медика каде имаше проблем со подвижноста и го повторивме во Систина - испадна ок (12% брзи и 13 бавни), и ова не е најсјаен резултат но тоа е.
    Правевме и ехо на тестиси - Варикоцела која мм знаел дека си ја има но не и придавал значење. Бевме на преглед во Ремедика кај Мицковски советува операција и уште кај двајца др во 8ми и државна, советот е тој и као па опуштете се вака така истите муабети..
    Можеби е долг постот но ми требаше да се искажам некаде, мжне ми се зборува со никој на темава зошто не би можела да поднесам некој да ме сожалува..

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Ne treba da se grizis nekoj sto kje rece, ova sto tebe ti se slucuva vo denesno vreme skoro sekoj vtor go dozivuva, ti i da zboruvas ili da ne zboruvas, cim ne ostanuvas trudna site zborat i pretpostavuvaat, poradi toa sto za zal vo takov svet ziveeme samo so ozboruvanja. Ima mnogu raboti najprvo sto ti treba da gi proveris za da go znaes problemot. Hormonite ispitaj gi, poslem vtoro ti preporacuvam HSG za da vidis dali ti se proodni kanalite. Ne se sekjiraj i ne se razocaruvaj za nisto, so naprednava tehnologija sto ja imame za se ima resenie. Samo pozitivni misli do pozitivni dve crticki:inlove:

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  4. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    1.753
    Во нашиот случај и кај мојот сопруг му најдоа варикоцела и успат тоа и лош спермограм. Нас ни успеа после 6 години по пат на инвитро. И јас како тебе после една година неуспех почнав да си шетам по болници и уште на првиот преглед според дијагнозата ни рекоа само со инвитро по природен пат не може. Нека направи операција не е страшна (ние жените и пострашни работи трпиме :D)
    Плус нека му дадат витамини сега има избор (мојот сопруг пиеше профертил, Биоактин и Нак) ако кај тебе е се ок (хормони, хсг, амх)
    Работете на случајот:D

5. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.130
    Пред месец дена почна си Профертил по препорака на Гурмешевски од државна и Мицковски советуваше да ги продолжи.. Чекам да поминат празнициве и да направи операција, сеуште се мислам дали на државно или во Ремедика.
    Планирам после хормони, хсг да направам, ке ве молам споделете искуства каде имате правено, каква е постапката и која е цената државно/приватно? (и каде во државна прават?)
    Ви благодарам девојки, поддршката тука и секоја споделена приказна многу ми значат

6. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.130
    Која беше кај вас дијагнозата од спермограмот?

7. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    1.753
    Олигоастенозооспермија

8. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    1.753
    Хсг правев во Систина ама ова 2018година беше околу 4000 ако не се лажам. А хормони секогаш на гинекологија си проверувам работат секој ден и нема гужва.
    Сопругот мој не направи операција ако не успеевме ни сега ќе си правеше и оро ќе играше :D
    Он идеше и кај Мицковски и кај Стефановски во 8ми Септември.
    Ако требаше да ја прави ќе ја правеше во 8ми Септември бидејки и док. Ни кажа рутинска операција не е ништо комплицирано. А во Ремедика тогаш ни кажаа за цена од 70.000 мкд.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Pred 2 nedeli pravev hsg vo Sistina kaj Irena Suplinivska pominav brzo i lesno.Traese 2min i se oseka kako menstrualna bolka.Rezultati posle pola saat a cenata bese 6.900 den

10. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.130
    Девојки здраво, направив хормони денес, уредни освен пролактинот малку над нормала.
    Сте имале ли вакво искуство и дали за оваа вредност сте пиеле терапија?

Прикачени фајлови:

11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.467
    Допаѓања:
    21.010
    За терапија е пролактинот, ама се средува брзо. Исто и Тсх ти е малце повисоко од ‘идеално’. Консултирај се со ендокринолог, ќе ти даде соодветна терапија.

12. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    Види тука има цела тема за покачен пролактин, се надевам ќе ти помогнат искуствата на другите.
    Ти посакувам среќа и успех
    https://forum.femina.mk/threads/Покачен-хормон-пролактин-и-можност-за-забременување.5002/page-48

13. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    За покачен пролактин пиев Dostinex ,по шема докторот ми кажуваше, пред ИВФ , за забременување до10 требаше да биди пролактинот. Подолго време го пиев .
    А за тсх консултирај се со ендокринолог или на патофиза . Да се намали барем до 2.
    И не се секирај се средуваат хормони.
    Гуд лак

14. marija24

marija24 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Дали некоја знае колку треба да е дебелината на ендометриумот за да може да се остане бремена

15. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.859
    Последниот тест за овулација ми е од денес 10 ден од менструација.
    Дали е позитивен.

Прикачени фајлови:

16. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    За да е позитивен треба Т линијата да е со иста јачина како С линијата. Најверојатно 11 или 12 ден ќе е овулацијата.

17. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    preku 9MM

18. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    1.859
    А ова,знам досадна сум.

Прикачени фајлови:

19. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    3.305
    Ова да, позитивен е. Напаѓај денес и утре (fingers)

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.043
    Допаѓања:
    6.443
    Овој и тој горе последниот ги правеше денес така? Со колку часа разлика ти даде позитивен тест?