Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Margaritta123

Margaritta123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Имаш среќа штом супер те води, мене исто ми е она матична ама еве, некако како јас да си барам (според форуми, chatgpt, итн..) што да испитам а она само да ми потврди.
    Немам правено ХСГ, еве прв пат од тебе слушам за ова, Биљана мене не ми има кажено

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    1.464
    Нека ме поправат некои членки ако грешам после миссед можно е да се запушат каналите.
    Затоа знам и сум читала дека прават ХСГ после некое време неуспех како твојата ситуација.

Јас сама побарав да го направам затоа што правев инсеминации тој период.
    Тоа секако приватно го правиш и можеш сама да си закажеш, јас како и многу членки кај Толовски сме правеле. Билјана асистира таму исто инаку, ми се погоди она ми го правеше ХСГ-то.

И жал ми е што немаш добро искуство кај неа. А секако мора да се информираш сама, за се.
    Да не е форумов и јас немаше да знам многу работи.. се дознав од тука, се советувам, се информирам, комуницирам со многу членки кои поминуваат или поминале низ истото. Среќа што постои форумов, искрено благодарна сум. :)

Разлистај низ темиве и почни да собираш информации. Ти посакувам многу среќичка и во најскоро можно ввреме да си се израдуваш! :inlove:

едит: само и да спомнам, нема да штети да појдеш и на некој преглед кај специјалист, тие имаат сосема друга слика кога доаѓа до проблематикиве. Одма даваат насоки, но да знаеш дека ќе бараат дополнителни испитувања, што според мене треба да ги имаш направено пред да појдеш за да не ти напоменат дека ти фалат.
    Почни со ХСГ, хормони, ете спремограм имате веќе.

Последна измена: 22 август 2025
    На Ladyme и Margaritta123 им се допаѓа ова.
  3. Margaritta123

Margaritta123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Фала ти за одговорот, најверојатно ќе треба повеќе да се информирам. Да не имаш предлог за специјалист за овие работи? И каде се прави ХСГ?

4. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    1.464
    За специјалист јас сум задоволна од Владимир Трајковски, Њуборн.
    А ХСГ можеш кај Толовски (јас правев таму, се закажува кога ќе добиеш и ти дават насоки), Систина или ГАК.
    Имаш и во темата ХСГ повеќе информации.
    https://forum.femina.mk/threads/Проодност-на-јајцеводи-hsg.6577/page-117

На Margaritta123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    2.789
    Кои витамини ги пиете додека се обидувате за бременост, и конкретно од кој бренд?

6. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    11.874
    Имам мутации па пијам метилирани Б12 и фолна од Now, цинк од 25мг од Natural Wealth, омега исто од Now, повремено магнезиум и вит. Ц од 1000 на Solgar. Тие 3 брендови за лекови ми се покажале како нај квалитетни.

На Ladyme и Alm. им се допаѓа ова.
  7. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    218
    Јас по консултација со лекар пиев Елова по две кесички на ден што мислам дека многу ми помогнаа за подобрување на овулација, д3 од 2 000 единици (исто по препорака на лекар имав направено испитување на витамин д каде што излезе дека ми е под нормалата).
    На 3ти ден од циклус имав испитано други фертилни хормони со што ТСХ ми беше 3 а лекарот инсистираше да биде под 2,2 за да останам бремена па со терапија и тоа го средивме. Јас имав проблем и со инсулинска резистенција со што примав терапија и за тоа подолг период.
    Би ти препорачала консултација со лекар пред да земеш било што :l:

На Ladyme и Alm. им се допаѓа ова.
  8. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.135
    Јас пиев од сите посебно, наместо мултивитамини, што значи пиев во поголеми количини, бренд на NOW, ги нарачував од iherb, но сега ја укинаа македонска пошта како опција за достава и може само преку DHL што е прескапо. Ако имаш некој од странство да ти ги носи, многу се поефтини.
    Пиев метилфолат, метилкобаламин, Ц, Е, селен, цинк, Д, инозитол и мелатонин повремено, омега, убикинол.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  9. blackbeauty123

blackbeauty123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    1
    Здраво од четвток утрото до денес имам само кафеав- црн исцедок, а требаше во петок да добијам сакав овој месец да испитам хормонален статус т.е планирав утре .. не знам дали од тогаш да сметам.. менструација со крв немам добијано немам ни болки... имам редовна менструација.. не знам што да правам, во обиди сме цела година.. немам правено тест за бременост бидејки мислам дека не е тоа

10. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.249
    Направи си сабалје тест.Со среќа

11. blackbeauty123

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    1
    Негативен е

12. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    487
    Испитај прогестерон, кога се јавува така кафрав исцедок пред циклус може да значи дека прогестеронот е низок поточно рано опаѓа

13. blackbeauty123

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    1
    Napraviv krvni analizi se e vo red samo testosteronot mi e dupla kacen... moze li iskustva i soveti nekoj sto go ima toj problem

14. МајаЃ6

МајаЃ6 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    20
    Jas ednas imav pokacen testosteron i na naredno ispituvanje si se vrati vo normala

15. LolaLala

LolaLala Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2025
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Девојки здраво, имам многу тенок ендометриум, 3 мм. Имав некои интервенции претходно и не смеам да пијам хормонски таблети. Имате ли некој совет? Фала ви

16. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    711
    Имав останато кутија од Фемибион 2 од пролетта кога бев бремена. Бидејќи се припремам за следна бременост, а ми беше мака да ги фрлам витамините, почнав да ги пијам пак.
    Апетитот ми се зголеми премногу, јадам нормално а по цел ден сум гладна, се прашувам дали витамините можеби влијаат така. Претходно ги пиев со бебе во мене, а сега двојката ја пијам без бебе.

Што мислите, да не си направам штета?

17. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    4.584
    Нема проблем пиј слободно требало да продилжиш и после све телото ти е истоштено. Јас пијам ПренатаС уште косава паѓа ненормално.

На BubamaraM му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    711
    Си мислев да не ми ја зголемат лактацијата, а пиев достинекс за прекин - и покрај нив имав пак млекце.
    Згрешив што не се консултирав тогаш.

19. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    1.464
    Ананас, бразилски ореви, цвекло

На 5678m му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    107
    Девојки здраво. Денес направив тест селфи клир , демек 8 дена по однос покажувал точен резултат ... Толку време е и поминато , и тестот беше негативен :( а јас не знам дали си измислувам ама се некои симптомчиња....мислите ли дека е рано :( ?