Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    956
    Ништо не ме испрати да испитам, однесов тазе резултат за TSH 2.95, за овој и претходните 2.55 и 3.35 ми рече дека се нормални, дека не дава тој терапија кога нема проблем и дека гинеколозите фантазирале со тоа дека TSH треба да биде под 2 за зачнување.
    Некои други хормони го прашав дали да доиспитам, ми рече не, еве се имаш испитано, се ти е во ред.
    Битно отидов да не ми е на мисла дека имав термин а не појдов.

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.322
    Допаѓања:
    12.255
    Мене па ендокринолог ми кажа дека мора да биде под 2, а за ТСХ лани 2.8 ми кажа висок ми бил, а гинекологот ми кажа супер е.
    Почнав веќе ништо да не разбирам :drunk:

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Ти ептен фина си :D
    Јас немаше да однесам ниту еден резултат за да ми направат таму проверка, ќе запнев да ми земат крв.
    Сепак сметам дека за тироидата нивните резултати се поверодостојни отколку во приватни лаборатории, особено кога ете имаш различни резултати.

Јас додека не го симнав ТСХ, не останав бремена, но сите сме со различен организам, не значи дека е така кај сите. Има жени и со повисоко ТСХ остануваат бремени.
    Ете мојот ендокринолог се согласува дека треба да е под 2, изгледа зависи на кој доктор ќе налеташ.
    Кога ќе останеш бремена, да си направиш веднаш проверка на тироидата бидејќи во бременост знае да рипне вредноста.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    956
    Е да, таква сум, слаба во преговарање. :)
    Кажи ми ти беше веќе на терапија па ти ја појачаа за да се симне TSH под 2 или воопшто немаше проблем па ти воведоа терапија само за забременување?
    Која вредност ти ја сметаа висока? Кој ендокринолог го препорачуваш?

5. Mademoisele

Mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    56
    Zdravo devojki, povtorni jas. Da se vratam vo normala veke. Uste mislam dek sega ednoto ke mi trcese, drugoto ke bese bebe ali toa e sto e, odime ponatamu.
    Napraviv pap test, pa hormoni na 3 den od mens. pa imase neshto namalena funkcija na tiroidnata i posle ciklus povtorno ispituvanje i antitela za tiroidnata da nemam hashimoto i fala bogu nemam. E sega malku namalena funkcija na tiroidnata, ama ne mi dadea terapija zatoa shto ne bilo tolku da moralo terapija, zatoa shto nemam nekoi si simptomi. Imav naglo opagjanje na kosata koe sega se spreci. I mi ispitaa i biotin i drugi hormoni se e vo red. Na baza na stres, ne pominav i jas malku
    Imam i normalen ciklus i se. Mi rece doktorot ako ginekologot me prati na inseminacija ili invitro trebalo malku da se zgolemi vrednosta na tiroidnata.
    I SEGA STO DRUGO DA ISPITAM I KADe DA SE OBRATAM DA MI POMOGNETE. povtorno me fati nostalgija za da ostanam pak bremena.

6. Dijana_ri

Dijana_ri Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Здраво
    Може ли да ми пишете кои тестови за овулација ги користите и од кога треба да почнете да следите и дали 2 пати во текот на денот или еднаш

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Не, немав никогаш примано терапија претходно. Не доаѓаше до бременост ни природно, ни со инсеминации, ни со инвитра, па гинекологот ми рече да почнам со Еутирокс, но јас прво закажав на Ендокринологија пред да почнам да ги пијам.

Инаку, кај мене беше 2,5 кога почнав, се симна и за 2-3 месеци откако почнав со терапија, останав бремена.

Откако се породив, го одржувавме на 2,5 и кога се решив за втора бременост, пак го симнавме под 2 и пак имав успешен трансфер и бремена сум 25-та недела.

Јас одам кај Шубевска, задоволна сум од неа многу. Но и од Катерина Адамова се задоволни на Клиника, а имаш и на приватно ако сакаш добри доктори.

Последна измена: 28 февруари 2023
  8. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    585
    Здраво, дали некој знае лабораторијата на ГАК дали работи и втора смена? Имам упат за хормони, дали можам да отидам накај 7 вечер?

9. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    1.362
    Хормони најубаво и најточно се испитуваат сабајле на одморено тело за најточни резултати, не попладне кога телото веќе е уморно и претходно растрчано натаму наваму ..

10. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    585
    Знам јасно ми е се, но прашањето ми е дали работи лабораторијата и втора смена да отидам со упат?

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    8.399
    Sigurno raboti, samo dali ispituvaat sega. Taa labaratorija e za potrebite plus za zenite sto lezat tamu na gak. No dali rabotat porucek i za pqcienti sto ne se bolnicki smesteni, toa treba da se javite i da prasate. Na net ima broj

12. ScorpioGirl94

ScorpioGirl94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    36
    Здраво, има цела тема за ова, провери таму.
    https://forum.femina.mk/threads/Тест-за-овулација.24371/
    Јас нарачав едни од ebay една феминка ги имаше препорачано, 50 броја за 10тина долари

На ана.1230 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    2.692
    za sto se ovie

14. Brankapska

Brankapska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    30
    Zdravo feminki koi apcinja se dobri da se pijat koga sakas da zabremenis?neki vitamini folna kiselina koja je najbolja?neka podrska za da zabremenis

15. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.736
    Допаѓања:
    9.440
    Фемибион 1 ги пиев се додека не дознав за мутациите па почнав метилирана фолна, метилиран б12, витамин д3.
    Инаку нарачав од капкиве мн позитивнин искуства па ако ништо друго на психа добро ми доаѓаат
    https://herbamedicanatural.com/?fbclid=PAAaY67bVkH4Y5dggoLiS92Jd3QdBnAHngILUz_4oInWNtEVhBBJAwhoHbj7k

16. 94kickey

94kickey Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20
    Здраво, да ве прашам... Денес добив упат за да испитам генетски тестови за тромбофили..така пишува...Упатот се однесува за амбуланта за имунологија. Дали е ова за испитување генетски мутации и дали има повеќе видови на тестови или тоа е еден вид на тест?

17. 94kickey

94kickey Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20
    И мене гинекологот ми напомена дека меѓу 1 и 2 било најдобро за бременост.
    Мене ТСХ во септември ми беше 0.35, а сега ми е 2,78 без терапија. Сигурно сега гинекологот ќе сака да го намали со терапија, но ќе направам уште една анализа, секако ќе испитувам хормони по нареден циклус..

18. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    956
    Добровечер девојки. Некоја да знае што испитувања вклучува ова репродуктивен капацитет кај жена?
    Сакав да се јавам но до 17h работат.

Screenshot_20230303-194908_Chrome.jpg

19. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    956
    Резултат од витамин Д испитување, недоволен, иако година дена сум на пре-мама витамини што содржат 10mcg D3.
    20230304_102509.jpg
    Колкава доза плус да воведам?

20. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    1.362
    Прашај дали смееш вигантол капки да користиш и ако можеш да ги најдеш еден период ги немаше деа дефицитарни незнам сега дали ги има пак. Ако смееш јас пиев сабајле на гладно на едно залче леб по 20 капки