Полип во матката

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од shiningstar, 25 декември 2009.

1. 9ververicka9

9ververicka9 Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Zdravo mojot polip e tuka prthodno sledese go ima go nema pa piev primulut nor za da se iscisti i ne se iscisti po preporaka na lekar od plodnost sakam da spoedlite iskustvo za histeroskopija za polip na matka treba da pravam dali e strasno i zagrizuvacki iskreno se plasam i za rezultatite od patologija iskreno sum zagrizena histeroskopijata ke ja pravam vo plodnost ako ima nekoj iskustva neka mi pisi

2. MAJA BITOLA

MAJA BITOLA Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    178
    Здраво
    Пред три месеци ми отстранија полип со киретажа
    Сега пак после три месеци ми се јавува друг полип
    Дали некој до сега бил во слична ситуација за толку кратко време да се повтори?

3. ###bicka69###

###bicka69### Нов член

Се зачлени на:
    24 октомври 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Denes zakazuvav povtorno histeroskopija na polip, smaceno mi e po tret pat, iskreno se plasam od histetopatoloskiot naod imam 57g i veke 4 god ne dobivam, dali ima nekoj koj na naodot pokazal deka e nesto postrasno od polip.blagodaram

4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.699
    Допаѓања:
    17.647
    Како што знам, според док, полипот може пак да се појави иако еднаш го отстраниш.

5. ###bicka69###

###bicka69### Нов член

Се зачлени на:
    24 октомври 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Da, tocno eve jas pravam ispituvanja za tret pat, prvata kiretaza 2018, vtora 2019 i povtorno 11x8mm polip vo matka koj denovite histeroskopsli ke go vadam, primerokot planiram vo histo lab za 2 dena davaat rez.oti nemozam psihicki da cekam od GAK mesec ili dva, no kako i da e ovoj pat se plasam, moze poradi vizrasta

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    25.870
    Едно прашање до поискусните, на мајка ми и правеа киретажа и отстранување на полип пред 1 месец, ама резултати уште нема. Уште тогаш сакаше да ги прати примероците во Хистолаб, ама докторот овде инсистираше на државно, демек за 2 недели максимум ќе стигнат рез.
    Во меѓувреме, нејзе и бележеше на гаќите розева линија еднаш, 3 недели после киретажата. Исто и пред да ја направи, два пати и бележеше розева крв.
    Има 64години, одамна е во менопауза.
    Баш сум загрижена, зошто пак и се јавува трага од розева крв?
    Резултатите од типизација се добри, правеше пред киретажата.