Ме праша што сум осетил со Мице, ти кажав, ако сакаш подолга дискусија слободно можеме во темата за актуелни политички настани.
Леле леле, каков plot twist во Франција. Баш ми е мило што десницата не ги закопа канџите и не дојде на власт, барем кај нив. ‘Everybody hates the fascists’ chant left-wing supporters in Paris Највисока излезност на изборите во Франција во последните 43 години.
Уште кога прочитав за излезноста претпоставував дека ќе има пресврт. Иако Ла Пен од власт не верувам дека ќе беше толку тврда. Во опозиција се едно, на власт друго. Џорџа Мелони види ја.
Па кој победи ? Глеам сте пишале макрон победил со 30 повеќе. Ааааа ок е сеа се будам поспан уште не сум разбрал
Макрон е втор, Ла Пен трета. Победи левичарската коалиција Нов народен фронт (НПФ), ова е коалиција на крајната левица, социјалисти и зелени.
Пресврт.. ништо досега невидено. Исто како што Тамп ги изгуби минатите избори или пак како кај нас кога "падна системот" пред неколку години. Глобалистичка агенда пуштена на најјако. Едни марионетки заминуваат, други, исти на нив продолжуваат. Да се потсетиме:
Колку е шарена и среќна 2024-та, за разлика од босиот, тажен и намачен чичко со прљави и крпени пантолони во 1950-та.Ја бирам 2024-та срцко.