Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    31 nnmol/L е речиси 10 ng/ml. Си имала овулација, тоа е најбитно.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.696
    Допаѓања:
    21.365
    Не ми се оди на ехо месецов, изморена сум искрено од прегледи. Ако не биде ништо овој пат пак ќе треба да пијам Кломифен, да правам фоликулометрија и не можам и сега, ми здосади. И ова за Прогестеронот не ми беше во план, од вас се инспирирав. :) Приметувам лигав исцедок неколку денови по ред, денеска ми е 21ви ден така да големи се шансите да е деновиве период на овулација, па ќе видиме ако се решам да испитам Прогестерон дали сум во право.

3. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    @Bella_Stella Епа не оди. Прави како ти сака телото. И лигавиот исцедок е нешто. Што и да одлучиш (fingers).

@Saba08 Да, најдов некаков калкулатор конвертер на нет ми излезе дека 31,33 nmol/L e всушност 9,8 ng/ml. Се' што читам по нет е дека показател за настаната овулација е над 10, па некаде дури и над 12 ng/ml. Кај мене нема ни 10.. ме буни скроз.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    12.141
    Пак правеше анализа на прогестерон? Тој што ти беше 15 16 беше од минатиот пат?

5. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Да, пак. Минатиот пат, кога беше 15-16, ендокринолог ми даде упат да виде дали овулирам оти пресна ми е ПЦОС дијагнозата. А овој месец самоиницијативно приватно во Авицена испитав, ама друга мерна единица е и во збунка сум. :sweat:

6. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Дали мора секој ден во плодни денови да се има однос или сепак е во ред и на два дена? Бидејки не сме во можност секој ден да имаме со сопругот ☺️

7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.696
    Допаѓања:
    21.365
    Ок е преку еден ден. Мене кога примав стимулација секогаш така ме советуваше докторката преку ден да имаме.

На Viktorijaaa5, DaisyDoo и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  8. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ти благодарам за одговорот мила моја, како што успеав да прочитам по интернет истото го пишува ❤️

На Viktorijaaa5 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  9. Luigy

Luigy Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    45
    Ne e tocno, vo Sistina pravat spermogram, 4000 den, skapo e ama najverodojstojni rezultati dobivas

10. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Вредноста многу варира во текот на денот, во тој момент била толку. А можеби си помалку од 7 дпо, па уште ќе се зголемува.

На le.soleil и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Не може по приватните лаборатории и тоа не е од сега.
    https://avicenalab.com.mk/events_and_news/3274/

Гак, хистологија и приватните клиники или центри за ивф само.

12. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    12.141
    И сега спореди симптоми со двата пати? Како се осеќаше ?
    Не мери веќе, само ќе се буниш. Имаш овулација, си ја знаеш веќе кога ти е. Мензисот точен е?

13. Luigy

Luigy Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    45
    Spored mene i bez pari da mi recat ne idam vo toa Sante plus, sekoj so svoe iskustvo

На Suze18992 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    @elenaklasik точен е доаѓа од 28-31 отприлика. Последниот мензис ми траеше 9-10 дена многу чуден ми беше, 3-4 дена само кафеаво. Два-трипати во годината знае така да имам долг, ама препишувам на “прочистување“ ако претходниот ми бил оскуден 4-5 дена. А испаѓа сето тоа може да е резултат на пцос. Стварно не знам кога овулирам, ни отприлика. Симптоми, болки немав/немам, ама еве сега во лутеална фаза и овој циклус и претходниот имав промени во градите, претходнито ме болеа градите, сега брадавицата. Исцедок секогаш ист во лутеална, сув бел. Во денови кога мислев дека е овулација имав пушти-фани некој лигав исцедок и тоа. Појма немам веќе. Божем пијам Елова....

@Saba08 Саба фала многу :l: Претпоставувам дека варира многу, хормон е. И сега да го сметам ли овој резултат како веродостоен, да правам нов за ден-два или едноставно да се помирам дека овој циклус немало овулација пошо сепак е под 10 ng/ml?
    Или едноставно да си отидам на приватно викендов и да ме погледнат на ехо...

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mkbabe83

Mkbabe83 Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Hello,
    Sorry English speaker here, I am looking to find a fertility doctor in Skopje preferably Sistina, but open to other locations as well. I started with Dr Klimentina Kuzeska, but I have a bad feeling about her, and looking at the reviews here my feelings are justified. My husband is also worried about the insemination reports using doctors sperms instead of husband sperms and that is why he prefers I work with a female doctor.
    Could you please provide some advice, per your experience? Have you received successful IVF? If yes who was your doctor? What clinic did you go to? How long was the process? How many IVF round did you try before a successful pregnancy?
    Any other advice would be useful as welll.

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Знам за систина.
    Инаку во син лаб му кажале, а на сајтот им стои дека прават и затоа на крај памет не ми дојде дека може да непраат.
    Премногу ми е 4000 и во старт отпаѓа.

17. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.830
    I assume your husband has gotten this idea from watching Our Father on Netflix, which I'm sorry, but I must say it's utterly ridiculous to just think about, let alone believe that something like that still happens in this day and age. What insemination reports are you talking about? Cuz I know for a fact there isn't any kind of such report for the clinics in Macedonia cuz it has simply never happened. All reproductive clinics in MK are subject to rigorous and strict health controls and all follow specific international guidelines in assisted reproduction practices, no matter if it's their IVF, insemination or donor programs. The most acclaimed IVF doctors here whether you like it or not, are male doctors, which doesn't go to say that female fertility doctors are not good, but there is simply just a couple of them, compared to the male fertility doctors, no matter if it's Sistina, Remedika, Plodnost, or any other fertility clinic, male doctors outnumber the female ones by far.

This is the link where you can read and google translate experiences that patients from Macedonia and the neighbouring countries share about IVF procedures.

You'll find numerous different experiences (both positive and negative) that patients share with the same doctors, so I wouldn't suggest that you rely on what you read that much. If Sistina is your preference, than you should book a consult with Lazarevski, Ivanovski or Bojadjiev. This is, of course, if your husband is ready to rethink his decision about wanting a female doctor. Otherwise, the choice will remain limited, it's Kuzevska, Adamoska and I believe Stojkovska in Sistina and Rina Latifi in Remedika.

Последна измена: 9 јуни 2022
    На L*G, MarijaMi90, Ceneva и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Добра е вредноста, сé над 30mmol/L означува дека имало овулација.
    Нема потреба да испитуваш, да се малтретираш, добро е.

19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Точно е и ова не од сега, одамна е. Можеш во Систина, Индус медика и Њу борн на приватно.

П.с Само да знаеш дека од Индус медика имаше многу членки со неверодостојни резултати.

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mademoisele

Mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    56
    Indus medika ne im veruvam
    Na maz mi izvadija 5% podvizni spermatozoidi i jas toj mesec ostanav bremena.