„Луѓето кои постојано ја напаѓаат вашата самоувереност и самодоверба се прилично свесни за вашиот потенцијал, дури и кога вие не сте“ – Вејн Џерард Тротман
Kolku ubavo katce, site ubavo zboruvaat. Sakam da bidam ovde, mene pozitivnite misli mi isceznaa so bolessta cancer. I bas e ubavo da citam vakvi citati kako ovde, kolku ima srekni luge koi veruvaat vo ubavoto. ❤❤
Da da ima edna kniga mokta na potsvesta mene mi pomogna malce da razmisluvam pozitivno,samo sto jas ne ja docitav do kraj.
Не можете да се пронајдете себеси во минатото или иднината. Единственото место каде можете да се пронајдете е сегашниот миг Екард Тол
Јас не сум производ на околностите. Јас сум производ на моите одлуки. Секогаш може да им се покорите на околностите и да дозволите да ви го диктираат денот, а со тоа и животот. Храброста да им се спротивставите и да донесете одлуки кои ќе им пркосат на околностите е најдобриот начин да живеете квалитетен живот. Изберете среќа наместо тага, изберете да го дадете најдоброто од себе без оглед на ситуацијата, изберете да бидете господар на својот живот, и среќата ќе ве избере да ѝ бидете сопатник.
Се надевам ќе добре до секој од вас оваа мисла, која мене периодов ми се плетка низ главава таму некаде, па мислам дека заслужува овде да си светка и одвреме навреме да нѐ потсетува колку е важно да се живее во сегашноста: "Не чекај го вистинскиот момент, туку направи го следниот момент да биде вистински." Размислете за ова, добра ви ноќ
И јас да ви кажам една позитивна мисла што ми се врти секогаш кога ми е тешко. На крајот ќе сум среќна, ако не сум среќна не е ни крај !