Поделба на децата

Дискусија во 'Психологија' започната од lovely-girl, 4 август 2012.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.675
    Допаѓања:
    122.055
    Еве го коренот.. Не знае поинаку... што не е оправдување .

На Трагедијаупмм и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    2.028
    Да
    Ама еве и јас сум сеа мајка ,само една ми е немам второ не се решавам и негде во позадина го има и тој страв да не ги делам и јас...
    Сепак за други работи ,пример тепање и казни ,заплашување со грмење( дедо боже се кара :drunk: ) гледам да не го правам она што знам дека ме повредувало...

@Cosmic Girl нема кој да разговара... истата таа тетка приликом ,,делење " наследство (барака и нива ) и не е баш делење туку мајка и (баба ми) сакала да е на нејзино име,проба да не закара со сестра ми за да придобие некоја од нас на нејзина страна.
    Пошо сака да не го чува татко и а да си земе куќа. :rock:
    Така да сите сакаат само да ја искористат таа слабост против нас.. (lalala)

Нема врска да сме здрави и живи тоа ми е најважно ама дека не боли може само да лажам. :whew:

3. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.361
    Допаѓања:
    9.320
    Бидејќи знаеш како не треба, може со тебе да заврши повторувањето на грешката низ генерациите.
    Немој да се плашиш да имаш повеќе од едно дете заради сомнеж во себе како родител и заради тоа да останеш на едно.
    Ќе си ги научиш децата на важните вредности и како да си се почитуваат едно со друго и со својот пример.

На Ljubova и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  4. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    2.028
    Ти благодарам на поддршката ,ме расплака со две реченици :l:

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.361
    Допаѓања:
    9.320
    :hug::l:

6. Tilio

Tilio Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    13
    Здраво.. Долго време анализирав и си размислував, едноставно не сакав да го прифатам фактот дека во очите на мајка ми секогаш во прв план е сестра ми. Не се работи за некои преголеми страшни работи, но некогаш ситници кога се насобираат станува полошо.

Јас сум постара имам 21 година а сестра ми е 4 години помлада. Многу ми е криво кога гледам дека таа го проживува она што го сакав јас, а мене ми беше забрането. Никогаш јас не сум во право, секогаш мајка ми наоѓа начин јас да бидам крива за се. Ме тера со сила јас да се сменам за сите оти јас сум била само проблемот.

Навистина не знам како веќе да живеам со овај товар, секогаш пробував да бидам најдобра што можам за да се гордеј ама залудно никогаш не и е доволно..

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.