Зошто бабушке? Некогаш навистина единствен излез од некоја ситуација во животот е да го промениме гледиштето на ситуацијата, ставот кон неа, односно самите ние. Да се надоврзам на една поучна приказна, можеби ја знаете но секогаш е добро да се прочита повторно. Ако ставиме во садови на оган во вода што врие едно јајце, еден морков и едно лажиче кафе, имаме ситуации каде - јајцето кога е живо е кревко, лесно кршливо и течно, а кога ќе се свари станува тврдо и цврсто. - морковот е тврд а после варењето омекнува дури и лесно се распаѓа - кафето е нели ситни прашинки кои после варење всушност ја промениле водата. Ако водата која врие е синоним за некоја тешка животна ситуација во која се наоѓаме, минувајќи низ неа или ќе станеме посилни и поцврсти, или ќе омекнеме или ние ќе ја имаме моќта да ја смениме ситуацијата. Јас конкретно во моментов го сменив моето гледиште и резултатот е добар
The real MVP на форумов!! Браво за темата! Јас само сакав да споделам едно видео: Мене тотално ме релаксира кога сум во депресивно (не)расположение.
Прекрасно видео од луѓе полни со живот. Ајде кажете сега дека позитивните луѓе не ги прати среќа и долг живот. "I don't have many failures. If I'm making a cake and its fails, it becomes a pudding." I'll carry that with me for the rest of my life❤ "We did have problems but we got through them. And I think nowadays people give up too easily." "be as independent as you can but don't be reluctant to ask for help when you think you need it"
Ај да ја активираме темава И една песна што секогаш ми влева енергија и убави вибрации When the lights turned down, they don't know what they heard Strike the match, play it loud, giving love to the world We'll be raising our hands, shining up to the sky...