Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Margaritta123

Margaritta123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Имаш среќа штом супер те води, мене исто ми е она матична ама еве, некако како јас да си барам (според форуми, chatgpt, итн..) што да испитам а она само да ми потврди.
    Немам правено ХСГ, еве прв пат од тебе слушам за ова, Биљана мене не ми има кажено

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.306
    Нека ме поправат некои членки ако грешам после миссед можно е да се запушат каналите.
    Затоа знам и сум читала дека прават ХСГ после некое време неуспех како твојата ситуација.

Јас сама побарав да го направам затоа што правев инсеминации тој период.
    Тоа секако приватно го правиш и можеш сама да си закажеш, јас како и многу членки кај Толовски сме правеле. Билјана асистира таму исто инаку, ми се погоди она ми го правеше ХСГ-то.

И жал ми е што немаш добро искуство кај неа. А секако мора да се информираш сама, за се.
    Да не е форумов и јас немаше да знам многу работи.. се дознав од тука, се советувам, се информирам, комуницирам со многу членки кои поминуваат или поминале низ истото. Среќа што постои форумов, искрено благодарна сум. :)

Разлистај низ темиве и почни да собираш информации. Ти посакувам многу среќичка и во најскоро можно ввреме да си се израдуваш! :inlove:

едит: само и да спомнам, нема да штети да појдеш и на некој преглед кај специјалист, тие имаат сосема друга слика кога доаѓа до проблематикиве. Одма даваат насоки, но да знаеш дека ќе бараат дополнителни испитувања, што според мене треба да ги имаш направено пред да појдеш за да не ти напоменат дека ти фалат.
    Почни со ХСГ, хормони, ете спремограм имате веќе.

Последна измена: 22 август 2025 во 12:10
    На Margaritta123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Margaritta123

Margaritta123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Фала ти за одговорот, најверојатно ќе треба повеќе да се информирам. Да не имаш предлог за специјалист за овие работи? И каде се прави ХСГ?

4. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.306
    За специјалист јас сум задоволна од Владимир Трајковски, Њуборн.
    А ХСГ можеш кај Толовски (јас правев таму, се закажува кога ќе добиеш и ти дават насоки), Систина или ГАК.
    Имаш и во темата ХСГ повеќе информации.
    https://forum.femina.mk/threads/Проодност-на-јајцеводи-hsg.6577/page-117

На Margaritta123 му/ѝ се допаѓа ова.