Ова го прочитавте? https://kanal5.com.mk/priveden-alba...nuvanje-shumski-pozhar-vo-gostivarsko/a486807
Авиони нема. Нема ни да има, пошо ниту ние имаме ниту некој прати.. Хеликоптер некој ако дојде сабајле кога ќе се раздени.. Сега им било жешко да летаат па сите 5 фатија магла.... На места е локализиран пожарот, ама уште гори. Нема баш ветер па се надеваат да го локализираат поскоро.. Кој знае, секоја минута е различно.. Јас сум си дома, во БЕ се осеќа само миризба по малку
Големиот пожар во Старо Нагоричане ја зеде првата жртва. Жена изгорела во куќата што ја зафатил пожарот. https://sitel.com.mk/ochevidec-stoj...ev-da-i-pomognam-izgore-se-nemam-nishto-video
Побарале кризна состојба... абе кај се сега и војска и се за да се изгасат....10пожари низ државава моментално има .. и никој не сноси одговорност
Страшно страмно и жално ни е ова што се случува.Незмам до кое дно уште може да одиме. На секое поле. А и ние што уште овде заглавивме малку ни е...И страм да ние ако излеземе пак за некој да гласаме.Дефинитивно кој се дограби до власт станува уништувач на се добро и хумано. Што велеше 1 професор синдром на самоуништување имаме во ген. код запишан.
Пожарот си гори со јак интензитет. По коментари на фб, Света Петка пак гори, а селата Умлена и Робово се под закана. Гори борова шума, пламенот е до 50тина метри висина. Од искрите се разгорува и наоколу, луѓето не постигнуваат да покријат секаде. Уште некој саат и 20тина хелихоптери ќе се малку за гаснење https://www.facebook.com/groups/576237129169264/permalink/4090481184411490/?sfnsn=scwspmo Еве од лице место
Стојанче да си даде оставка. Жена изгоре во една од куќите. Бог да ја прости Стојанка. Уште и ќе твита дебилов,има нет за твитање за друго нема. Тотално сме нефункционална држава. Со камионче од памти век се гаси пожар. Резил. Каде е НАТО? НАТО седи сега и ја гледа драмскава претстава од надвор и јаде пуканки. Што корист од НАТО??? Дебили,кај ќе им оди душата.
Сабајле кај 7 еден прелета кај нас над куќа.. Сега пред пола саат уште 3.. отидоа до езеро да полнат вода и заминаа накај пехчево..ама уште не се вратиле по нова, ене кај е Еве еден брмка може иде Ќе го стават под контрола кај и да е..
АЈ СЕГА НА ИЗБОРИ ПАК ДА ГИ ГЛАСАТЕ ДА ЈА СРАМНАТ ЗЕМЈАВА ОД КОРЕН!! НИ ВМРО НИ СДСМ СВЕ НЕСПОСОБНО!!!
Знае некој како и каде може да се пријават доброволци да помогнат? Затоа што има многу луѓе кои би сакале да помогнат. Инаку 5 хеликоптери биле, а не 4 како што кажаа вчера.
Единствено што бараа синоќа беше храна и вода.. Луѓе има и премногу собрано најмногу од кочани мислам дека дојдоа..додека овие од пехчево си пијат кафе по чаршијата, ќе го средат до вечер штом летаат овие.. Ма да какво им е ротирањето не знам.. пошо еден прелетува над мене по вода, па после може 15 мин други 2 .. и пак натаму по тој редослед и по пола саат назад по вода пак по ист редослед... никако 5 да видам во краток период еден по друг во ист правец освен другите 2 ако не полнат од сувото калиманци Иначе има мн густ чад натаму, ја загадија цела малешевија со тоа чекање.. Швајцарија на балканот мај ес
Некој нека му го изгасне интернетот! Ај што е неспособен уште и е неписмен,па како некое дете пишува глупости. Резил е мал збор.
Прво што направија коренот го исекоа Нека ги гласаат да видиме уште што можат или не можат да направат